Vähiin alkaa tuokin käymään... Snirfkis...

1243325785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiian kuvaotos vielä Salosta...Menin ja ilmotin Reiskan äskön yhteen ryhmänäyttelyynkin heinäkuussa jossain tilapäisessä mielenhäiriössäni... Mut jos tää kesä käytäis näytelmissä ja sit annettais Reiskan jäädä rauhassa kasvamaan ja vahvistumaan avointa luokkaa ajatellen...sinne se nyt on ihan liian ruipelo =(

Mutta tosiaan tokoiluun...Oltiin sen verran viikon aikana tehty, että tiistai-iltana iltapissityksen yhteydessä otin muutaman seuraamispätkän...Tosi paljon ollaan siis Repen kanssa keretty tekemään..Noh, kaks päivää ja sitten alkaa loma ja sitten on aikaa paneutua...

Kentälle mennessä satoi kivasti vettä - onneks oli sadevaatteet mukana. Reiska oli jostain syystä ihan täynnä energiaa ja intoa! Leikitin sitä kuitenkin ennen alotusta, jotta se ois varmasti vireessä. Ja olihan se, totta tosiaan.  POMPPIPOMPPISRÄYHRÄYHPOMPPIS. Tota menoo oli jos mä en komentanu tai käskeny sen tekemään jotain muuta. Olis ollu halukas leikkiin kaikkien kanssa ja valmis morotteleen kaikkia ja muuten vaan energiaa oli ihan liikaa noin niinko keliin ja mamman fiilikseen nähden. Kiva, että jollain on hauskaa. Vaikka oli mammallakin hauskaa, kun hullua koiraansa nauroi välillä melkein kippurassa. Jostain syystä välillä tuntui, että muut kattoi meitä kieroon? Ai miten niin hullu kaksikko? ;) Porukkaa oli paikalla alle puolet, mikä oli ihan kiva juttu, niin sai ehkä enemmän henkilökohtaista neuvoa.

Päivän aiheena oli käännökset ja niiden jälkeen ja yleensäkin seuraamisessa pysähdykset. Eli pointtina siis pysähtyminen perusasentoon. Reiska tais olla nälkänen (tai sitten vaan niin fiiliksissään kun saatiin taas tehdä jotain), kun tosi mahtavasti seuraili mun lihapullia ja pysähty joka kerta oikeeseen aikaan ja paikkaan eikä lähteny enää kiertämään mua. Käännökset myös hienoja (vaikkei olla harjoteltukkaan) ja sitten saatiin kouluttajalta myös kehuja näistä.

Pääaiheena lieni seisominen, jonka Reiska hallitsee oikein hyvin. Toki seuraamisessa kun sanoo "seiso", niin tyyppi ottaa ainakin kolme askelta ennen kun pysähtyy. Paikoillaan pysyy kyllä tosi hienosti. Monta kertaa seisotin Reiskan ja kiersin sen ympäri ja muutenkin haahuilin ees taas ja muut koirakot pyöri siinä metrin päässä ja kouluttajakin siinä aiheutti häiriöö, mut kun Reiska seisoo, niin se seisoo ja kattelee vaan missä mä meen, mut ei hievahdakkaan. Mahtavaa! =) Mamma oli ylpee ja kouluttaja kehui ja mamma oli vieläkin ylpeempi. =) Tohon tassutteluun käskyn jälkeen pitää kyllä vielä kesälomalla vähäsen puuttua.

Sitten otettiin vielä hyppyä. Kaikki muut menivät tänäänkin ensin ja me oltiin viimisiä, kun muilla on semmosia pikkukoiria. Päästin Reiskan vapaaksi ja mihinkään tyyppi ei ollu mun luota menossa. Hienoa! Jätkä sai taas vähän lisää luottoa multa. Hyppäs käskystä hienosti. Ei totellut seiso-käskyä (joka vain vähän hidasti vauhtia) ja kiersi esteen oikealta puolelta ja pysähty seisomaan muutaman kymmenen sentin päähän musta. Kolme kertaa teki ihan saman eli ei jääny esteen toiselle puolelle seisoon ja aina tuli oikeelta mun luo. Kouluttaja meni sitten seisomaan esteen oikeelle puolelle -> Repe hyppäs hienosti ja oli taas tulossa sieltä kun huomas, ettei tästä pääsekkään -> tuli vasemmalta mun luo käskyistäni huolimatta. Toisella kertaa täydellinen hyppy!

Muu ryhmä ja kouluttaja naureskelivat, että sairaaan nopee ongelmanratkaisukyky koiralla ja saatiin kyllä kehuja tosta hypyn tekemisestä, jälkityöt vähän vaatii fiilausta vielä.

Sivulletulot oli tavallista hienompia tänään ja niistä olin myös tyytyväinen! Kokonaisuutena oli siis oikein kivat treenit ja olin tosi hyvillä mielin kotiinmennessä. Lopuksi kyselin vielä kouluttajalta, että onko meillä mahdollista tämän kurssin loppuessa jatkaa HSKP:n tokoryhmissä. Kouluttaja sanoi, että kehitysasteella seuraava ryhmä olisi tokolupaukset, jonne pääsee edellisten kouluttajien suosituksilla ja meitä on kuulemma kaikki edelliset kouluttajat suositelleet ja nykyinenkin kuulemma meinaa meitä suositella!! Olin tosi otettu ja onnellinen ja vielä enemmän onnellistuin kun kouluttaja sanoi, että minä & Reiska ja yksi toinen koirakko ollaan liian edistyneitä tähän tokoryhmään, että taitojen puolesta meidän kuuluis kuulemma harjotella jossain muussa ryhmässä, mutta että tää on kyllä meille ihan hyvää häiriöharjotusta. WOOWW!! Eli meillä siis ilmeisesti on vielä toivoo Repen kanssa =) En kyllä oo pitäny tota ryhmää mitenkään meille liian helppona, vaan ihan sopivana ja ollaan saatu siellä viilailla pilkkua ja kuulla hyvän kouluttajan mielenkiintoisia näkökulmia asioihin jne.

Nyt saattaneekin sitten käydä niin, että blogin seuraava päivitys on joskus kesä-heinäkuun vaihteessa. Huomenna alkaa kuukauden kesäloma ja ollaan mökkeytymässä ensin Jokioisille ja sitten sieltä siirrytään ennen juhannusta Vihantiin Oulun alapuolelle, juhannus ollaan varmaan Kalajoella ja sitten taas mökkeillään jonnin aikaa Jokioisilla... Koitan kuitenkin lomallakin laittaa ylös fiiliksiä ja tekemisiämme ja päivitän ne sitten vaan blogiin vähän jälkijunassa nettipimennon vuoksi!

Hauskaa kesää kaikille lukijoille!

1242222553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242223241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e