Palataan ensin pappakoiraan. Joka tosissaan varmaan ennen leikkausta oli tosi kipeä, kun oli kauheen kiltti ja rauhallinen. Nyt ei vaivat vaivaa ja pappis on entinen rasittava adhd-ittensä. Tötterö päässä ei paljon haittaa, jos jäädään jumeksiin, niin pusketaan vähän, niin yleensä sit päästään irti ja eteenpäin. Tosi kiva, kun törmäilee seiniin, oviin, muhun, Reiskaan ja kaikkeen muuhunkin. Meidän kotikin kerkee tässä kärsimään ennenko tötteröstä päästään eroon. Kiva kuitenkin, ettei haittaa menoa ;)

Tossa pari kuvaa torstailta kotiutumisen jälkeen:

Kytän fiilistelyä viikonlopulta:

Viikonloppuna oltiin mökillä, jonne tosin mä eksyin lauantaiaamuna ja Rane lauantaina iltapäivästä. Menomatkalla poikkesin sunnuntain tokokoepaikalle ja tein viimeistelytreenin siinä Repen kanssa ja meni vallan mainiosti =) Ainoastaan liikkeestä maahanmeno ei oikein sujunu kun jäi istua pönöttään.

Sen jälkeen tehtiin meidän äiteen ja Repen kanssa kunnon lenkki, joku 1,5 tuntia käveltiin ja Reiska sai juosta koko matkan vapaana. Oli kyllä onnessaan. Mut aikamoinen hienopieru se kyllä on kun juoksenteli vaan tietä pitkin, ei voinu mennä mettään, pellolle tai ojaan ellei heittäny jotain, minkä perässä se ois juossu...

Sunnuntaina aamutuimaan käytiin kattomassa tokokoepaikalla Minnan hieno suoritus Rasmuksen kanssa ja moikkailtiin vähäsen Rokkaa. Ihania koikkereita - edelleen.

Tällasta sen seuraamisen pitäis olla...

Tätä mekin varmaan aletaan enemmän harjotteleen Reiskan kanssa, kun on niin kiva juttu sen mielestä...Toki meillä on vaan ollu yks kapula, mut ajattelin vähitellen sekottaa siihen noi muutkin..Saas nähdä miten Reiska hokaa homman idean...

Sitten käytiin syömässä ja hengailtiin vähän koirien kanssa ja läksittiin sitten kisapaikalle. Mä jännitin sillon kun käytiin syömässä ja hengailtiin koirien kanssa, mut kun päästiin kisapaikalle, niin en jännittäny mielestäni. Sitten kehässä vasta taas jännittelin ja se sitten siirty Reinomieheen se mun jännitys ja sit menikin vähän plörinäksi koko homma..."Kyllä se kotona osaa" =)

Ensin tuomari tsekkas koirat kehään mennessä. Reiska oli silleen ihan ok ja kävi vähän haistelemassa tuomaria. Kehässä liikkeenohjaaja johdatteli meidät paikallemme. Meidän paikallamakuuryhmässä oli 5 koiraa ja meidän toisella puolella ei ollut ketään ja toisella puolella oli joku nahkacollienarttu. =) Reiska oli siinä jo jotenkin tosi levoton enkä saanu sitä edes tulemaan sivulle. Se katteli jonnekkin yleisöön ja sitten sitä narttua koitti vikitellä ja sekoili omiaan. Tuomarin tullessa tekemään luoksepäästävyyttä Reinomies rähähti tuomarille. Jälkeenpäin ajatellen se tietenkin koitti estää tuomaria tulemasta jännittyneen mamman luo. Ei ole meinaan ikinä rähähtänyt naistuomarille möllitokoissakaan tai treeneissä!! Tuomari ei onneksi ollut millänsäkään, vaan otti ihan iisisti ja käytti vähän Repeen aikaa ja sitten Repekin vähän meni moikkaamaan tuomaria.

Kootut selitykset:

1. Luoksepäästävyys         7 p

2. Paikalla makaaminen    5 p

Reinomies kauheen kivasti kuvitteli olevansa EVL-koira ja istua pönötti koko kaksminuuttisen. Se ei ollu ollenkaan hallinnassa jätettäessä makaamaan ja nousi pystyyn heti kun mä pääsin paikalleni seisomaan. Toki en tiedä johtuko nouseminen siitä, että mä nostin kättäni ja laitoin hiukset silmiltä korvan taakse. Reiska meinaan nousi samalla sekunnilla kun mä nostin käteni. Rane seiso meidän takana mulkoilemassa Repeä pahasti, jotta se varmasti pysyy paikallaan. Näin tehdään jatkossakin.

Kivasti istui ;)

3. Seuraaminen kytkettynä      5 p

Oli se näköjään kontaktissa ainakin hetkisen koko suorituksensa aikana...

Edisti ainakin metrin koko ajan ja muutenkin seuraamisissa haahuili jossain siinä viiden metrin kieppeillä koko ajan. PERKELE tätä on harjoteltu ja sit karahtaa johkiin jännittämiseen!!

4. Seuraaminen taluttimetta   5 p

Hortoillaan hortoillaan... Jaa kappas täällä on keppi, voisin sillä tehdä jotain, jaa enkö voikkaan, no hortoilen sitten tässä omiani... Jaa sivulla olo pysähtyessä...Mä saatan ehkä muistaa hämärästi, että tätä on opeteltu...Joo mamman ilme kuvassa taitaa kuvastaa jotain...?

Mun ilme varmaan kuvastaa mitä mieltä mä tästä oon...Vois olla mamma jännittämättä ja paineistamatta mua...

Täs mä oon menossa ihan omia reittejäni...

Täs on niin mun mielipide koko hommasta! ;)

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä      7 p

Kaksoiskäsky kun jäi istua pönöttään sinne ensin. Nousi käskystä istumaan, mistä mamma oli ylpeä. Välillä kun jää pönöttään sinne maahan. Kiitos Minna kun kehoitit antamaan kaksoiskäskyn =)

6. Luoksetulo    7 p

Jäi istumaan nätisti, tuli vauhdilla luokse. Lähti omalle kunniakierrokselleen ja unohti matkalla, että mikä oli homman nimi...Komensin "tänne" ja tämän johdosta pisteet plopsahtivat jonnin verran.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä     9 p

En tiedä mistä piste lähti, mutta oikein nätti suoritus. Jännitin toki niin paljon, etten muista jäikö Reiska seisomaan vinoon... =)

8. Estehyppy           8 p

Reiska ei taas ollu kontaktissa ja katteli ihan jonnekkin muualle siinä vaiheessa kun mä sanoin olevani valmis ja sit se mihinkään lähteny hyppäämään. Oli kun ei olis mitään kuullukkaan... Toinen käsky ja hyppäs hienosti yli. Seiso käsky ja käveli niin, että nokka oli esteen reunaraudassa kiinni, ei tullut kuitenkaan esteen sivulle EIKÄ ENNAKOINUT ISTUMISTA kuten ei ennakoinut tossa seisomaan jäämisessäkään. HIENOA! =) Joku meni sentäs nappiin...

9. Kokonaisvaikutelma       7 p

Yhteensä 128 pistettä ja oikein vahva kolmostulos.

Ihan hyvin alottelijoille. Mua suoraan sanoen vitutti ja ketutti niin paljon ton jälkeen, koska Reiska toimi maksimissaan puoliteholla, loppua kohden onneksi paransi. Mut sit kun aikani olen miettinyt ja kelannut, niin ihan kyllä olen ylpeä meistä. Oli sentäs mamman ja Reiskan ensimmäinen tokoilu =) Reiska ei ottanut mistään häiriötä mikä oli kauheen kiva (no ehkä vähäsen tuomarista, mut ei miesliikkeenohjaajasta kuitenkaan). Tuomari totesi lopuksi, että kun sä aloit käskemään ja vaatimaan koiralta, niin suoritukset parani, mutta alussa kun pyysit, niin koira ei todellakaan tehny mitään mitä käskit. Vahvaluontoinen koira tarvitsee vaatimista ja käskemistä, ei pyyntöjä. Niin totta! =) Ite ei vaan muista tommosta paniikissa... =)

Illalla sit jouduin kelailemaan läpi sitä, että harrastetaanko me tokoa enää, harrastetaanko me kilpatasolla vai mitä ihmettä me tehdään vai tehdäänkö mitään. En mä todellakaan halua pakottaa koiraa tekemään mitään, mitä se ei halua tehdä ja eilen ainakin Reiskan intonen oli jokseenkin lomalla. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että kun se treeneissä tihkuu intoa ja välillä sillä jopa menee yli kun se on ollu niin tohkeissaan (ihana asia kun kyseessä on Reiska!) niin kyllä me nyt hitto soikoon parit kisat vielä kokeillaan. Jos mamma osais olla jännittämättä kun ei eilen ite tehny mitään kämmejä (vai teinkö Minna?) ja siltä osin huojentui olotila...Samoinhan meillä eka ja toka näyttely meni pyllylleen, mut sen jälkeen lähteny sujumaan ko mamma ei enää paiseile siellä kehässä...Mut kyllä mä hetkisen harkitsin pappakoiran kaivamista naftaliinista. Se ois niin tokokoira ja niin onnessaan, jos joku sen kanssa tosissaan harrastais eikä varmaan ottais musta mitään stressiäkään...Mut sen ainoa suuri ongelma on se, ettei se koe tarvetta olla mun lähellä tai pysyä mun luona, jos jossain on jotain mielenkiintosempaa, että se pitäis opettaa ihan alkeista niinko pikkupennulle...Toki sais ehkä vähän järeemmät otteet olla mukana myös...Ja toki sen kanssa harrastaminen ois paljon vaativampaa kun Reiskan kanssa...Ko pappis ei innostu nameista, vaan lelusta ja sit kun se kuuleekin sanan pallo saati näkee pallon, niin se sekoaa ja menee yli...

Mä alan nyt kuitenkin seikkaileen kilpailukalenterin syövereissä. Tossa nyt vielä muutama kuva. Uus kamera on vähän parempi kuin vanha...

Mökkieste:

"Mitäs pentelettä?"

Keppifetissi

"Leikitäänkö?"

Isännän taiteellinen näkemys koirasta maaseudulla... =)

Jaa niin ja eilen kisapaikalla törmättiin ihanaiseen ranskalaiseen neitokaiseen, joka oli samaa rotua kuin Reinomies. Reinomies ei päässyt hurmailemaan neitokaista, mutta neitokainen oli vallan hurmaava luonteeltaan =)

Reinomies pääsi kyllä sitten hurmailemaan Rokkamiestä ja oli kovin innostunut Rokan kanssa leikkimisestä. Toki Rokka ei ollut ihan niin innokas, kun oli jo koko päivän kerennyt leikkimään ja tutustumaan kaikkiin paikallaolijoihin =) Rokka komensikin kovasti Reiskaa. Reiska nyt ei vaan suuremmin jaksanut noteerata Rokan komentamista, koitti vaan kovasti saada Rokkaa intoutumaan leikin pyörteisiin. Ihana parivaljakko, toivottavasti nähdään taas pian! =)

Eli kisakalenteria katselemaan... ;)