Paras uutinen ensin: Reiska ei eilen yssin kotona ollessaan ollut tuhonnut yhtään mitään! JEE! Se toimi, kun pistettiin makkarin ovi kiinni, jottei Repe pääse ottamaan kirjahyllystä mitään "luettavaa", suojattiin elektroniikka (vaikka ei se kyllä niistä oo ollu kiinnostunu moneen kuukauteen), suojattiin kengät ja pistettiin aita ulko-oven eteen, niin että postit pysyy turvassa eikä annettu Reiskalle mitään välipalaa päiväksi eikä täytetty sen aktivointileluja nameilla eikä kertakaikkiaan mitään jätetty sille (siis normaalilelut sillä oli). Toimi. Ei mitään ollu viittiny keksiä päivän aikana =)

Ehtoommalla mentiin sitten minä, Rane, Repe, Anni, Tessa ja Luna lenkille. Ei päästäkkään yli viikkoon mihinkään, kun Anni lähti lomailemaan Espanjan aurinkoon ja tytöt meni hoitoon. Rane meni Repen kanssa ja Repe kyllä melko hyvin puoleen matkaan asti käveli ja teki kaiken mitä Rane käski. Pysähtyminen kesken kävelyn suju tosi hyvin, vaikka sitä ei oo harjoteltu, mutta käskystä kesken kävelyn, istu, meni maahan jne. Excellente! Päästettiin koirat irti niityllä ja Luna paineli ensimmäisenä mutaläpeen. Ei siinä muuta, mutta se oli justiinsa pesty, että ois hyvässä kunnossa hoitoon mennessä. Joo...Se oli niin mutanen kun olla ja voi kun se vihdoinkin tuli mutalävestä pois. En oo ennen nähnykkään niin mutasta koiraa. Oikein semmosta ruskeeta yököttävää mönjää...YÖK! Sitten vähän matkaa käveltyämme löydettiin semmonen oja, jossa oli puhtaan näköstä vettä ja sitä ei ollu siellä ihan hirveesti. Ojan reunat oli tosi korkeet ja jyrkät. Luna meni pallolelunsa perässä sinne ojaan tyytyväisenä, tosin lelu meni upoksiin ja Luna ei löytäny sitä enää etsinnöistä huolimatta. Reiska katteli ja ihmetteli vähän aikaa, mutta ilmeisesti Annin "Etsi"- käsky aktivoi sen ja se meni Lunan luo ihmettelemään, että mitä me etitään. Sit siitä huomas, että se sai ahaa-elämyksen ja innostu siitä vedestä. Loikki kun aropupu siellä ojassa ja oli ihan läpimärkä...Sit välillä kiipes ojasta pois ja reunalta hyppäs sinne uudelleen melkeinpä pää edellä..Sitä oli niinko niin hauska seurata ja oltiin tosi onnellisia siitä, että se ei mitenkään kammoksunu vettä, vaan piti leikkimistä siellä tosi kivana juttuna. Kun ollaan vähän pelätty, että miten se reagoi veteen, kun ei nyt niin kamalasti välitä olla suihkussakaan pestävänä. Mut toi oja ainakin oli ihan must-juttu. Sitä sai vähän aikaa käskee pois sieltä, kun oltiin jatkamassa matkaa ja sitten se ei loppumatkan aikana suvainnu kuunnella oikein mitään, kun oli vähän ylikierroksilla...Ihanaa =)

Aamulla syödessäni aamupalaa Reiska meni koloonsa, istahti ja sit joku sattu ja se tuli kauheella vauhdilla pois kolostaan, alko pyöriin ympyrää hädissään ja vinkumaan (ihan uus ääniskaala!). Ranekin tuli kattomaan, että mikä tuli. En tiedä vieläkään! Ajattelin, että jos se sai tikun pyllyynsä jalkalistasta, joka siellä kolossa on ja jota Reiska on mutustellu. Mut en mä siitä mitään löytäny vaikka menin koko koiran läpi. Sitten ajattelin, että jos jalkaan meni joku tikku tai jotain. Mut ei jalkoihin sattunu. En tiedä mikä oli ja vinkuminen loppu siihen, kun aloin kosketella sitä. Ja sitten olikin kaikki ookoo. Mut ei se mitään huomionkerjäämistä se vinkuminen ollu. Hädissään se oli ja tommosta ääntä ei oo ennen kuultu. Noh, pitää kattoo illemmalla, että onko kaikki kunnossa.

Elellään toivossa, että se ois päivän kunnolla...

1500384.jpg