Eilen kauheella kiireellä häthätää kotona töiden jälkeen käyden ja Reiskan nappasten mukaan..suuntana siis agility Annin, Tessan ja Lunan kanssa. Tämä oli nyt se, kun vuokrattiin sen eräänkin koirakoulun agilitykenttää, joka on sisätiloissa. Vähän harmitti, että pohjamateriaali oli tosi liukasta ja Reiska muutaman kerran vetelikin kylkimyyryä menemään. Onneksi ei sattunut mitään vakavampaa.

Otin Reiskan kanssa pujottelukeppejä, jotka alkaa joka kerta sujumaan hieman paremmin, putkea (koira myös syöksähteli iteksiin putkeen, että pientä putkihulluutta näkyvissä putken päässä), pussia (myös merkkasi kertaalleen pussin tultuaan sieltä ulos), hyppyjä ja pöytää.

Olin varsin tyytyväinen Reiskaan, joka oli varsin kivasti hallinnassa mulla eikä ollut koko ajan menossa härkkimään tyttöjä. Esteiden kanssa sujuu kerta kerralta paremmin ja on hieno seurata miten nopeasti koira kehittyy. Puomikaan ei ollut pelottava juttu. Alkuun otin puomia vain niin, että käskin Reiskan seistä kontaktipinnan päällä, mutta kun se sujui niin mallikkaasti, niin Annin yllytyksestä päätin kokeilla myös koko puomia mikä sinänsä oli virhe. Olisi isännänkin ollut hyvä olla paikalla tsekkaamassa toiselta puolelta ettei Reiska ole tulossa alas puomilta. Jouduin siis laittamaan Reiskalle pannan kun muuten oli ollu ilman pantaa ja sitten mentiin...Reiska kiipesi hienosti ylös, mutta sitten jäi tasaiselle ihmettelemään elämää eikä liikkunut enää eteenpäin, muttei niin paniikkiinkaan joutunut. Että ota siitä nyt sitten selvää. Mentiin sitten pakittamalla pois puomilta kun en viitsinyt väkisin eteenpäinkään sitä tunkea.

Hypyissä harjoiteltiin kolmen sarjaa ja irtoamista ja esteen kiertämistä ja takakautta hyppäämistä. Irtoaminen sujuu kohtalaisesti ja kaksi estettä menee varsin hyvin. Kolmannella Reiska miettii, että pitikö mennä yli vai ei. Että paras on kuitenkin se, että olen jossain ihan lähellä näyttämässä, että yli vaan. Esteiden korkeudella ei näköjään ole väliä, yli mennään aina =)

Lisäksi kokeilin rengasta. Rengas oli jotenkin tosi pienen olonen, tiedä mille puudeleille tarkotettu, mutta läpi se Reinomies siitä meni suuremmin ajattelematta asiaa tai mahtumista. Aikamoista ryminää se sitten olikin, mutta pääasia, että meni läpi ja vielä kahteen kertaan

Tunti meni jotenkin tosi nopeesti ja olin tosi tyytyväinen Repeen, että olen oikein iloinen siitä, että vuokrasimme tilaa =) Ensi viikolla lisää. Se oli pieni miinuspuoli, että tuntimme loppuvaiheilla seuraavan tunnin porukka tuli paikalle ja Reiska - vahtikoira kun on - joutui vähän örisemään ja murisemaan tulijoille ja sen keskittymiskyky meni aika pitkälti siihen sitten.

Illalla kotona sitten koirilla olikin pasmat sekasin kun vähän laitettiin kämppää uuteen uskoon remonttia varten. Olivat jokseenkin ihmeissään, että mitä meillä oikein tapahtuu, mutta rauhoittuivat sitten kyllä melko pian. Koirille koittikin nyt kivat ajat kun isäntä pitää "kesälomaansa" ja hengailee poikien kanssa kotosalla päivät pitkät.