Vihdoin eilen päästiin kokeileen niitä meidän uusia vetovermeitä Reinomiehen kanssa. Ne oli ihanat!! Jaksoin ite juosta 1/3 lenkistä kun yleensä en suuremmin jaksa juosta ja juokseminen on tehny tosi inhaa, kun on joutunu samalla jarruttaan vauhtia omalla kropallaan...Kyllä näköjään laadusta kandee maksaa =) Eikä edes sade haitannu meidän menoa. Repe oli myös ylionnellisen näköinen ja oloinen kun pitkästä aikaa pääsi mamman kanssa tekemään jotain. Lienee hieman tylsistynyt tekemättömyyteensä.

Ennen lenkkiä meillä kävi patterinkorjaaja ruuvailemassa hervotonta lorinaa pois. Kyttä oli sitä mieltä, että tyypin vois vallan mainiosti syödä. Onneksi koiralla sattui olemaan korvat päässä ja lopetti hyökkäyksen kun käskin. Pappa pääsi makuuhuoneeseen miettimään syntyjä syviä. Sillä aikaa kun pappaa telkesin jemmaan, niin Reiska oli ehtinyt patterityypin luokse ja siinähän se seisoi ja murisi äijälle. Makkariin miettimään tekosia. Korjaaja tuli meille tosi reffakkaan olosesti, että ehkä se laukasi pojissa suojelunhalun tai minkä lie. Korjaaja oli onneksi aika rento ja totesi vain, ettei nää nyt näköjään ihan fifejä oo ja onneks ei tultu käymään silleen kun ketään ei oo kotona. Olivat siis ilmeisesti suunnitelleet tulevansa meille viime viikolla (vaikka nimenomaan sanoin, ettei saa mennä kun ei olla kotona) kun olivat ajatelleet, että ei meillä mitään isoja koiria oo, että liioittelen kun sanon meillä olevan isoja koiria. Hih, patterimiehet olisi taatusti syöty jos olisivat omin lupinensa meille menneet. =)

Kah, viime yönä lorina alkoi uudelleen ja meni puolet yöunista sitten siihen. Mutta mikäs sen kivempaa on, kun tulla aamulla töihin klo 6.30..? Lorina korjattiin aamulla, mutta ihme jos siellä illalla taas alkaa lorisemaan...Raivostuttavia nuo remontit..

Kennelyskästä varoittaisin kaikkia koiranomistajia. Sitä on liikkeellä! Olkaa tarkkoina. Kennelyskä.fi- sivusto kertoo seuraavaa:

Taudin itämisaika vaihtelee pääasiallisesta taudinaiheuttajasta riippuen 1-14 päivän välillä. Tauti leviää koirasta toiseen pisaratartuntana yskimisen välityksellä sekä myös suorassa kontaktissa koirien nuuskiessa toisiaan. Taudinaiheuttajat saattavat tarttua myös sairasta koiraa käsitelleiden ihmisten ja sairaan koiran kanssa kosketuksissa olleiden esineiden välityksellä. Tällaisia ovat esim. häkit, makuualustat sekä ruoka- ja juomakupit.

Yleensä kennelyskä paranee itsestään ilman erityistä hoitoa joidenkin viikkojen kuluessa. Paras hoito koiralle on vähintään viikon kestävä lepo, jonka aikana pyritään välttämään koiran kiihtymistä ja rasittamista. Jos yskä tuntuu häiritsevän koiraa merkittävästi tai jos koiralle tulee kuumetta ja/tai yleistila muuten heikkenee, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Toivotaan lisäksi Reiskan velipojalle pikaista paranemista!