Reiskan aktiivipäivä todellakin...Ihanassa mielentilassa kiirehdittiin eräänkin koirakoulun agilitytreeneihin. Olin jo heti oven takana, että voi paska, ei taidettukaan mennä tälle kurssille. Koirakoulun ovi oli kiinni, muttta oven viereisestä ikkunasta näin, että koulu oli kakkoskerroksessa ja sinne johtivat semmoiset raput, missä on suuret raot välissä. Reiskahan muutenkin on vähän rappukammonen eikä koskaan ole oppinut kulkemaan rappuja mitenkään järkevästi.

Vähän huomaamattaan Reiska kuitenkin löysi itsensä rappujen puolivälistä ja sitten iski paniikki. Tyyppi tärisi ja makasi pitkänään vasten rappuja. Onneksi ryhdistäytyi lihapullan ihanaisen tuoksun ja minun yllyttämänäni ja sai itsensä hilattua ylös. Siinä vaiheessa oli jo mammalla ja koiralla hiki. Hieno aloitus siis.

Käytiin läpi pikateoria esteestä, putkesta, pussista, kepeistä, aasta ja keinusta. Nämä olisi kai tarkoitus oppia kurssin aikana sekä sitten oikeaoppinen esteiden suoritustapa ja koiran ohjaustapa. Loistavaa.

Meitä oli paikalla 5 koirakkoa. Muut oli yhtä lukuunottamatta vähän semmosia kukkahattutäteja että voi moro vaan niille. Eräskin käveli chihunsa perässä sinne minne chihu halusi mennä. Toinen voivotteli sitä miten herkkä ja allerginen hänen koiransa on ja kolmannen mäyräkoira oli koko tunnin vapaana , vaikkei ollut hallinnasta kuullutkaan ja tämä tyyppi vielä kehtasi väittää koiransa olevan kovin edistynyt agilityn saralla. Ehkä omistajan päiväunissa. ;) Reiska oli niin ihanainen, että vaikka oltiin pienessä tilassa, niin ei noteerannut ollenkaan muita ja saikin sen johdosta luottoa ja oli koko tunnin vapaana. Sinänsä hienoa, että kaikki viisi koiraa olivat suurinpiirtein samanikäisiä uroksia. Chihutädiltä chihu pääsi vapaaksi kerran ja oli samantein liimattuna Reiskan takapuoleen, mutta onneksi huomasin tämän ja otin Reiskaa pannasta kiinni ja totesin chihutädille, että sinulla ei välttämättä olisi koiraa, jos en pitäisi tätä pannasta kiinni... Täti säikähti vallan sopivasti, saa nähdä tuleeko ensi kerralla =)

Reiska aloitti esteellä. Käskynä este ja hyvinhän tuo hyppäsi. Vähän ihmeissään, että mikä juttu tää nyt on. Mutta käsky ESTE toimi hyvin ja yli tuo sen avulla hyppäsi.

Sitten putki. Paikoitin Reiskan toiseen päähän ja menin ite toiseen päähän kurkkimaan. Käskyillä ohjasin Reiskan putkeen ja ensiempimisen jälkeen tuo sinne sujahti vallan mallikkaasti. =) Sen jälkeen se oli putkessa vähän väliä ja omistajalle tuli hirviä hiki kun joutui koko ajan juoksemaan putken päähän palkkaamaan hauvaansa. HUHHUH. Reiskasta näki miten ylpeä se on itsestään. En ollut ollenkaan ensimmäisen suorituksen aikana huomannut (kai nyt kun oli pää putkessa), että muut olivat jääneet katsomaan minun ja Reiskan touhuja ja sain kouluttajalta ihan valtavat kehut siitä, miten hyvin osaan koiraani ohjata ja miten hienosti koira toimii. Kuinka rinta rottingilla olinkaan sen jälkeen?

Sitten kepit. Reiska pujotteli namin avulla, mutta olisi halunnut oikoa aika reilusti niitä. Tämä kaipaisi harjoittelua enemmän.

Pussi. Ajattelin, ettei Reiska mene koskaan siitä läpi...Mutta Reiska oli jossain ihan omassa agifiiliksessään ja varmaan tietenkin nälkäinen ja väsynyt, niin sitä oli ihana ohjata...Komensin sen makaamaan ensin pussin suulle ja möngin ensin ite toiseen päähän. Ei tullut kuin vähän kurkkaamaan pussin suulle ja sitten koitti tulla sivulta luokseni. Kouluttaja tuli seisomaan pussin viereen ja Reiska koitti tulla toiselta sivulta luokseni. Kouluttaja pyysi chihun omistajan seisomaan toiselle puolelle pussia ja johan Reiska saatiin tulemaan läpi, vähän ehkä paineistettiin, niin se oli siinä ja ryminällä jyräs mut. ;) Ja pussista tuli sen jälkeen Reiskan lempijuttu. Suhahti iteksiin sinne vähän niinko mun huomaamattani ja sitten jäi ihmettelemään, että mamma pentele, nyt se palkka tänne. Ja siinä tulikin sitten taas hiki, kun toisesta päästä lähetti Reiska pussiin ja juoksi täysiä palkkaamaan toiseen päähän. Nopea koira meillä =) 

Reiska ja omistaja olivat ihan kikseissään agista! Ihan superkivaa meillä oli. Reiska oli jotenkin tosi hyvin hanskassa ja ohjattavuus oli vallan hyvällä tasolla. JEEE!

Pistettiin luu kurkkuun emännälle ko epäili, että mitenköhän homma sujuu... ;)

Lähtö paikalta sujuikin ihan mukavasti ja Reiska meni rappuset alas kuin vanha tekijä ja omistaja katteli huuli pyöreenä, että mikäs koiraan oikein iski... Onnellinen fiilis =)

Jatkossa isäntäkin joudutaan raahaamaan kurssille, jotta päästään harjottelemaan keinua ja aata. Repe ko tarvii tukihenkilön, jottei hyppää kesken matkaa pois tms. ja tultiin ohjaajan kanssa siihen tulokseen, että isäntä on paras kun on tuttu henkilö.

Kovasti saatiin kehuja kouluttajalta ja ryhmäläisiltä. Repe oli kuin unelma. Kotona sitten tulikin mieleen, että oisko lajinvaihdos aiheellista...Pitää miettiä ja kattoo josko jostain sais treenipaikkaa agiin..ja kattoo nyt miten toi kurssi jatkossa sujuu.

Kouluttaja lisäksi totesi, että Reiska tuntuu olevan tosi hienosti ohjattavissa ääni- ja käsiavuin ja sitten että se on läheisriippuvainen. Olin silleen, että kiva kuulla, mä diggaan =) Toki kuten Maria mainitsi eilen, niin tuo Reinon luoksepäästävyysongelma voi olla samaan asiaan liittyvää..

Tässäpä paljon pohdittavaa ja fiilisteltävää kun oli niin kiva ilta ja tosi suurella innolla odotan seuraavaa kertaa! =)

Muutama talviotos pojista:

Reinon lumipostauksia

Räkä poskella ja rähmät silmässä - mut ei hidasta vauhtia

HooMoilanen?

Revittelee =)