Edellinen kurssi loppu ja mulla alkaa ilmeisesti oleen joku riippuvaisuussuhde tokokursseihin, niin piti tosiaan ilmottaa ittensä seuraavalle. No okei, vähän tungin itteeni mukaan ;)

Mulla ei ollu tarkkaa hajua siitä, että missä tuo kurssi pidetään, joten läksin 1½ tuntia ennen kurssin alkua liikenteeseen teinipoikani kanssa. Oltiin perillä tuntia ennen ko vähän niinko vahingossa löydettiin oikea paikka ihan loistavasti. Lähistöllä oli ulkoilualue, jossa sitten käppäiltiin vähän aikaa...

Meitä kurssilaisia oli kymmenkunta ja kaksi ennalta tuntematonta kouluttajaa. Meidät jaettiin kahteen ryhmään osaamistason mukaan ja päästiin Repen kanssa kehittyneempien ryhmään. Kouluttaja oli ihan loistava, mutta hemmetin tiukka. Ryhmässämme oli lisäksi kolme narttua ja yksi entlebuchin paimenkoirauros, jonka omistaja oli jotenkin tosi huolissaan siitä, ettei hänen koiransa vaan ole liian lähellä Repeä tai että Repe olisi liian lähellä hänen koiraansa. Huoh. Pojat eivät tuntuneet noteeraavan toisiaan ollenkaan, omistaja taisi jotenkin vaan olla vähän yliherkkä tai jotain...

Päivän aiheeseen, joka siis oli perusasento. Lisäksi otettiin kisamainen luoksepäästävyys minun pyynnöstäni sekä paikallamakuuta. Reiska oli alkuun taas vähän yliaktiivinen kun oli uusi paikka, uudet hajut ja uudet tyypit. Loppua kohden alkoi vähän enemmän relaamaan. Alkuun olisi vaan tehnyt niin mieli kutsua ainakin pentusia vähän leikkimään... Kouluttajat kuitenkin heti alkuun sanoivat, että koirat eivät saisi tuijotella toisiaan eivätkä mitenkään muutenkaan häiritä toisiaan (leikkiinkutsut yms.) ja siinä sitten olikin töitä kun Repe päätti taas olla oma leikkisä ittensä.

Perusasennossamme oli vaikka mitä huomauttamista, vaikka olin ajatellut sen olevan oikein hyvä. Luulo ei taas näköjään ollut tiedon väärti. Reiska istuu vieressäni usein nojaten joko minuun tai poispäin minusta ja se ei ole kontaktissa koko aikaa (hei en käskenytkään olla!) ja sitten sen etutassut eivät aina ole nätisti vierekkäin, vaan se pitää niitä välillä kaukana toisistaan. Muuta huomautettavaa ei tainnut olla.

Paikallamakuu otettiin tosi monta kertaa. Ekalla kertaa Reiska makas tosi kivasti, mutta kun päätin mennä palkkaamaan, niin se nousi ylös ja jouduin käskemään takas maahan kun en vielä sitä kerran ollut vapauttanut. Muutama seuraava kerta ihan kivasti. Viimisellä kerralla otettiin oikealla ajalla ja matkalla. Kaksi vieressä olevaa koiraa läksivät liikenteeseen ja Reiska häiriintyi ja alkoi vilkuilemaan pahasti ympärilleen -> kävin palkkaan ja menin takasin. Edelleen kovasti häiriötä ja se nous seisoon, jonka jälkeen kävin palauttaan sen maahan. Jos tästä nyt jotain positiivista pitäis löytää, niin se nousi maasta istumaan yhdellä käskyllä kun viikonloppuna oli vähän niitä nousemisvaikeuksia. Hitto sille pitää varmaan karjua sunnuntaina täysiä kaikki käskyt, että pelittää. PAIKKA-käsky ainakin tulee antaa tosi voimakkaasti. Kouluttaja sano sitä, että alokasluoka paikallamakuu on koiralle ihan hirmu hankala kun usein sieltä lähtee koiria liikenteeseen. Toivottavasti sunnuntaina vieruskaverimme ei ainakaan lähtis mihinkään, koska sitten Reiska häiriintyy ja varmaan lähtee tai ainakin nousee istumaan ja ihmettelemään. Pentele. Olin jo ajatellut, että tämä on kunnossa ja että sitä ei enää makuuteta ennen sunnuntaita, mutta eipä meekkään asia näin, vaan me makaillaan tässä se mitä keretään muiden kiireiden ohessa.

Luoksepäästävyys. Reiska ei ollut päässyt lähellekään kouluttajaa ennen luoksepäästävyyttä. Istui kivasti mun vieressä odotellessa vuoroaan, joka oli viimesenä. Kouluttaja lähti tulemaan kohti ja kun oli parin metrin päässä meistä, niin nousi seisomaan ja meni vastaan. Positiivinen reaktio kun meni vierasta vastaan eli tälle en nyt sitten jaksa tehdä mitään. Toivotaan, että reaktio sunnuntaina sama. Kouluttaja sanoi, että opeta koira seisomaan vieressäsi tuomarin tullessa kohti, mutta seisominen on näyttelyyn tarkotettu juttu meillä ja sit kun seisotaan paikallaan mun kanssa, niin seisotaan mun edessä tai mua vastapäätä. En jaksa tota lähtee nyt sekottaan.

Muuten kouluttaja koitti antaa mulle kovasti vinkkejä kokeisiin, mikä oli tosi kiva ja tosiaan katto meitä sillä silmällä, että ollaan menossa kokeisiin ja siis ankarammin kuin muita. Lisäksi olisi ollut kiva hokata ite tai kuulla aikasemmin kouluttajan mielestäni hyvä kikka: on opettanut omalle koiralleen käskyn VALMIS, joka tarkoittaa sitä, että istutaan omistajan vieressä ja tuijotetaan silmiin ja odotetaan, että mitä nyt tehdään. Reiskalla on vastaava, mutta sanana on SEURAA. Kun tuomari kysyy kokeessa kouluttajaltamme, että onko ohjaaja valmis, niin kouluttaja vastaa, että VALMIS ja koira hokaa, että mitä ollaan alkamassa tekemään ja ottaa kontaktin. Ärsyttää taas niin paljon, etten ole tällaistäkään hokannut, mutta ehkä ei tullut sen takiakaan mieleen, etten ole kisoissa käynyt kisaajana ennen.

Olin siis todella tyytyväinen kurssin ensimmäisen kerran antiin. Tarkoituksena kurssilla on käydä aloluokan kaikki liikkeet läpi. Vähän jäi se harmittamaan kun kouluttajilla ei ollut estettä mukana, niin en voinut tuota hyppyä kokeilla, mutta toivottavasti se sujuu sunnuntaina.

Tällä viikolla onkin sitten hässäkkää ja härdelliä eli tänään ilta menee osin ainakin kokouksessa, huomenna on Kyttäpapan leikkaus ja sitten perjantaina menen Turkkusessa käymään. Toivottavasti sillon illalla kerkeisin vähän treenaamaan Repen kanssa. Blogi päivittyy seuraavan kerran viimeistään maanantaina kisaraportin merkeissä. Kääk.