Kuten otsikostakin voi lukea, oltiin eilen viimeisessä tokossa tältä erää Reiskan kanssa.

Ihan kun Repekin olisi tajunnut, että on jotenkin merkittävä päivä, koska se käyttäyty ja totteli taas niin upeasti kuin se voi.

Luoksepäästävyys: kouluttaja tarkasti kaikkien koirien tilanteen. Repe ei kyenny istumaan mun vieressä, vaan piti perääääntyä. Otettiin uusiksi. Nyt piti perääntyä vähän vähemmän, mut kuitenkin noustiin seisomaan. Kouluttaja meinas, että ei se ehkä hirveesti vaadi, että saadaan Reiska siihen kuosiin, että se kestäis tuomarin morottelun kokeissa. Meinas, että ei meitä varmaan ainakaan hylättäis, koska Repe ei kuitenkaan oo aggressiivinen tai mitään. Käski kokeilla, että jos ton "sivulle"-käskyn sais toimimaan niin hyvin, että Reiska ei siitä liikkuis ennen kun toisin sanotaan.

Hyppy: suju tosi hyvin. Kaikki naureskeli vähän Reiskaa, kun se oli menossa kauheeta vauhtia esteen luo, mutta pysäytin sen ja istutin. Sit sanoin, että hyppy. Noh, Reiska sitten löntysteli esteen yli...Jotenkin vielä sen näkösenä, että kun mamma haluaa hidastaa vauhtia, niin hidastetaan sitten...Kaikki naureskeli, että mikä este toi Reiskalle on...Oli tooosi matala, mut siitä hyvä meille, että saatiin vähän kokemuksia esteestä. Reiska on kyllä jo melko sinut esteen kanssa ja ymmärtää mitä tarkottaa hyppy.

Maahanmeno ja paikallaan pysyminen: ekaa kertaa tehtiin tota niin kuin tokokokeissa. Eli kolme metriä väliä, koiralle: maahan, paikka ja ite sit vähän matkan päähän. Ekalla kertaa lähdin käveleen selkä Reiskaan päin ja kun käännyin siihen päin, niin se nousi seisomaan. Minä takasin komentamaan Reiska takasin maahan. Sit kävelin peruuttamalla poispäin Repestä. Pysy siinä ja sen jälkeen pysy joka kerran kun pitikin. Tosin tokavikalla kerralla häiriinty vieressä olevasta dobberipojasta, joka tuli koittaan, että josko Reiska leikkis. No tottakai, kun pyydetään...Ja emännät karjuu kurkut suorina. Loppuajan Reiskaa kovasti kiinnosti päästä leikkimään dobberin kanssa. Dobberia kyllä kiinnosti samoten Reiskan kanssa leikkiminen ja dobberin omistajalla oli vielä kovempi piteleminen kun mulla =)

Leikkimieliset kisat: pareittain kisattiin siitä, kumman koira menee nopeemmin maahan tai pysähtyy käskystä nopeemmin. Reiska voitti tossa maahanmenossa dobberin, mutta hävis sit tokan maahanmenon ja pysähtymisen lagottoille, jotka voittivat molemmat kisat, siis toinen toisen ja toinen toisen.

Luoksetulo: Kouluttaja piteli Repee ja mä kävelin n. 30 metrin päähän. Huusin tänne. Reiska tuli niin vauhdilla, että se onnistu menemään solmuun narunsa kanssa eikä vauhtikaan oikein meinannu pysähtyä. Sai stopattua ittensä mun vierelle. Sit jäi siihen pällistelemään, että mitäs pitikään tehdä. Käskin sen siitä sitten eteeni istumaan. Tätä pitää harjotella kuten myös tota pysähtymistä niin, että jäädään seisomaan.

Sitten harjoteltiin loppuaika noita vanhoja juttuja. Kouluttajan mielestä Reiska on älykäs koira, joka oppii helposti ja nopeesti (oppii kyllä helposti ja nopeesti ahne kun on, mutta tosta älykkyydestä en silti menis sanomaan yhtään mitään...kouluttaja ei oo tosin nähny Kyttää, josta oikein paistaa se älykkyys läpi ja se näyttääkin älykkäältä toisin kuin Reiska)... Sitten kouluttaja meinas, että suosittelee meitä kyllä sitten eteenpäin. JEE!

Meinasin Reiskan kanssa jatkaa tottelevaisuuden harrastamista syssymmällä. Kesän ajattelin treenata ihan iteksini Repee. Niin, että se osaa kaikki noi käskyt ja jutut mitä tuolla koulutuksessa käytiin läpi eli siis alokasluokan jutut. Jos kisaamaan innostutaan, niin ehkä sitten ens kesänä.

Tulevaisuus muuten: TÄNÄÄN ALKAA KESÄLOMA!!! Sekä mulla että Ranella toisin kuin Repsalla. Respalla alkaa kovat ajat, kun meillä on aikaa oikein kunnolla paneutua siihen. Tänään lähdetään mökille ja ollaan siellä sunnuntaihin. Sunnuntaina pitäis hakee toinen auto Helsingistä Forssaan, jotta isäni voi viedä sen ens viikolla huoltoon, kun meidän perhe lähtee Pohjanmaalle Ranen sukulaisia moikkamaan sitten ilmeisesti maanantaina. Tullaan sieltä ehkä lauantaina (?). Riippuu siitä miten paljon mun kavereita moikkaillaan matkan varrella ja miten hyvin viihdytään. =) Sitten Respa jää seuraavana maanantaina meitin porukoille hoitoon, kun "äippä" ja "iskä" menee Ahvenanmaalle viettään kahdenkeskistä aikaa ja lomaa ilman Respaa. "Iskällä" on kuitenkin synttärit juhannuksena ja "iskän" synttärilahjahan toi Affenanmaan reissu on. Ei kuitenkaan olla kun yks yö poissa, niin eiköös Repsa pärjäile hoidossa sen aikaa vallan mainiosti. Ottaen huomioon sen, miten paljon äitini on innostunut Respaa paapomaan lähiaikoina. Kumma kun äitini, joka oli alkuun niin Respaa vastaan (kun se on iso ja siitä on vastuuta ja kaikkee) soittelee ja kyselee, että kai se on ookoo, jos teen Reiskalle makaronilaatikkoo juhannukseksi...HMMM...tota noin joo tee vaan, mutta mistäs nyt tuulee? Kyllä kuulemma Respankin pitää syödä hyvin juhannuksena. Ai jaa...

Eli kirjoittelua sitten kun pääsen koneelle seuraavan kerran ajan kanssa...Saattanee olla kolmen viikon päästä =)