Eilen starttasi taas HSKP:n perjantaiset tokotreenit joulutauon jälkeen. Pitkään mietin, että jatkanko ryhmässä kun Reiska ei siellä niinkään viihdy, mutta päätin sitten mennä piipahtamaan siellä ja olen tosi tyytyväinen, että mentiin, vaikka pakkasta olikin pirusti!

Vanhoja tyyppejä ryhmässä ei montaa ollut, uusia oli useampiakinja yllätyksekseni siellä oli myös yksi beussi! Vallan minikokoinen parivuotias narttu, joka ei ollut yhtään sen sosiaalisempi kuin Reiskakaan, ärhensi Reiskalle ja kaikille muillekin ja oli niin tiukassa kuristus/namitusotteessa etten meinannut silmiäni uskoa. Tyylinsä kullakin...Omistaja ei ainakaan minun kanssani halunnu jutella mitään, sinänsä surku.

Reiska puolestaan yllätti minut olemalla varsin innokas, perusasentoja otettiin tosi paljon ja itse hyvin haki paikkaa ja korjasi jos oli väärässä kohtaa. Tosi hyvässä kontaktissa ja muutenkin tosi hyvässä hallussa oli. Komensin kyllä aina kun harkitsi menevänsä haistelemaan jotain tai alkoi kehittelemään sijaistoimintoja ja pidin vallan tiukkaa linjaa. Seuraaminen oli tosi hyvää, otettiin käännöksiä ja sitten sivuaskelluksia. Heitettiin myös lelu muutaman metrin päähän meistä ja tehtiin seuraamista sen ympärillä. Koira oli sitten helppo vapauttaa palkkautumaan lelulle. Miksenköhän tota oo keksiny tehdä kotona..? Kouluttajamme tullessa lähistölle katsomaan ja neuvomaan Reiskan tekeminen herpaantui (selkeästi sitä ahdistaa kouluttajamme, mutta sen takia osittain päätin jatkaa ryhmässä, että vaikka kuinka Reiskaa ahdistaisi, niin olisi paras oppia olemaan ja tekemään tuolla sitä mitä minä meinaan ja Reiskahan ei meidän taloudessa ole se, joka päättää missä treeeneissä käydään) ja keskittymiskyky ja kontakti kärsivät. Saatiin siis ansaitusti noottia seuraamisesta, koska edisti eikä ollut kontakti kunnossa. Pareittain teimme jääviä liikkeitä - lähdettiin siis hallin vastakkaisilta seiniltä toisiamme kohti, kohtauspaikan tienoilla annettiin käsky ja koirat jäivät siihen. Oikein hyvää häiriötreeniä Repelle, Repeä ei tosin kiinnostanut parinamme ollut ärhäkkä schapendoesuros, joka koko ajan haastoi riitaa (muttei kyllä Reiskan kanssa). Tosi hienoja seisomaan jäämisiä ja maahan menoja. Kouluttajakin kehui ja sitä arvostin. Totesi myös, että Reiska on vallan hyvin hanskassa. Sitten harjoiteltiin lisää perusasentoja siten, että jätetään koira jonnekkin istumaan tai seisomaan ja mennään itse jonnekkin ja käsketään koira luokse. Reiska teki tosi hienoja suorituksia. Ärhäkkä schapendoes ja sitä ärsyttänyt lagotto ottivat Reiskan vieressä yhteen kun olin jättänyt Reiskan istumaan ja mennyt itse hieman kauemmaksi. Reiska ei ollut ollenkaan menossa tappeluun mukaan vaan lähinnä istui hieman ahdistuneen näköisenä paikalla. Kehuin kovasti Repen toimintaa.

Paikallamakuu oli kunnossa vaikka olikin kylmä. Kävin kertaalleen palkkaamassa. Sitten seisottiin kaikki rivissä ja kouluttaja kävi riviä läpi ja käski laittaa koirat maahan, sitten kun rivi oli käyty läpi aloitettiin alusta ja kouluttaja käski nostaa koirat istumaan perusasentoon. Reiskahan ei jostain syystä kyennyt pysymään koko aikaan maassa vaan nousi muutaman kerran ja jouduin käskemään sen takaisin maahan ja sitten kun oli aikaa nostaa se käskystä ylös, niin se pompsahti vähän mun eteen töröttään.

Lopuksi vielä luoksepäästävyys. Satuttiin toisen beussin viereen ja kouluttajakin ihan kummasteli, että onko tämäkin muka beussi, että on niin pieni tohon Repeen tottuneelle silmälle.. ;) Toista beussia selkeästi ahdisti kouluttajan hipelöimään tuleminen ja sen kanssa käytettiin sitten vähän enemmän aikaa. Se teki ehkä Repellekin ihan hyvää kun näytti kovin intensiivisesti katselevan mitä vieressä tehdään ja annoin sen rauhassa katsella. Sitten kun kouluttaja tuli meitä katsomaan, niin Repe oli vallan sosiaalinen ja meni morottelemaan tuomaria ihan häpinä. OUTO! Olin taas niiiiin ylpeä!!

Tänään olin beussiyhdistyksen hallituksen kokouksessa Hämeenlinnassa ja valtavasti olis tälle vuodelle kaikkea kivaa ja jännää tulossa! Pitäis varmaan ostaa itelle se asuntoauto ja pian jotta pääsis kaikkeen mukaan!

Kokouksen jälkeen innostuneena harjottelin taas ei-niin-innostuneen ja koko päivän lungisti ottaneen ja sillä linjalla mieluusti jatkavan Reiskan kanssa kosketusalustaa. Reiskan mielestä olis ollu ihan kiva laittaa etutassut alustalle ja pistää maate ja oikein kierähtää siihen selälleen ja vähän önistä ja heilutella häntää...Onneks sain siihen jotain virtaa ja muutama kymmenen kertaa päästiin tökkäseen tassulla alustalle. Hienosti tuo alkaa vähitellen ymmärtämään asian ydintä.

Huomenna sitten pitäisi tulla vieraita ja kauan odotettu koiratanssi alkaa! =)