Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä ;)

Mökkeiltiin maalla pe-su. Perjantaina oltiin isäni synttäreillä ja Reiska oli ihan elementissään vieraiden (paikalla oli about 10 henkee) keskellä. Kävi kerjäileen rapsuja ja morottelemassa ihmisiä, tosin kaikki vaan pelkäs sitä kuollakseen, että niitä rapsujakaan ei kauheesti sit herunu...

Lauantaina vaan oikeastaan oltiin ja Pete ja Eeva kävi visitoimassa. Kiva kun kävitten! =)

Sunnuntaina lähdettiin aamusta aikasin kohti Helsinkiä ja ryhmänäyttelyä, joka pidettiin Tuomarinkylässä. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja kerettiin vallan mainiosti näkemään bossupentusetkin, joita oli 5 tzipaletta paikalla. Suloisia olivat.

Sitten kun olimme tarpeeksi hikoilleet kuumuudessa oli meidän vuoro mennä Maret Kärdin arvioitaviksi. Neljä bossua paikalla, Reiska ainoana uroksena, että olisimme voineet pärjätä kilpakumppanien puutteessa ihan kivastikin, mutta tuomari oli vähän toista mieltä. Reiska esiintyi paremmin kai kuin koskaan. Sitä sai kosketella ja lääppiä ihan miten paljon vain ja tyyppi vaan seiso ja ihmetteli siinä. Juokseminenkin oli mukavan rauhallisen oloista kuumuudesta johtuen. Repe siis teki parhaansa. Se ei vaan riittänyt =(

"Mittasuhteiltaan ja raajaluustoltaan ikäiseksi sopivasti kehittynyt mutta hyvin niukasti kulmautunut nuori uros. Riittävän maskuliininen pää. Hyvin niukka suunpieli. Hyvät silmät ja korvat, kokoonsa nähden lyhyt ja hieman ryhditön kaula. Kauniisti kaareutuvat kylkiluut. Hyvä asentoinen häntä. Oikea-asentoinen kinner. Valitettavasti molemmissa takaraajoissa toinen nahkainen ja toinen luinen mutta irtonaiset kannukset. Oikealaatuinen karvapeite. Toivoisin kirkkaammat lämminsävyisemmät ja selväpiirteisemmät värimerkit. Hyvä luonne. " 

Paljon ihan kivan kuulosta juttua, mutta noi kannukset nyt taas näköjään mätti. Tällä kertaa en jaksanut sanoa mitään tuomarille asiasta. Tuomari kehään mentäessä kysyi, että onko koira kiltti ja uskaltaako siihen koskea. Hei haloo!! Näyttääkö Reiska joltain tappajalta? Sitten kyseli, että mitä Reiska tykkää ihmisistä...Olin, että joo kyllä se on aika naistenmies ja tykkää kovasti naisista varsinkin. Tuomari totesi, että ai, että sukupuolirasisti. Kannuksia kokeillessaan totesi, että epätäydelliset kannukset ja hihitteli pitkän aikaa perään ja meni siitä sitten kirjoituttamaan arvostelua. Tässä vaiheessa jo tiesin, että huonosti menee...Pitkään kuitenkin seisotti meitä kehässä ja hienosti miäs jaksoi seistä. Olen niin ylpeä äijästä, joka sitten kotona loppupäivän leikkikin kuollutta lahnaa. Taisi ottaa virotäti voimille ;) Ja ne ihanaiset naiset, mitä siellä näytelmässä oli...

Tässä kuitenkin kannuksista:

Beaucenpaimenkoiran rotumääritelmähän sanoo asiasta näin:

Kannukset: Kaksoiskannukset, joita paimenet ovat perinteisesti vaalineet, muodostuvat selvästi toisistaan erillään ja melko lähellä käpälää olevista kynnellisistä varpaista.

Briardin rotumääritelmä meinaa näin:

Käpälät:
Voimakkaat, pyöreät (kissan- tai jäniksenkäpälän välimuoto). Kynnet mustat. Päkiät kovat. Varpaat tiiviit. Takaraajoissa kaksoiskannukset.

Kaksoiskannusten tulee muodostua kahdesta luisesta osasta, joissa on kynnet. Ne ovat kiinnittyneet mahdollisimman matalalle varmistaen mahdollisimman hyvän raajan asennon.

Virheet:
Liian pitkät, litteät tai erittäin litteät käpälät. Ulko- tai sisäkierteiset käpälät, eivät riittävästi karvan peitossa. Harmaat kynnet. Joustamattomat, liian litteät tai liian pehmeät päkiät. Harottavat, liian pitkät tai litteät varpaat. Liian ylös kiinnittyneet (puolivälissä kinnertä) sijaitsevat kannukset, kaksi kannuskynttä puuttuu, kaksoiskannuksesta puuttuu toinen luu.

Hylkäävät virheet:
Vakavat asentovirheet. Valkoiset kynnet. Yksinkertaiset kannukset, kannusten puuttuminen, yhdestä kaksoiskannuksesta puuttuvat molemmat luut, vaikka siinä olisikin kynnet. Kummastakin kaksoiskannuksesta puuttuu toinen luu, vaikka niissä olisikin kynnet.

Beussilla ei siis puhuta mitään mistään luista. Tuomarit on nyt vähän niinko keksineet tän jutun ja se mua tässä ärsyttääkin suuresti.

Tuloksena oli siis NUO H. Aika hehkeä siis meidän Repe =)  Onneksi Arvo piti sisarusten mainetta yllä ollen hienosti taas Turussa ROP ja saaden sertin. Joko teillä on palkintokaappi Arvon pysteille?

Helsingissä ainoa mukava asia oli, että siellä oli mukavia beussi-immeisiä paikalla, joiden kanssa rupatellessa odotusaika meni mukavasti...Ja oltaishan me voitu se eräskin narttu ottaa muutamaksi viikoksi meille hengaamaan ja sosiaalistumaan kaupunkielämään ja ihmispaljouteen...Oli kiva nähdä! =)

Jotenkin mä alan vähitellen itselleni epätyypilliseen tapaan lannistua tästä kannusasiasta ja kattoo nyt käykö Reiska tulevaisuudessa miten paljon näyttelyissä...Ei mua haittais noi HOOT, jos ne tulis aiheesta ja jos tuomari oikeesti löytäis jotain vikaa Repestä, mutta noi on vähän tommosia tekemällä tehtyjä. Ehkä me vaan hautaudutaan kotiin eikä käydä enää missään.

No ehkä kyllä nyt taas muutenkin huonot fiilikset, kun saattaapi olla, että tässä seuraavaksi muistokirjotusta alan väsäilemään...