Eilenaamulla startattiin näytelmään Lahteen ja oltiin siellä juuri sopivaan aikaan. Tuomari oli etuajassa aikataulusta, mutta onneksi piti tauon ennen beussien kehää, koska muuten olisimme melkein kylmiltämme joutuneet kehään syöksymään.

Reiska oli jokseenkin äslämähäsläkkä tuulella ja olisi ollut mielellään menossa kaikkien kanssa leikkimään tai ainakin moikkaamaan kaikkia. Huoh. Beusseja lieni paikalla 11 tai 12 kappaletta ja onneksi oli nuorempia uroksia ennen Repeä, jotta pystyi vähän seuraamaan menoa. Tuomari oli tiukka, jakoi vain punaista nauhaa eli EH:ta nuoremmille uroksille. Avoimissa uroksissa oli kolme koiraa.

Kun menin kehään, niin Reiska rauhoittui ja otti ihan superiisisti. Fiilisteli menemään siellä vaan. Itseäni jännitti tuo tuomari, joka oli mies ja Reiskahan ei miehillä ole käynyt, muttei sekään tuntunut missään. Tuomari kyllä kyseli, että uskaltaako Reiskan hampaita katsoa ja käskin tutkia vaan. Reiska seisoi käskemättä paikallaan ja antoi hienosti roplata itseään ja sen jälkeen jatkoi fiilistelyään. Kertaakaan ei joutunut edes käskemään sitä seisomaan sen normaalin 50 käskyn sijaan. Reiska on ilmeisesti saanut kunnon rutiinin näyttelyihin.   Olin vallan ihmeissäni, mutta samalla niin sanomattoman ylpeä pienestä miehestäni! Juokseminen kyllä sitten olikin ihan oma juttunsa. Messuhallissa ei ollut minkäänlaisia mattoja, joten liukasta oli ja monet koirat liukastelivat ja liukuivat pitkin kehää. Lisäksi kehä oli kovin pieni. Reiskalla meni kohtalaisen hyvin, mutta mitä enemmän se liukasteli, sitä enemmän se alkoi varoa.

Tuomari totesi Reiskasta, että "tämä on näköjään tätä hitaasti kasvavaa mallia ja tämä näyttää aikuiselta vasta neljävuotiaana". Selvitti myös jotain beussien päistä ja siitä kun oli ollut Ruotsissa viime viikonloppuna arvostelemassa beusseja... Todella mukava tyyppi!

Kaikki avoimen luokan urokset saivat punaisen nauhan eli EH:n ja kävelykierroksen jälkeen tuomari rankkasi Reiskan kolmanneksi, mikä nyt oli sinällään ihan se ja sama. Sitä tuomari myös harmitteli kun ei koirien liikkeitä pystynyt arvioimaan.

Reiskan arvostelu menee näin:

2,5v. Oikeat mittasuhteet, vielä kevyehkö kokonaisuus. Oikealinjainen, pitkä pää. Kevyt alaleuka. Riittävä rintakehän vahvuus. Periksiantavat välikämmenet. Litteät käpälät. Kannukset ok. Lyhyt, pysty lantio. Askelpituus ok.

Lopputulos AVO EH AVK3. Tuomarina Tapio Eerola.

Tuomarinahan piti alunperin olla Marianne Holm, mutta suuren koiramäärän vuoksi näyttelyyn tuli tuomarimuutoksia. Vallan tyytyväinen olin kyllä reissuun. Lopputulos ylipäänsä beusseilla oli, että kaikki yhtä lukuunottamatta saivat punaisen nauhan ja se yksi sai sinisen eli ei ROPpia kuten ei Kajaanin KV-näyttelyssäkään. Tuomarit tiukentaneet linjaa vai koirien laatu huonontunut yhtäkkiä?

Illalla sitten väsyneen, mutta NÄLKÄISEN Reiskan kanssa koiratanssiin. Kouluttaja kehui koko ryhmää siitä, että olemme harjoitelleet selkeästi paljon kotona viikon aikana!  Pyöriminen sujui hyvin ja minun seuraamiseni kun peruutan. Oikealla sivulla seuraamista en ollutkaan opettanut Reiskalle ja sen niin väliäkään.

Nyt sitten tehtiin vähän musiikin tahdissa pyörimistä ja seuraamisia ja muita juttuja. Uutena harjoiteltiin peruuttamista, joka Reiskalta varsin hyvin lähti alkukankeuden jälkeen sujumaan. Ei kyllä montaa askelta ota, mutta muutamasta askeleesta on hyvä lähteä.

Sitten otettiin jalkojenvälistä pujottelua ja kun Reiska on vähän iso siihen, niin harjoiteltiin omaa versiota asiasta eli pointtina on, että Reiska oppisi ryömimään jalkojeni välistä ja tyyppihän hokas sen heti ja mennä ryömi iloisena ja edelleen nälkäisenä ja ahneena jalkojeni välistä. Hienoa!

Suuremmin ei taidettu muuta harjoitellakkaan. Kouluttaja kovasti koitti ehdotella, että josko saisi Reiskan viedä kotiinsa itselleen koiraksi, mutten ollut oikein suostuvainen asiaan...

Hieno mies käyttäytyi koko päivän niin hienosti ettei paljon hienommin olisi voinut olla ja sai kyllä taas itsekin olla ylpeä ja tyytyväinen koiraansa. Repsa on paljon kehittynyt pienessä ajassa ja pian se on varmaan sellainen koira kuin haluammekin sen olevan.