Maalla pitää käyttää hyväksi iso tontti tönön ympärillä. Heti aamusta päätettiin Reiskan kanssa harjoitella hyppyä nyt kun on hieno este. Ehkä viidennen hypähdyksen jälkeen Reiskan hypyn loppuasennossa ollut virhe oli korjattu =) Hyvä este meillä =)

Kytän kanssa koitettiin harjoitella myös uudella esteellä hyppyä. Tulos oli tämännäköinen:

Kytän mielestä pointtina on hypätä suoraan esteen päälle ja kaataa se. Eipä tullut onneksi koiralle mitään traumoja, mutta päätimme pistää esteen parempaan talteen ja harjoitella vanhalla puisella jättiesteellä. Se alkoi aika nopeasti sujumaan ihan hyvin, kun Rane oli esteen toisella puolella ja minä toisella ja hyppyytettiin pappista meidän välillä kutsumalla sitä ja hokemalla hyppy-käskyä.

Viime viikolla tai edellisellä Rane oli löytänyt Vantaalta meidän autopaikan lämmitystolpan päältä Berran patukan. Oli ajatellut, että se on multa tippunut tai jotain. Nosti sen parempaan talteen autoon. Ei ollut multa tippunut, mutta hyvä kun jemmas sen. Patukan kanssa meillä ei ennen ole puuhasteltu. Reiskan kanssa ollaan pääasiassa vetoleluilla ja nameilla puuhasteltu ja Kytän kanssa palloilla tai muilla leluilla. Kokeiltiin sitten eilen patukkaa ensin Reiskan kanssa.

Hersiunaa kun se tykkäs siitä! Muut vetolelut ei oo näköjään olleet mitään verrattuna patukkaan. Se on jotain aivan ihanaa! =) Viettiä saatiin tällä nostettua ihanasti varmaan ekaa kertaa niin ylös! =) JEEEEEE!! Ihania onnistumisen elämyksiä. Reiska oli myös niin ihana, että kun sanoi IRTI, niin heti irroitti ja tuli sivulle istumaan kontaktiin. Vaikkei mitään sen kummemmin käsketty. Ihanan oma-aloitteinen ja ajatteleva olento. Kun sanoi KIINNI, niin se oli patukassa kiinni. Toki ote oli usein Reiskan mielestä huono ja helposti korjaili sitä.

Oletin muuten Berran patukoiden olevan kestäviä...No jaa...Patukka natisi liitoksissaan jo Reiskalla... ja Kytällä vielä enemmän. Nyt pitäisi löytää jostain maalimies, jonka kanssa voisi vähän kokeilla puruja...Vähän on vaan inside-juttu, että ei varmaan löydetä koskaan ketään.. =(

Reiskan vetäminen on mukavan tasaista, mutta saa sitä itse pitää patukasta kaksin käsin kiinni ja vielä olla tukevassa haara-asennossa, jos meinaa vastaan pistää.. =)

"KIINNI"

Voittajafiilis?

"IRTI" ja odotetaan "KIINNI"-sanaa... Hitsi se on nopeaoppinen niin halutessaan. =)

Muutama nouto otettiin kans ja ne meni vallan hyvin ja seuraaminen oli oikein kivan olosta ja kaikki muukin mitä otettiin, kun se vietti oli tosi korkeella noin niinko Reiskan vietiksi. Nyt tiedetään mitä pidetään mukana aina treeneissä...ja mitä ostetaan lisää...

Kyttä oli saanut katella ikkunasta Reiskan tekemisiä. Sitten vaihdettiin paikkoja ja Reiska pääsi katselemaan kun Kytän kanssa puuhasteltiin...

Vietin nostatusta. Otti samantein patukasta kiinni kun antoi luvan, kiskoi kuin hullu (tuli omat kädet tosi kipeiksi) ja nytkytti ärsyttävästi, kun Reiskan veto oli siis semmosta tasaista. Urpå ei irrottanut käskystä. Harjoiteltiin sitä irrottamista ja jos ei heti käskystä irrottanut, niin tungin sormet sen suuhun (okei, mulla oli nahkahanska kädessä) ja väänsin leuat niin isoiksi, että patukan sai suusta pois. Jossain vaiheessa alkoi mennä jakeluun.

Saalis saatu itelle retuutettavaksi. Oli kyllä hauska katsella kun Kyttä rankasi oikein olan takaa patukkaa =)

Rane seurautteli Kyttistä patukka kainalossa ja oikein hienon näköstä oli ja liikkeestä maahanmeno oli salamatoimintaa. Luoksetulo niin, että nurmikko lenteli. Sain hienon videopätkänkin, mutten saa sitä mihinkään laitettua esille sen suuren koon vuoksi, että kai pitää vaan ite ihailla, vaikka se olis ollu tosi kiva jakaa muillekin. Mä en Kytän kanssa seuraamista viittiny ottaa, kun oli niin kiihtyny, että naukkas Ranee reiteen ja muutenkin näpytti minkä kerkes. Ongelmaksi muodostui lopuksi taas vanha tuttu probleemi eli se, miten saan koiran rauhoittumaan kun se on ihan ylikierroksilla. Pistettiin se sitten autoon rauhottumaan ja otettiin tosi tohkeissaan oleva Reiska esille, jonka kans vähän tehtiin jotain ja tungettiin sitten lopuksi sekin autoon ja lähdettiin kotiin köröttelemään.

Hyvä että lähdettiin ajoissa! Terhi ja Karoliina tuli meidän ostarille syömään pizzaa ja huomasivat infota siitä muakin ja näin pääsin moikkaamaan niitä Reiskan kanssa! Sain vinkkejä tohon rauhotusharjotteluunkin =) Oli ihana nähdä teitä pitkästä aikaa! =)

Osaa se pappakin ottaa kontaktia =)

Perjantaina pissattaessani Kyttistä otin kameran mukaan ja vähän kuvailin. Toki aurinko hävis heti jonnekkin kun mä näytin kameraa sille. Pointtina oli ottaa muutama aurinkoinen kuva pappiksesta keskellä meidän metikköö siellä olevassa vaahteranlehtimeressä, mutta se aurinko nyt puuttui ja pappis ei muutenkaan ymmärtänyt homman pointtia, niin kuvista ei tullut niin mahtavia kuin olin visioinut...