Kävin eilenillalla Reiskan kanssa kiertämässä lammen. Testasin myös sen muistia. Näytin sille korostetusti kotona, että "nyt mamma laittaa patukkalelun takin sisään. Täällä se on..." Pöh, ei Reiska muistanu koko lelua niinko 5 sekunnin jälkeen. No ei se mitään, kunhan kokeilin huvikseni sen muistia ja lelun kiinnostavuutta. Kun jos Kyttä näkee, että laitan pallon takin sisään, niin se on tosiaankin Kytällä tiedossa vielä useamman tunninkin jälkeen, että siellä se on ja sitä pitää vähän tarkkailla, ettei vaan tipu jne. Ja jos mamma käskee jotain tehdä, niin totisesti se tehdään vauhdikkaasti ja sen jälkeen tuijotellaan, että josko se pallo sieltä takin sisältä tulis palkaksi... ;)

Tosiaan ajattelin eilen paneutua Reiskan kiskomiseen hihnassa mun seurassa. Pistin narun niin kuin kouluttajatäti käski sillon laittaa ja annoin jonkun verran löysää, etten kävelyttäny ihan vierellä, vaan Reiska sai vähän mennä edellä. Ja hyvinhän se meni =) Ei mitään ongelmaa, ei kiskomista, ei mitään. Hyviä hajuja vaan =) Odotin myös, että joku muukin koirallinen ihminen olisi kiertämässä lampea, mutta ei tullut kuin kaksi ohitustilannetta. Molemmissa onneksi toisena osapuolena oli rähisevä koira. Reiska ohitteli mallikkaasti pantatekniikalla. Sitten palkittiin ruhtinaallisesti kun oltiin menty ohi.

Parkkipaikalla otin vähän tokoa lenkin päätteeksi. Seuraamista, joka oli parempaa kuin eilen ja ilmeisesti ollut vaan vähän ruosteessa, haetutin lelua (tosi hyvät ja reippaat hakemiset ja palauttaminen nätisti), tein paikallaanmakuun, josta tullessa käskin Reiskan pysähtyä istumaan matkalla. Loikki kyllä kolmisen metriä ennen kuin se pylly lysähti maahan. Tälle pitää siis jotain tehdä, mutta onneksi lienee helposti korjattavissa kun on Reiska kyseessä eikä sille koskaan oo ihmeemmin tota edes opetettu. Ehkä panostelemme siihen ehtiessämme...Sitten jotain "näyttelyjuoksutin" sitä ja puuhailtiin siinä jotain muutakin.

Jäi itteeni mietityttään, kun oon tosi huono palkkaan lelulla, että kauankoos sitä palkkaamista kannattais harjottaa. Kun nyt leikin ensin yhdessä Reiskan kanssa hetken lelulla ja sitten annoin sen iteksiin leikkiä lelulla jonkun aikaa. Siis niinko, että onko toi liian kauan, kun se saa aina melko pitkään leikkiä lelulla palkaksi.

Sitten käveltiin kotia kohden niin, että mulla oli lelu kädessä ja Reiska siinä tosi hienosti käveli vierellä kun huomasin, että naapurin Rifihän se siinä isäntänsä kanssa on ihmettelemässä. Ajattelin, että Rifi on hyvä harjotuskohde. En sanonu enkä tehny mitään, jatkoin vaan kävelyäni samaan tapaan ihan kuin ei mitään Rifiä ois ollukkaan. Reiska siinä vähän aikaa katteli Rifiä, mutta käveli edelleen koko ajan mallikkaasti mun vierellä ja sitten näytti siltä, että Repe päätti, että hän ei jaksa tänään noteerata Rifiä eikä hän tänään jaksa olla edes menossa Rifin luo. Onneksi itsellä oli lelu kädessä, niin heti kun oltiin ohitettu Rifi, pääsin palkkaamaan jokseenkin ruhtinaallisesti siitä, että ilman mitään käskyjä tai mitään muutakaan ohjeistusta Reiska ohitti mallikkaasti toisen koiran! =) Tuli itselle tosi hyvä olotila, kun lenkki meni hyvin, treenailu meni loistavasti ja sitten vielä tehtiin käsittämättömän hyvä ohitus! =)

Ja siis Rifihän on 15-vuotias kiinanpalatsikoira, jolla on kaikenlaista remppaa enemmän ja vähemmän, mutta silti Reiska aina (eilistä lukuunottamatta!) käy vähän härkkimässä Rifiä, että josko se vähän lähtis leikkiin. Rifi yleensä vaan tuhahtelee Reiskan leikkiinkutsuille ja jos menee ylenpalttiseksi Reiskan säheltäminen, niin sit Rifi joutuu rähähtämään (jonka jälkeen mä aina pelkään, että sen sydän petti...).

Tää ois ideaalitila koirille joka ilta. Aina ei vaan saa niitä tähän tilaan. Kuva on Joutsasta meidän viikonloppulomalta muutaman viikon takaa.

Jaa niin ja tänään aamulla Reiska (the unikeko) oli aamulla tosi virkkuna ja pirtsakkana. Kai sillä meni pasmat sekasin, kun aamutuimaan ensimmäisenä tönäsin sen sängystä lattialle. Ei aina vaan oo tarvetta kovin monelle patterille sängyssä. =) Kuitenkin, jotain siinä Ranen kanssa oltiin makkarissa ja Rane käski Reiskaa uudella käskyllämme "nätisti" ja Reiska istu nätisti! Ekaa kertaa ilman tukee tarjos temppua tolleen! (sivulaatikoissa Kytän malliesimerkki asiasta) Toki ei Reiska siinä asennossa pysyny montaa sekuntia, vaan aina nopeesti tasapaino meni ja mätkähti kyljelleen maahan, mutta pääasia oli, että se ite teki sen ilman tukee! WOW!! No sit kyllä kehuttiinkin urakalla ja Reiskalla näytti lopulta menevän pasmat ihan sekasin omasta ihanuudestaan ja pätevyydestään! ;)