Viikonloppuna oltiin maalla satelliittipään, Reiskan ja Ranen kummipojan Aatun kanssa. Reiska oli taas varsin mallikas pikkuihmisen kanssa. Kyttä olikin sitten vähän rasittava satelliittinsa kanssa, kun törmäili sen kanssa taas menemään...

Lauantaina nosteltiin useampi tunti perunaa Matkussa ja vallan hyvin Aatu sielläkin jakso painaa ja kysellä kaikilta kaikkee...Kyselyikä on kiva juttu. Sitten käytiin Minnalla ja Sakella juhlistamassa Rasmusta. Mun tuliaiset Rasmukselle vaan oli jokseenkin huonontuneet, niin ei sitten Rasmus saanut mitään meiltä... =(

Tänään aamulla sitten lihakset jumissa suhattiin heti aamutuimaan Karkkilaan. Sinänsä kiva, että oli lyhyt matka ettei ihan hullun aikasin tarvinnu herätä. Tuomari oli nopealla ja ilmeisen hyvällä tuulella arvosteluista päätellen.

Paikalla oli neljä beussia. Kaksi nuorta urosta, Reiska ja sitten veteraaninarttu. Reiska oli siis ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Vähän pelotti etukäteen, että miten meille käy, mutta hyvin kävi.

Toki iski paniikki kun heti ensimmäinen nuori uros mitattiin. Toista ei mitattu ja jäätiinkin sitten jännittämään, että miten Reiskan käy. Reiska oli muuten näyttelypaikalla kohtuullisen sivistyneesti käyttäytyvä nuorukainen ja hengaili vaan kivasti eikä säheltänyt ollenkaan. Oisko se alkanu jo aikuistuun? ;)

Juoksutin sitä aika paljon ennen kehää, jotta saisin siltä kiellettyä ruohikon haistelun ja hyvin se sit oli haistelematta. Mulla itellä vaan oli perunannoston jäljiltä takareidet varsinkin tosi kipeenä, että kovin vauhdikasta juoksua ei tehnyt mieli harrastaa.

Kehässä ensin nuoret urokset, joille molemmille ERI. Sitten meidän vuoro. Reiska taisi tykätä tuomarista, kun ihan kivasti ja nätisti siinä hengaili ja antoi tutkia itsensä. Emännällä iski paniikki, kun tuomari haki mitan ja mittasi hienosti seisoskelevan Reiskan.

En tiedä mittauksen tulosta, mutta ei meitä ainakaan hylätty.

Juokseminen meni mielestäni mallikkaasti, juoksutin nyt pidemmällä remmillä kuten ranskalaiset käskivät. Esitin muutenkin Reiskaa ranskalaisten tykkäämään malliin ja hyvin meni. =) Seuraavaa erkkaria varten tässä harjotellaan... ;)

Tuomarina oli Päivi Eerola. Oikein mukava, tarkka ja asiantuntevan oloinen.

Arvostelu meni näin (oliko meissä siis jotain hyvääkin?):

Korkeuden ylärajalla. Saisi olla voimakkaampi, vielä nuori avoimeen luokkaan. Vielä puutteellinen rintakehän syvyys, kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Saisi olla voimakkaammat kulmaukset edestä. Raajaluusto saisi olla voimakkaampi. Kevyt liikunta. Voisi olla tiiviimpi etuliikkeistään. Hyvä karvanlaatu. Miellyttävä käytös.

Tuloksena AVO EH

Jees =) Olin tosi tyytyväinen, vaikka sitten se veteraaninarttukin sai ERIn eli me saatiin beusseista vaan EH, mutta Reiska pärjäili ihan hyvin avoimessa ja ennenkaikkea kehäkäytös ja käytös näyttelypaikalla oli avoimen luokan koiran käytöstä.

Muiden koirat ei sitten ihan siihen malliin käyttäytyneetkään ja omistajillakin taisi olla jotain ongelmia. Tiedä häntä vai oliko vaan huono päivä.

Nyt alotetaan Minnan ehdottamat renkaanvetotreenit Reiskan kanssa. Rengas on jo hommattu =) Jos sais sen kanssa jotain aikaan...

Talvi nyt sitten keskitytään tokoon ja keväällä lisätään valikoimaan taas mejä, joka on nyt ollu aikamoisella tauolla.Ja jos Minna vaikka veis meidän ulkomaille esiintymään ja haistelemaan vähän tuulia

Ehkä kuitenkin myös joutuu ens kesänä muutamassa näyttelyssä pyörähtämään kun näin hyvin meni tämä avoimen luokan aloitus. Toki pitänee jatkossa pyytää aina Aatu hoitoon silloin kun meillä on näyttely...Reiska kun tuppaa menestymään vallan kivasti aina kun Aapeli on mukana kun viimeksi sai sen ERInsä kun Aatu oli pikkuveljensä Jimin kanssa mukana... =)

"Anna nyt jo se nami, mulla on nälkä!"

Satelliittipää pääsee alkuviikosta kaikkien iloksi satelliitistaan eroon. Satelliitti onkin jo ihan rikki, kun pappis on VÄHÄN törmäillyt sen kanssa ja kiristänyt HIEMAN hermoja sen kanssa... Reiskalla on huomenna kuvaukset ja toivotaan ja pidetään peukkuja sen suhteen, että tulokset ois hyvät!! Tiistaina onkin sitten möllitoko. Ei sitä liikaa oikeastaan meinaan paikallaan kannata olla...Ja mä ite oon lomalla maanantain ja tiistain...niin ei pitä laiskistua ja maata vaan kotona... ;)

Pitäkäähän peukkuja sen suhteen, että mä jännittäisin möllitokossa kauheesti ja että se menis silti hyvin...