Olin eilen ihan shokissa kun tokosta poislähtiessämme Riitta totesi, että tämä olikin toiseksi viimeinen kerta. Eiiiiiii.....Toi on niin hyvä ryhmä ja kouluttaja on ihan käsittämättömän hyvä, että masentaa kovasti kun tuo loppuu! Keväällä kuulemma pitävät seuraavan kerran koulutusta tällaiselle ryhmälle ja siitähän ei taas tiedä missä itse keväällä on, niin voip olla, ettei sinne kurssille sitten pääsisi...

Tokossa oli taas yksilöohjauskerta ja muut tekivät taas eri pisteissä omia treenejään tarkoituksena osittain tuottaa häiriötä muille.

Pisteissä oli tällä kertaa seuraavia asioita harjoiteltavaksi:

1. Tunnari

2. Ruutu

3. Estehyppy

4. Kontakti ja seuraaminen

5. Luoksetulo ja halutessa pysäyttäminen luoksetulon yhteydessä

Alotin Reiskan kanssa ruudulla. Vietiin joka kerta lelu yhdessä ruutuun ja tuohan haki ihan onnessaan sitä ja melkein joka hakukerran jälkeen heitti pienen kunniakierroksen ylpeänä lelu suussa. =)

Pidin Repeä koko ajan vapaana ja luottoa tuli koiralle lisää. Mun kanssa treenatessa keskitty koko ajan muhun, mutta sitten kun oltiin omalla yksilövuorolla ja mun piti jutella kouluttajan kanssa, niin sillon jotain omiansa hortoili nenä maassa hyvien hajujen perässä ja sit kertaalleen oli menossa morotteleen muita koiria, mut kunnon karjasun jälkeen päättikin palata kiltisti mamman luo ;)

Muutenkin otti tavallista vähemmän (lue: ei oikein yhtään!) häiriötä muista koirista ja keskitty mun kanssa tekemiseen tai sitten ihanaisiin hajuihin. Hirveellä innolla jakso taas tehdä ja olin ihan ihmeissäni, kun hokasin, että tuolla Järvenpään treeneissä se on tähän asti aina joka kerralla tehnyt tosi innoissaan töitä mun kanssa! Ihanaa ettei oo tullu niitä EVVK- päiviä!

Tunnarin ettiminen oli kans iisibiisiä hommaa Repelle, vaikka koitin hankaliin paikkoihin sitä piilotella, mutta tosi hyvin käytti nenäänsä ja haki palikan vauhdilla. Muutaman kerran oikein huvitti, kun huomasin Repen kattelevan jonnekkin ihan muualle ja seuraavan jotain muuta kun mua sillon kun kävin piilottamassa palikkaa, mut kun lähetin sen hakemaan, niin ei ollu mitään ongelmaa, vaikkei se ollu nähnykkään mihin olin palikan vieny. JEE!

Luoksetulo: köpötteli mun luokse. Vauhtia sais olla hitunen enemmän, mut oli toikin oikein hyvä. Pysäytyksiä en viittiny ottaa ettei se vauhti katoa jonnekkin täysin. Alla vähän vauhdikkaamman näkönen versio asian tiimoilta.

Hyppy: tosi hyviä. Välillä karkaili ilman lupaakin hyppäileen esteitten yli (tuleva agikoira?). Hienosti jäi könöttämään esteen toiselle puolelle kun mä heittelin namia sille ja sitten kopitteli niitä. Ennakoi alkuun istumisen kun mä menin sivulle.

Seuraaminen: otin muutaman jonkun 50 metrin pätkän ja meni ihan sikahienosti!!! TADAA!! Alkaa sujua vähitellen. Kotona ei sitten iltapissalenkin yhteydessä enää toiminukkaan ollenkaan hienosti tää seuraaminen. =(

Yksilöneuvonnassa totesin Riitalle suoraan, että mulla ei nyt oikein oo mitään käsitystä siitä, että mitä mä haluaisin, että katottais, että mulla ei oo ollu suurempia ajatuksia tätä päivää varten. Riitta onneksi ihanana kouluttajana meinasi sitten, että katotaan vähän tota Repen ennakointia ja muutamalla harjotuksella se saatiinkin pois. MIKSI MÄ OLEN NIIN TYHMÄ ETTEN TAJUA NÄITÄ JUTTUJA? EI NIINKO MINKÄÄNLAISIA IDEOITA ITELLÄ PÄÄSSÄ. HOHHOH. ONNEKS ON TÄMMÖSIÄ KURSSEJA KEKSITTY.

Elikäs ennakointiin otettiin seuraaminen ja siitä liikkeestä seisomaan jääminen. Repe ei meinannu ensin jäädä millään seisomaan, mutta se on nyt sivuseikka, sen saan itekkin toimimaan ja Riitta anto kyllä siihenkin vinkkejä. Kävelin jätettyäni Reiskan eteenpäin ja vein lelun viiden metrin päähän. Kävelin takaisin, jäin vähän kauemmas Repestä ja palkkasin. Kävelin sivulle ja vapautin melkein samantein ja meni ite palkkaamaan ittensä lelulle. Muutaman kerran otettiin ja sit sujukin jo ihan melkein täydellisesti! =)

Seisomaan jäämiseen Riitta meinasi, että vois kokeilla pysäyttää sen namilla (nyt ottaa siis liian paljon askeleita ennen pysähtymistään) tai sitten viedä ton lelun sivulle ja palkata sivupalkalla. Sitä ei kuitenkaan suositellut tehtäväksi montaa kertaa. Reiskan seisomisen vinoudesta meinasi, että Reiska korjaa sen varmaan itestään jossain vaiheessa, että siihen ei nyt ite kannata puuttua, koska kokeessakaan tuomari ei siitä paljon rokota.

Sitten katottiin tota luoksepäästävyyttä kisatyylillä. Reiska on kyllä ihan Riitan kaveri, mut eipä se silti pysyny mun vieressä istumassa, vaan kun Riitta oli about kahen metrin päässä tulossa lähelle, niin Reiska nous ylös ja meni vastaan. Tähän saimme harjoitteluohjeita. Kukaan haluais tulla harjotteleen meidän kanssa? Morotteleen Repee? ;) Tästäkin Riitta meinasi, että jos kisoissa menee tuomaria vastaan, niin kaikki ei rokota ja ne jotka rokottaa, niin ei rokota pahasti ja sillä nyt niin kauheesti oo merkitystä, kun kerroin on siinä niin pieni. 

Sitten menin taas iteksini treenaamaan Repeä ja harjoteltiin paljon hyppyä, kun tommosia hyviä esteitä on vaikee löytää ja sit paneuduin erityisesti tohon hypyn jälkeiseen ennakointiin ja toi enää mitään ennakoi. Jotenkin meni kerrasta jakeluun, että miten homma menee. HÖH! Tyhmästä omistajasta kärsii kaikki! =( Ko ei  omistaja osaa niin se ei osaa! Tein paikallamakuunkin, Repe pötkötteli ihan tyytyväisenä ties kuinka ja pitkään eikä sitten meinannu ollenkaan nousta sieltä istumaan kun olisin vapauttanu sen. Hömelö eläin. =)

Tosi tyytyväinen olin taas treeneihin ja innosta puhkuen palasin kotiin. Nyt on aikaa ja ehkä voimavarojakin keskittyä tohon tokoon, kun on noi mejäilyt saatu pois alta. Ja siis ehkä pitäiskin keskittyä tohon tokoon, ettei tuu hirvee paniikki... Ja kyllä se koira on hyvä tekemään eikä siinä näköjään mitään vikaa ole, kunhan tää tollo omistaja vaan saatais kuntoon ja sille tolkkua päähän!

Viikonloppuna onkin sitten odotettu beucenpaimenkoirien erikoisnäyttely Kirkkonummella ja sinne on ilmoittautunut yli sata koiraa!!! Ihan mahtavaa!! Messarissa oli viime vuonna joku reilu 10 beussia ja nyt niitä näkee yli sata yhden päivän aikana. Pieni paratiisi!!! =) Ja mitä kattelin vanhojen erkkareiden osallistumismääriä, niin niihin on osallistunu ehkä joku 50 beussia maksimissaan. Nyt ovat kivasti kaikki inspiroituneet ilmoittamaan koiriaan paikalle. Voi tuomariraukkaa! Tämä siis lauantaina ja sunnuntaina on jalostustarkastus, johon oli ilmoittautunut hieman yli 50 koiraa. Jännää nähdä mimmosta menoa siellä on! =) Kiva nähdä myös "pitkästä aikaa" Reiskan sisaruksia ja niiden omistajia (varsinkin Maria & Arppa)! =) Ja suattaapi olla, että Kytänkin sisaruksia on paikalla ainakin yksi...Toivottavasti! =)