Mätsärissä tosiaan oltiin lauantaina. Miten huonosti joku tapahtuma voidaankaan järjestää???

Koiria ilmottautu ensinnäkin enemmän kun mitä järjestäjät odotti. Paikalla oli kaksi tuomaria ja kaksi pientä kehää. Järjestys oli se, että pienet koirat, isot koirat, lapsi+koira ja sekarotuset arvosteltiin ennen pentuja. Oltiin siis viimesinä. Kolme tuntia odotelleina olimme jo hieman kypsiä ennenkuin pääsimme edes kehään asti. Reiska oli hyppiny ja pomppinu ja koittanut päästä leikkimään kaikkien kanssa sen kolme tuntia. Oltiin Ranen kanssa jo aika väsyneitä sen pitelemiseen, mut ei sitä autoonkaan viittiny laittaa, koska aurinko paisto.

Kehässä sitten tuomari ei saanu koskee, vaikka jakso kyllä paneutua Reiskaan. Juokseminen oli vähän sitä sun tätä semmosessa pienessä kehässä eikä Reiskaa nyt oikein jaksanu kiinnostaa siinä vaiheessa enää. Seisominen oli jotain aivan kammottavaa. Miten kaameelle mutkalle koira voikaan saada ittensä...Olin ihan hermot piukassa, kun Reiska osaa seistä vallan hienosti, mut nyt se esitteli kammottavimman seisontansa. Odotetusti saimme sinisen nauhan.

Olimme pentujen alkupäässä ja pentuja oli 30 kappaletta, joten siinä sitten odottelimme vielä tunnin ennenkuin pääsimme sinisten kanssa näyttäytymään. Juokseminen ja seisominen Reiskalla jotain ihan kammottavaa. Hävetti oikein, että miten se noin nyt onkaan. Tosin se oli jo tosi väsyny eikä varmaan sitten jaksanu enää, vaikka toisten koirien kanssa ois voitu silti mennä leikkimään. Ei sijoituttu ja lähdettiin siitä sitten vauhdilla Jokioisia kohden.

Tarkoituksena oli mökkeillä lauantaista sunnuntaihin...Grillailla, löhöillä, olla vaan ja tehdä Reiskalle metsään metsäjälki. Koko ajan sitten satoi vettä, joten ei grillailtu eikä tehty jälkeä. Juhannuksena paremmalla onnella.

Reiska oli tosi väsyny ja nukku aika paljon, kerkes kuitenkin vähän juoksemaankin mökin pihapiirissä ja irrottelemaan vapaana. Tosin se muutaman kerran aika intensiivisen näkösenä tuijotteli lähellä laiduntavia hevosia, että saa nähdä saako se jossain vaiheessa päähänsä lähtee sinne vähän tutustumaan. Tosin tietää kyllä alueen, millä se saa olla, mutta varmaan jossain vaiheessa ylittää näkymättömät rajat ja lähtee tutkimaan.

Sunnuntaina sitten kun lähdettiin kotiinpäin, niin poliisit pysäytti ja halus puhalluttaa mut. Noh, kun se poliisisetä tunki sitä puhallustorveensa mua kohden, niin Reiska havahtu takakontissa ja sano oikein painokkaat perkeleet sille poliisille. Poliisi vähän säikähti ja pomppas kauemmas ja hihkasi, että juu menkääs vaan. Hyvä, että Reiska vahtii autoo, mutta muuten se onkin sitten ihan mahdoton, kun sille on toi murkkuikä painanu oikein kunnolla päälle. Kokeilee koko ajan rajojaan eikä todellakaan tottele ja tee mitä käsketään, ennen kun ollaan päästy karjumisasteelle ja karjuttu puol päivää. Lisäksi sanoo noita perkeleitään vähänkin epäilyttäville tyypeille ja muille koirille, jos ne on epäilyttäviä. Tulee kyllä kaikkien koirien kanssa edelleen toimeen ihan mainiosti. Jännä mistä se onkin ton kommentoinnin oppinu, kun kotona se ei edes hauku ovikelloo. Mut jos meille tulee vieraita, niin parit perkeleet pitää sanoo siinä vaiheessa, kun ne on käytävässä siirtymässä olohuoneeseen. Olohuonetta pitää ilmeisesti vartioida.

Jaa niin ja sit koipee ollaan alettu nostamaan =)

Meinasin mennä tänään ostamaan Reiskalle valjaita, kun näytti olevan Mustissa ja Mirrissä tarjouksessa, 18,90 € (toivottavasti kaikki koot on ton hintasia) ja kun tulin siihen tulokseen, ettei siitä tällä menolla näyttelykoiraa saada (saa nähdä mitä se sitten on kun murrosikä on ohi), mut tohon tottelevaisuuteen panostetaan ja sit meinasin alottaa metsäjäljen harrastamisen sen kanssa. Jos se innostuu ajamaan jälkee, niin voidaan sitten vaikka kokeilla kisaamista siinä. Niissä kisoissa ei tuomari tietääkseni koske koiraan =) Tottelevaisuuskokeetkin on vähän kysymysmerkki, kun niissä tuomarin pitäis saada koskee koiraan sillon kun koira on perusasennossa sivulla istumassa. Mut hommaan valjaat kuitenkin tota jäljestystä varten. Kai niille jotain käyttöö keksii, jos Repe ei innostu jäljestämisestä, vaikka kyllä luulen, että Repe tykkää, ainakin tähän asti on kovasti tykänny makkarajäljistä.

Mut juhannuksen tienoilla kun ollaan mökillä missä on mettää (ja peltoo) vieressä, niin meinasin tehdä pari jälkee Repelle, jotta näkee ajaako se ne tai hoksaako ylipäänsä että mikä on homman nimi. 

Jaa niin rauhottumista sen kanssa on pakko alkaa harjotteleen ja muiden koirien kohtaamista niin, ettei niitä huomattais...kun kaikkien kanssa pitäis vaan päästä leikkimään...tai sitten jos on jotain epäilyttävää, niin pitää sanoo parit kovat sanat semmosella uskottavuushaukkuäänellä...

Onneks alkaa jo kohta loma ja saa ehkä laitettua Reiskan takasin kuriin ja järjestykseen ja jos sais sen vaikka lopettamaan ton uhmaikäilyn ja mun kyseenalastamisen...En siis kyllä oo vielä keksiny, mitä sen kanssa teen, mut on tässä pari päivää aikaa keksiä... =) Tänään taidetaan vaan harjotella vierellä kävelyä, tottelevaisuusjuttuja ja rauhottumista...ja sit mennään koirapuistoon pitkästä aikaa =) Tosin muut uroskoirat ei silleen enää tykkää Reiskasta...vaikka Reiska haluais olla kaikkien kaveri...

1579181.jpg