1999189.jpg

Möhköfanttinoutaja on tosiaan oppinut noutamisen. Ulkonakaan mitään suuria ongelmia ole ilmennyt. Ei se noutaminen mitään täydellistä ole, mutta ihan kivasti menee =)

Emäntä on tän alkuviikon lomaillu ja Repsahan se siitä on joutunu kärsimään, kun emännällä on vihdoinkin töiden ja tenttien osalta vapaata =)

Palataan vielä ensin kuitenkin viikonloppuun ja sunnuntaihin, kun oltiin koko perheen voimin koirapuistoon menossa heti aamutuimaan. Siellä olikin sitten aamuruuhka. Siellä oli kaksi kultaista noutajaa (vanhoja tuttuja), 3 berniä (uusia tyyppejä) ja sitten meidän kanssa samaan aikaan tuli olisko ollu grand basset griffon vendeen- uros. Se murisi Reiskalle jo siinä kun mentiin sisään ja se jatko sisä murinaansa sisällä tarhassa. Tuli vaan Reiskan perässä koko ajan ja murisi. Sitten jossain vaiheessa se päätti käydä Repen päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan. Repe tietenkin puolusti itteensä. Karjasin siinä sitten täysiä EI! ja molemmat irrotti. Ärsytti vaan oikein kun sen uroksen miespuolinen omistaja siinä vaan naureskeli ja myhäili, että mites se Veeti nyt silleen isottelee... Hihhih.. Mä olin ihan hiilenä. Ei tarvi tuoda koirapuistoon koiria, jotka ei osaa siellä olla. Ja alle 40 cm korkeet kuuluu mun mielestä pienten koirien puolelle. Mut se on just se, kun omistajilla on tylsää ja ne kaipaa juttuseuraa, niin tullaan sitten koirapuistoon jutteleen ihmisten kanssa. Ei sen niin väliä, mimmonen koira on ja tuleeko kenenkään kanssa toimeen, kunhan omistajalla vaan on seuraa. Murr...
No joo...Meni jonkun aikaa ennen kun huomattiin, että tän Reiskan päälle käyneen uroksen korvasta tulee verta ja vielä melko paljonkin. Ei se omistaja siinäkään suuremmin hätkähtäny, lähti vaan hissun kissu pois. Hyvä ettei sentään alkanu syyttään, että meidän koira kävi sen koiran päälle. Sit tais bernitätikin säikähtää ja lähti kolmen koiransa kanssa pois. Me jäätiin sitten leikkimään kultasten kanssa. Sit sinne tuli 2 kultasta lisää, molemmat uroksia ja Reiska tuli mainiosti niiden kanssa toimeen... Reiska on siitä niin ihana, kun se haluais vaan leikkiä toisten koirien kanssa eikä se oikein ymmärrä sitä, että kaikki ei tykkää siitä. Tosin kyllä se itteensä puolustaa sitten kun on tarvis ja kiertää kyllä ihan oma-aloitteisesti kaukaa kaikki, jotka alkaa isotteleen sille. Ettei mee ehdoin tahdoin haastamaan riitaa. =)
Kaikki noutajat lähti jossain vaiheessa pois ja pienten koirien puolelle tuli kääpiösnautseri, jota Reiska meni moikkaamaan aidan luo. Käppänä oli aidan toisella puolella kiinnostuneena Reiskasta. Kun Reiska sitten fiksuna poikana päätti nostaa jalkaa ja kusasi sitten sen käppänän päälle. Käppänä vaan seisoo ihmeissään paikallaan. Sit meni vähän aikaa ja Reiska teki saman uudelleen =)
Fiksu jätkä! =) Ittee kyllä vähän nolotti...Mut ei se nyt ollu meidän vika, että se käppänä oli tiellä...

1999186.jpg
"Jokutuli, kukatuli?"

Maanantaina sitten ensimmäisen lomapäivän kunniaksi mentiin Petikkoon meidän pk-tottis kentän luo, missä menee myös kuntopolku ja lähdin Reiskan kanssa menemään sitä ensimmäistä kertaa ympäri. Polku oli sitten ilmeisesti kuuden kilsan lenkki tosi kivassa maastossa. Harjoittelimme samalla myös canicrossia eli koirajuoksua. Okei, emäntä on tosi huonossa kunnossa ja jakso siitä kuuden kilsan lenkistä juosta ehkä 500 metriä, mut ehkä se kunto tässä paranee. Repellä oli vähän sopeutumista valjaisiin, se ei oikein alkuun tajunnu, että mitä sillä oikein on päällä, mut loppua kohden se lakkas mitenkään noteeraamasta niitä. Sit tosiaan Reiska oli valjaissa mun edellä ja mulla oli se vyö ja sit meidän välillä oli semmonen joustonaru. Lisäksi Reiskalla oli panta überlöysällä kaulassa ja sit vielä oli flexi, jotta mä sain tarvittaessa sitä kiskottua pois kivoista puskista ja vähän ohjattua sen menoo. Pienen alkuihmetyksen ja alkukankeuden jälkeen touhu alko meneen tosi loistavasti! Reiska selkeesti nautti touhusta, kuten myös huonokuntoinen emänkin... IHANAA! Tätä lisää jatkossa...siis heti kun jalat paranee edellisestä =) Sitä vaan ihmettelin, että Reiska ei lenkin jälkeen ollu suuremmin ees väsyneen olonen, vaikka oli kiskonu mua mäkiä ylös ja alas... Outo.

Eilen sitten käytiin Forssassa vaihtelemassa vähän talvipalloja autoon ja käytiin samalla katsastaan auto. Sit heittelin Reiskalle lelua vanhempieni pihalla jotain 2 tuntia ja se väsähti siitä kyllä ihan täysin... Outo? Repelle on nykyään tosi mukava heitelläkkin lelua, kun se tuo sen heittäjän käteen takasin. Ennen kun sille heitti, niin heittäjä sai ite mennä hakemaan lelun jostain jorpakosta, minne Reiska sen roudas.

Tänään on löhöpäivä. Toisin sanoen meni hermot heti aamusta, kun pyykkikone hajos. Alko suihkuun vettä jostain reiästä eikä ihan vaan vähän sitä vettä, vaan vähän enemmänkin. PRKL! Sit päätettiin Reiskan kanssa, että me ei aleta. Eikä tehdä mitään. Jos huomenna taas sitten päästäiskin crossailemaan... =)

Näyttelyistä Maria ja Arppa olivat kyselleet...Mmhh...
*Messarista löytää meidät katsomosta
*Mätsäreitä tarkoitus kiertää alkukesästä ja kattoo miten epäsosiaalinen Repe taas onkaan (harrastellut lähiaikoina kaikkee epäsosiaalisuusjuttuja taasen)
* 5.9.2009 Kirkkonummi Bossujen erikoisnäyttely: ollaan varmaan katsojina paikalla

Seuraavista ajateltiin valita muutama (tai Reiskan toiminnan mukaan ehkä enemmänkin):
KV ja kaikkien rotujen näyttelyt:
6-7.6. Salo
25.-26.7.Helsinki
5.-6.9. Helsinki / Vantaa

Ryhmikset:
17.5. Salo
18.7 Lammi
9.8. Helsinki
20.9. Hyvinkää
27.9. Karkkila

Toki kesällä ja ehkä alkuvuodestakin on tarkoitus viettää jonkin verran aikaa tuolla Pohjois-Pohjanmaalla Vihannissa ja jos sinne suunnalle jotain kivaa näytelmää osuu ja Repe on sen olonen, että sitä minnekkään voi viedä, niin sit voitais sielläkin käydä näyttäytymässä... =)
Mut siis mitään varmaa ei oo vielä tiedossa...