1474551.jpg

Yksi kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa, mutta voin silti kertoakkin mitä Reiskalle tapahtui ja miksi sen silmien välissä on tommonen vekki.

Eilen töistä tullessa katselin kauhulla, että Respa on taas ollut koko päivän työn touhussa. Eteisen matto ei edelleenkään miellytä sen sisustussilmää, vaan se oli pitäny siirtää vessan oven eteen. No se oli pientä. Mutta sitten se oli löytäny Ranen Autobild-lehden, joka oli pienenä murenena (onneksi Rane oli kerenny lukemaan sen) ja avolehtiön, jonka se oli lahjakkaasti silpunnu palasiksi. Ajattelin ensin, että no joo, ei paha, kun muuta ei näy. Sitten siinä hääräilin keittiössä ja jossain vaiheessa varvas osu johonkin ja kun katoin mihin, niin Ranen silmälasithan ne siellä lattialla oli. Ruvettiin sitten katteleen niitä. Respa oli ottanu ne tietokonepöydältä ja siirtänyt keittiöön. Ilmeisesti ei ollu muuta tehny, mutta sangat oli jokseenkin vinossa ja linsseissä oli vähän naarmuja. Saa nyt aamulla soitella vakuutusyhtiöön ja kysellä, että josko ne viitteis korvata...

Päätettiin siinä sitten, että mennään kauppaan...Olin sitä mieltä, että Respaa ei jätetä kotiin, että nuo oli jo ihan tarpeeksi yhdelle päivälle. Otettiin siis Respa mukaan. Hyppäsi autoon kun vanha tekijä, ei mitään ongelmia. Ei koskaan niin hienosti hypänny sinne. Rane olikin ihan ihmeissään. =) Ja niin tais Reiskakin olla, kun loppujen lopuksi se pääty autosta ulos samassa paikassa missä se sinne menikin. Käytiin ostaan Respalle ruokaa ja sit samalla ostin sille uuden lelun ja ison luun, josko se jaksais ihmetellä niitä tänään. Lisäksi aamulla täytin sen pyramidin namuilla, että jos myös kuluttaisi sen kanssa aikaansa.

Ehtoolla lähdettiin koirapuistoon, josko Reiska siellä saisi ittensä väsytettyä, ettei jaksaisi tänään tehdä mitään. Siellä olikin ihan kohtuullisesti porukkaa ja Reiska sai hyvät leikit aikaan yhden kultaisen noutajan kanssa. Seisoskeltiin siellä sitten semmosen puupenkin (mitä nyt yleensäkin puistoissa ym. julkisilla paikoilla on) vieressä ja kultasen noutajan omistaja istu siinä penkillä. Reiska ajo leikkikaveriaan takaa tai jotain ja ne tuli penkkiä kohden. Kultainen noutaja meni penkin alta ja Reiska törmäs penkkiin. Jumalaton tömäys kuulu. Me aateltiin ensin Ranen kanssa, että se vaan jotenkin törmäs penkkiin. Mutta pian selvisikin, että oli Reiska saattanu siihen penkkiin törmätäkkin, mutta ainakin se kolhassu päänsä siihen ja yllä on tosiaan lopputulos. Näyttää pahemmalta kuin mitä on. Tosta silmien välistä lähti vaan karvat muutaman sentin pituselta matkalta. Kotona sitten putsattiin jälki eikä se tuntunu kipee olevan, kun Reiska anto tosi nätisti putsata sitä eikä suuremmin siihen koskemiseen reagoinu. Loppuillan se olikin sitten jokseenkin reporankana tossa asennossa missä kuvakin on otettu. Nousi se jossain vaiheessa vähän ylöskin:

1474560.jpg

Yläkuvassa vekkiä ei näy, ellei oikein tarkkaan tihrusta, mutta alhaalla se sitten näkyy vähän paremmin.

1474561.jpg

Tosin nää vekithän on tuttuja meille. Pentuna meille tullessaan Reiskalla oli vekki keskellä päätä ja toinen silmän alla... Siitähän Reiskan nimikin tulee: Reiska on väännetty Reikäpäästä. =)