Kisakirjeen tullessa olin vähän, että huhhuh, maneesikoe...Noh, en sit jaksanu päätäni vaivata muiden asioiden ohessa tuolla, vaan eilen vasta tajusin, että MANEESIKOE. Voi elämä. Maneesihan on täynnä sitä ihteään eli Reiskan lemppariherkkua, KAKKAA!

Oltiin ihan sopivasti paikalla, kerettiin hetki ihmettelemään paikkaa ennen paikallamakuuta. Kehään mennessä Reiskan pallitarkastus. Reiska oli sitä mieltä, että tuomari on peestä ja muutenkin pelottava ja rähähti tuomarille, ei antanu koskee ja luimuili karkuun. Tuomari kysyi, että mikäs tällä on ja sanoin, että murkkuikä. Käski mennä riviin odottamaan luoksepäästävyyttä, että katsotaan siellä saadaanko jatkaa. UPS!

Rivissä Reiska seisoi hienosti (ajattelin siis seisottaa sitä siellä), mutta kun tuomari oli kolmen metrin päässä meistä (olin vielä sanonut Reiskalle, että paikka!), niin hirveä rähähdys ja sitten luimuillen selän taakse piiloon ja epämäärästä ahdistunutta rinksaa ympäriinsä. Tuomari oli vähän, että mitä ihmettä...Käski antaa Reiskan haistaa, jos se haluaa...Noh, Reiska oli kovin kiinnostunut hevosenkakasta ja äkkiseltään vaan jossain välissä kävi haistamassa tuomarin kättä, jonka jälkeen tuomari onneksi totesi, että saatte jatkaa. HUOH.

Jos tätä luoksepäästävyyttä ei saada paremmalle tolalle, niin ei kyllä paljon voida missään tokokokeissa käydä. Niin ketuttaa toi Repen toiminta. Tänään Tiia, Reiskalle tuttu nakkitäti tekee luoksepäästävyyksiä ja koitetaan kattoo mitä tekis. Lisäksi tehdään Marian ehdottama luoksepäästävyyskokeilu niin, että Rane on Reiskan kanssa ja joku vieras tulee ja tekee. Että johtuuko toiminta minusta! Tässä asiassa nyt vaan pitäisi ottaa Reiskalta isotteluluulot pois, jotta pitäisi päänsä kiinni eikä isottelisi. Eilenkään en saanut komentaa sitä, joten luulot suurenivat kovasti. Että mua niin RAIVOSTUTTAA! Ko tosi vaikee löytää semmosia vieraita ihmisiäkään, jotka sitä tekis Repelle...Noh, pitää Tiian kanssa miettiä, että soittaako sille kouluttajalle, jolla käytiin remmirähjän tiimoiltakin. Anitta varmaan keksis tohon jotain jollei jopa sais koko ongelmaa poiskin. *HUOH*

Paikallamakuu meni siten, että kaikki (myös minä) käskettiin koirat yhtaikaa maahan ja Rane meinasi, että Reiska ei kuullut mun käskyä, koska meni ensin maahan, sen jälkeen vähän katteli mua ja nousi istumaan ihan sen näkösenä, ettei ollu varma mitä piti tehdä. Että siis olis noussu sen takia, ko ei ollu varma käskinkö mä vai en. Siinä vaiheessa oli jo tullu käsky, että jätetään koirat, joten mä sit vaan käskin Reiskan olla paikallaan. Juups ja hienon paikallaistumisen tekikin. TAAS. Tuomari tuli suorituksen jälkeen mun luo ja kysyi, että eikö koira olisi mennyt maahan toisella käskyllä. Olin vähän, että olisi, mutta olisinko minä saanut antaa toisen käskyn. Olisin kuulemma saanut antaa käskyn, koska olin vielä koiran vieressä. Tää on niin tätä kun on käsi ohjaaja eikä se tiiä mitä pitäis tehdä, niin sit me menetettiin varmaan 15 pistettä tässä...Ei mitenkään ottanu aivoon toi...Eii...ei kannata niin kuvitellakaan... *MURRR* Mutta mistäs sitä voi tietää, toi oli kuitenkin mun toinen kisa, mut ihan kuin se vähentäisi harmituksen määrää.

Seuraaminen kytkettynä: Ai että sitä hevosenkakkaa oli siellä ja ai että se oli hyvää, niin miten sitä nyt johonkin hihnalenkkiin ois voinukkaan keskittyä...

Seuraaminen vapaana: Ranen mielestä parempaa kuin mitä pisteet antavat olettaa. Vähän se kakka edelleen kiinnosti.

Yleisesti ottaen seuraamispätkät oli tosi lyhyitä, mikä oli tosi ihana juttu =) Minna oli varottanu, että jos tuomari ite toimii myös liikkeenohjaajana, niin se ei sano loppukiitosta, jonka jälkeen voi vapauttaa koiran ja näin myös kävi. Kaikissa muissa luokissa oli liikkeenohjaaja, mut alokkaaseen tuomari ei halunnu semmosta. Kivat meille. Lisäksi esims. vapaana seurauttamisen jälkeen liike jatkui suoraan maahanmenolla seuraamisen yhteydessä kuten myös luoksetulon jälkeen liike jatkui suoraan seisomisella seuraamisen yhteydessä. Noh, onneks tää ei Reiskaa haitannu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: hieno =)

Luoksetulo: tuli ihan sikanopeesti ja innolla, jarrutti vähän normaaliin tapaan myöhässä ja meni pitkäksi ja sitten löysi hevonsenkakan ja jouduin antamaan toisen käskyn, jotta tuli sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: hieno =)

Estehyppy: oikein mallikas, vähän loppuseisonnassa taisi maassa olevaa kakkaa haistella. *huoh*

Tuomarina oli Hannele Pörsti, joka oli aikamoisen tiukkis, mut linja piti ihan hyvin. En kyllä muuten tykänny asenteesta, joten voip olla, ettei toista kertaa mennä. Jotenkin tuntu siltä, että jo alkuun tuomitsi Reiskan ja sanoikin, että kokematon koira ja vippas meidät paikallamakuunkin jälkeen pois kehästä ennenko muut sai poistua. Ihme täti.

Tässä numeroarvostelut:

Luoksepäästävyys:            0

Paikalla makaaminen:        5

Seuraaminen kytkettynä:       6

Seuraaminen taluttimetta:        6½

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä:        9

Luoksetulo:         7

Seisominen seuraamisen yhteydessä:          9

Estehyppy:          9

Kokonaisvaikutus:       6

134 pistettä III. palkinto. Tuli siis parannusta ekaan tokokokeeseen nähden ja nyt oltiin vaan 6 pisteen päässä kakkostuloksesta. Ei se sit ihan niin huonosti menny mitä ajattelin ensin.

Reiska oli kuitenkin tällä kertaa ihan oikeassa mielentilassa ja fiiliksessä ja siitä olin iloinen. Ei siis ollut semmoisessa koomassa mitä ekassa kokeessa. Olin siitä ylpeä kaiken sen muun ketutuksen tiimoilta. Se kakka vaan oli jotain ihanaa ja sitä piti syödä mutustella koko ajan ja jos ei syöny sitä, niin ajatteli sitä kuitenkin.

Nyt jää sitten nähtäväksi miten ton luoksepäästävyyden kanssa menetellään ja saadaanko se sujumaan. Ei oo sinänsä mitään järkee ilmottaa sitä mihinkään tokoon ennenko se saadaan kuntoon, koska meidät voi joku muu tuomari hylätä jo luoksepäästävyydessä ja sitten tulikin vähän niinko turhaan maksettua koemaksu...Liikkeet tuntuis muuten olevan jo pikkuhiomista vaille valmiita.