Tiistaina kun menin töistä kotiin meinas tosiaan kärvähtää oikein kunnolla. Koira siis. Reiskasta sais hyvät rukkaset. Ois taatusti lämpimät. Menin siis kotiin. Reiska luimisteli eteisessä -> jotain luvatonta tehty. Ja näkihän sen jo eteisessä, että se oli syöny postit (jäänteistä päätellen ei onneksi ollut tullut muuta kun rautakaupan mainos) ja järkänny mattoo vähän sen mieleiseen asentoon. Siirryin makuuhuoneeseen (koira luimisteli eteisessä edelleen): sänky myllätty herralle itselleen sopivaksi, mun tyyny siirretty lattialle ja ilmeisesti käytetty oikeeseen tarkotukseenkin eli nukuttu sen päällä. Paperinpaloja (n. 1cm x 1cm kokoisia) lattialla. Olohuoneessa: rautakaupan mainos pieninä paloina, mun reseptit (joita en ollu vielä hakenu apteekista) "vähän" kärsineinä, mun työfysioterapeutilta saamat ohjeet semmosessa kunnossa, että ei voi lukee. Myös viivotin löydetty ja pilkottu. Komensin vähän sitten Reiskaa ja näytin mitä tuhoja se oli saanu aikana.

Sitten mentiin ulos. Ihan älytön haukkuminen meidän naapurille, joka tuli kyseleen parvekelasijuttuja. Kai Respa jotenkin kuvitteli että naapuri on uhkaava tai jotain, oli meinaan sen kuulosta mölinää. Vaikka ollaan monta kertaa juteltu ko. naapurin kanssa ja Respan kyllä pitäisi hyvin tietää, kuka oli kyseessä. Sitten kun mentiin sisään ja päästiin omassa kerroksessa hissistä pois, niin Respalle iski paniikki. RAPPUKÄYTÄVÄ! KAIDE! JOTAIN TOSI KAMALIA JA PELOTTAVIA JUTTUJA! Reiska on tähän asti aina tosi varman olosesti kävelly meidän kerroksen hieman liukkaalla lattialla eikä oo ollu mitään ongelmia aikasemmin. Nyt se selkeesti pelkäs ja siitä johtuen sähläs ja siitä johtuen liukasteli sitten pitkin käytävää.

Taisi murkkuikä iskee meidän jätkään.

Sitten käytiin Ranen kanssa illalla vähän ostoksilla. Ei siinä mitään, mut tuli jokseenkin paha mieli kotiin tullessa, kun Respa oli syöny Ranen kengän. Sitten jätkä ei ollu enää isukin suosiossa. Lähdinkin Reiskan kanssa sitten koirapuistoon ja oltiinkin siellä jotain pari tuntia, jotta Rane sai sillä aikaa lepuuttaa hermojaan.

Meillä oli kyllä kivaa koirapuistossa. Siellä oli muutama vanha tuttavuus ja monta uutta tuttavuutta. Molempien meidän aika kului kuin siivillä. Respan touhutessa ja emännän rupatellessa. Taas oli kauheeta kyselyä, että mitä rotuja Respassa on (SIINÄ ON YHTÄ ROTUA, EI ROTUJA!! SE ON PUHDASROTUINEN!), sitten kun kertoo, niin usein tulee, että "Joo mä oon kuullu siitä" ja miljoona lisäkysymystä, joihin kyllä vastailen ihan mielelläni. Sitten aina jossain vaiheessa kun ihmiset on jonkin aikaa seuranneet Respaa, niin alkaa kysely kannuksista. "Koska meinasitte leikkauttaa pois?" ja muutakin, että onko se rodun ominaispiirre vai luonnonoikku Respalla vaan. Mä en ymmärrä kyllä että minkä takia meidän ne pitäis leikkauttaa pois. Ei meinaan todellakaan olla leikkaamassa pois niitä, ellei niistä aiheudu koiralle haittaa. Kannukset on mielestäni suuri osa beauceronin identiteettiä ja rotua beauceron, joten ei rodunomaista tunnuspiirrettä olla mihinkään leikkaamassa pois! Murr!

Eilen sitten jäin miettimään, että se on tosi harmi kun tossa Reiskan sisustus- ja tuhoomisvimmassa ei oo mitään logiikkaa. Kun eilen se ei ollu tehny mitään omiaan (saatto kyllä olla vähän väsyny koirapuiston takia, mutta ei ollu ollenkaan niin väsyneen näkönen mitä eilen...). Rane oli käyny päivällä ruokatunnilla kotonakin. Se on outoo, kun yleensä sillon, kun joku käy siellä päivällä, niin Respa sen jälkeen saa virtaa ja keksii tuhoilla ja touhuta omiaan. Mutta ei eilen. Miksei tässä oo mitään logiikkaa??

Oon nyt kyllä sillä koittanu, että iltasin ollaan touhuttu jotain tosi paljon (lenkkeilty, koirapuistoiltu, tokoiltu tms.), että Respa ois tosi väsy eikä sitten jaksais touhuta päivisin. Eilenillalla oltiin taas Annin ja tyttöjen kanssa lenkillä. Käveltiin joku 1,5 tuntia. Tosin aika hissuksiin. Harmi kun ei vielä viitti päästää koiria vapaaksi yhtä aikaa, kun tytöillä on vasta juoksut loppumassa. Reiska ei kyllä vieläkään mielestäni tajua juoksuja. Annin pihalla se leikki vaan Lunan kanssa, ei mitään miehisiä vaistoja mukana siinä touhussa mielestäni. Meinattiin että kokeillaan Annin lähellä olevaa koissupuistookin heti kun juoksut on varmasti loppu ja sitten kun hieno ilma. Saa omistajat ottaa aurinkoo siinä sitten =) Tosin eilen Lunan ja Respan touhuttua hetken Tessa päätti, että mitäs tämmönen touhu on, kukaan ei huomaa mua! Sit meni komentaan ihan mustasukkasena Lunaa.

Lenkillä Respa oli tosi juoni. Luna kävelee aina keppi suussa ja Respan ilmeisesti alko tekeen mieli keppiä. Noh, ei siinä mitään, jätkä kävelee Lunan luo, ottaa kepin (Luna jää tosi hölmistyneenä kattoon, että MITÄ TAPAHTU? MISSÄ MUN KEPPI? HÄH?), maistelee ja kantaa sitä ehkä 20 sekuntia ja sitten tiputtaa sen. Luna-reppana käy sitten kiireesti hakeen aarteensa takasin =)  Tää tapahtu monta kertaa ja joka kerta Lunalla oli yhtä hölmistyny ilme. Ehkä sekin vielä oppii, että kepistä (ja kaikesta muustakin omaisuudesta) kannattaa pitää huoli sillon kun Repsa on lähellä. Lenkillä Respa veti jonkun verran, mutta ei niin paljon mitä välillä vetää. Loppumatkasta kyllä oli selkeesti tosi väsyny ja laahusteli lähinnä vaan. Muiden koirien ohitukset suju tosi hyvin, kun otin Repsan aina kunnon katsekontaktiin ja pidin namia kädessä. Niin eihän se ees nähny mitään muita koiria. Mut eipä meillä (vielä ainakaan) oo ollukkaan mitään muuta ongelmaa ohituksissa, kun että Reiska välillä koittaa singota jonnekkin vähän kauemmas kun pelkää tai sitten koittaa mennä luokse, jos vastaan tulee potentiaalisen leikkikaverin olonen tyyppi. Positiivista koko reissussa oli se, että Reiska meni ihan oma-alotteisesti autoon tosi nätisti!! =) Alkaa jätkä ehkä oppia jotain. Kotona kaide ja rappukäytäväkään ei ollu ehkä ihan niin pelottava kun aiemmin, kun seisoskelin itte nojaten kaiteeseen ja annoin Respalle namia. Saa nyt nähdä kyllä, että miten alkaa sujumaan ton käytävän kanssa...