Synttäreiden merkeissä siis vietettiin lauantaipäivää kun juhlittiin molempien poikien synttäreitä. Käytiin aamutuimaan heti kaupassa ja ostettiin pojille lahjaksi porsaan munuaisia, vinkulelupossu ja Kytälle iso luu ja Reiskalle pikkuluu.

Vinkulelupossu on molempien suuri suosikki... Possu siis ei vingu, vaan röhkii ja se on miellyttävämpää omille korville kun vertaa kimeeseen vinkuleluun...Toki vähän pelkään, että meillä on kohta luontoaktivisteja oven takana pimpottelemassa, että tuotantoeläimiä ei sais pitää kerrostalossa...Sen verran ahkeraan meillä on röhkitty lähipäivinä - eikä loppua näy.

1909956.jpg

Reiska ja possu

1909957.jpg

Kyttä fiilistelee possun kanssa

1909958.jpg

Lauantaina köröttelimme myös Forssaan moikkaamaan äitiäni. Käytiin samalla juoksuttamassa vähän poikia mettässä. Kivaa oli =) Metsästä tultuamme annoin Reiskalle ne porsaan munuaiset, mitkä olin aamulla ostanu. Reiska katteli vähän sen näkösenä, että älä unta nää, mä en noita syö. Kokeilin, että josko Kyttä söis. Vähän sama reaktio. Taisivat haista niin voimakkaalle, ettei kumpikaan kiinnostunut...Siinä meni siis meikäläisen hyvät ideat taas...

1909962.jpg

Metsässä huomattiin, että Reiska on kehittynyt niin paljon, että se on nopeempi juoksemaan kun Kyttä ja ollaan jotenkin oletettu, että Reiskasta ei tuu Kyttää nopeempi, mut toisin vaan kävi...

1909964.jpg

Repsa jolkottelee ja ettii Kyttää. Reiska on vapaana ollessaan aika taukki. Se juoksee päättömän kanan lailla Kytän perässä eikä ollenkaan kato, mihin juoksee! Ja se on sitten katastrofi, jos Kyttä häviää...

1909974.jpg

1909978.jpg

Paimennusharjotuksia tulevaa viikonloppua varten á la Kyttä. Reiska ei oo ihan lampaan näkönen, mut toivotaan, että Kyttä paimentais niitäkin =)

1909986.jpg

Reiska on saanu hyvän kepin ja pinkoo sen kanssa joko a) karkuun Kyttää tai b) turvaan Kytältä. Kun jos Kyttä saa kiinni, niin sit ei oo mitään varmuutta siitä, että keppi ois sen jälkeen vielä Reiskalla =)

Kuten alta voi huomata...

1909988.jpg

1909995.jpg

1910001.jpg

Meinaa jo Kytällä vähän väsy iskee...

1910137.jpg

Reiska jaksaa vielä haahuilla...

1910166.jpg

Mut sit iski väsy...

1910171.jpg

...eikä oikein jaksa muuta kun istua ja odottaa, että tulis käsky lähtee autolle päin... =)

1910142.jpg

Mut oltiin kuitenkin koko poppoo tosi tyytyväisiä mettäreissuun =) Ja onneks meillä ei mitenkään pitkä ja leveä tuo kieli ole =)

Forssasta Vantaalle päin tullessa poikettiin Karkkilaan kattoon Ranen poppoota ja tuli sitten otettua Reiskasta virallinen synttärikuvakin, joka tosin ei kovin hyvin onnistunut...

1910182.jpg

Illalla kotona sitten pojat sai vielä luut: Kyttä ison ja Reiska pienen. Mutta vaikka luut oli samanlaiset, niin Kyttä ei jostain syystä tykänny omastaan ja sitten kävikin niin, että Kyttä kävi ottamassa Reiskan miniluun ja meni sitä syömään ja Reiska tietenkin sitten päätti syödä ison luun. Kyttä ei loppupeleissä jaksanut pikkuluutansakaan kokonaan jäystää, niin Reiska söi senkin loput. =)