Torstaina piti olla möllitoko, mutta illalla tuli puhelu, jossa möllitokon vetäjä kyseli, että halutaanko, että möllitoko pidetään kun ei ole tulossa muita kuin me ja mahdollisesti joku muu. Totesin, ettei se paljon auta meitä jos ei oikein muita ole tulossa. Sovittiin, että pidetään joskus joulun jälkeen. Ihan kivakin, ettei tarvinnut sinne mölleilemään lähteä, kun oli hieman kylmä ilmakin...

Perjantaina sitten paketoin itseni varsin hyvin Michelin-miehen näköiseksi (mm. viidet housut) ja läksin Reiskan kanssa tokotreeneihin. Ei ollut kuin viisi koirakkoa paikalla ja oli ihan hyväkin niin. Otettiin paikallamakuu ja se meni hienosti. Seuraamista ja meni päin honkia ja saatiin kovat nootit siitä. Pitäis varmaan ottaa itteensä niskasta kiinni kun en oo tohon seuraamiseen jaksanu perehtyä moneen kuukauteen yhtään. Olis pitäny kyllä jo puuttua Reiskan häröilyyn aikaa sitten. Edistää nyt niin tökerösti ettei oo tosikaan!

Liikkeestä maahanmeno ja seisomaan jääminen loistavia. Hyppy melko hyvä, vähän tuli liikaa eteenpäin sieltä esteen sivusta, mutta Reiskan ilmeestä näki, että kouluttaja oli liian lähellä ja ahisti. Luoksetulo: hieno, mutta loppuperusasento inauksen vino. Ei kunniakierrosta kuitenkaan siinä ja siitä olin tyytyväinen.

Ruutu: otettiin näyttöruutuna niin, että jätin Reiskan odottelemaan noin viiden metrin päähän ruudusta ja menin ite ruutuun ja osoittelin siellä maata kohden ja hoettiin kouluttajan kanssa sanaa "ruutu". Sit mentiin Reiskan kanssa pari kertaa ruutuun kimpassa ja leikittiin. Kolmannella kertaa kokeiltiin niin, että olin vaan Reiskan vierellä ja sanoin, että "ruutu". Tarkoitus oli palkata ja kehua koiraa siitä kun katsoo ruutua kohden. Mut Reiskapa häröili ja juoksi ruutuun ja jäi sinne seisomaan ihan keskelle ruutua! Juoksin ite perässä ja kehuin ihan hulluna ja sitten leikittiin yhdessä siellä. MAHTAVAA! Ja niin paljon kuin olen Reiskan älyä haukkunut ja aliarvioinut ja sitten se menee ja tekee tommosen hokaamisen! Olin niin ylpeä ja onnellinen ja siihen olikin hyvä lopettaa treenit! Voisin kyllä olettaa, että Reiska tuon ruudun oppii nopeasti ja sitten varmasti vielä tykästyy siihen ihan hullun lailla.

Reiska oli muutenkin treeneissä vallan erilainen kuin ennen. Toki sillä ei ollut normitokoilupantaansa vaan kuristuspanta kun olin kyllästynyt sen häröilyihin. Kuristuspanta lienee sille se omempi juttu kun nyt pystyi rentoutumaan ja olemaan lungina koko ajan ja muutaman kerran sen laitoin seinäänkin kiinni ja siinähän tuo sitten istui ja katseli minua vaan eikä ollenkaan härkkinyt muita koiria kohden. Reiska otti ja vesitti osan mun teorioista tolla käytöksellään, mut pitänee nyt kattoo miten jatkossa tokoillaan ja mikä panta keksitään päähän treeneihin...Oi joi kun mamman aivoja taas koetellaan..

Kotimatkalla haettiin Pete ja Eeva kylään. Kun Reiska näki, että kaksi henkilöä on tulossa autoa kohden, niin pisti sitten semmosen metelin päällensä ettei oo ennen kuultukaan. Oli kyllä vähän nolon olonen sitten kun hokas, että kelle oli mutinoinut. Saatiin P&E:n joululahja jo etukäteen ja paketista löytyi kaksi mugia, joissa oli Reiskan ja Kytän kuvat. Olivat niin ihanat mugit ettei tosikaan. Raskiikohan niitä käyttää..? Kiitos vielä kerran niistä! =)

Lauantaina sitten aamusta meitin porukat piipahti tulevan remppamiehemme kanssa tsekkaamassa mitä tulee rempata. Sen jälkeen lähdettiin Ranen ja koirien kanssa lenkille kun ilma ei ollut ihan niin kylmä mitä se oli ollut koko viikon. En edes muista koska oltais viimeksi oltu lenkillä koko perheen voimin. Käveltiin kunnon pitkä lenkki ja takaisintulomatkalla poikettiin koirapuistoon kun siellä ei ketään ollut. Koirapuistosta on tullut tosi kiva remontin jälkeen. Paljon viihtyisämpi kuin ennen remonttia. Koirapuistossa on myös pöytä, jonka yhdellä sivulla on puomin ylösmenoa vastaava palikka ja sitten Reiskan kanssa otettiin muutama kerta sitä palikkaa alas ja ylös pöydälle. Ei mitään ongelmia =) Kyttäkin muutamaan kertaan näytti taitojaan. Sille tuo koko asia ei tuottanut minkäänlaista päänvaivaa. Rane vähän tokoili molempien poikien kanssa ja kyllä se pappakoira vaan rulettaa eikä sitä tarvi edes kouluttaa ja tekee kaiken oikein - kuinka helppoa. Eikä sitä tarvi sen kummemmin edes palkata kun se palkkaantuu siitä, että saa tehdä jotain. Mistä noita koiria saa lisää? Ottaisin mielelläni pappamallin koiran seuraavaksi koiraksikin...Vai onko se vain sitä vanhan koiran viisautta...Mene ja tiedä...

Lenkin jälkeen oltiin vaan koko porukka ja köllittiin ja sitten illalla käytiin P&E:n kanssa prkl:eessä ja sit leffassa ja sit mentiin kiinalaiseen syömään. Kiitos seurasta, oli tosi kiva ilta. Sunnuntai meni ihan pelastusarmeijalle ja siis lähinnä vaan maattiin kotosalla ja syötiin suklaakakkua minkä ohimennen väsäsin. Tänään olis vuorossa agiliitelyä hyvässä seurassa Annin ja Tessan kanssa. Sitä odotellessa...