Mukavan myöhään oli Reiskan vuoro. Aikataulujen mukaan Reiskan, joka oli kolmanneksi viimeinen, paikallamakuu piti alkaa klo 14. Oltiin kuitenkin autossa menossa kohti kotia jo 14.20. Et vähän oli etuajassa ja vähän kylmiltään jouduttiin sinne kehään, muttei se varmaan mitään ois vaikuttanut mihinkään.

Heti kun koepaikan pihalla hypättiin autosta ulos joku mies hyökkäsi meidän luo jubailemaan beusseista. Itsellään oli ollut beussiuros. Kovapäisiä kuulemma... Kenties voin yhtyä tuohon.. Sanoi kuitenkin, että kun beussin saa koulutettua esim. tokoon, niin menestys on taattua ja homma toimii...Eli siis koira on siis tosi hyvä sitten jos sen saa toimimaan. Kokeessa oli myös pari bortsua, joista mies totesi, että beussi on kolme kertaa vaikeampi koira kuin bortsu. Totta! Puhuttiin myös yhdistysongelmista ja "oikeista" ja "vääristä" kasvattajista. Oli mukava tavata, kuka olikaan tuo mies!

Itse suoritukseen. Tuomarin "juoksutarkastus" ennen kehään menoa. Tuomari oli jotenkin onnessaan Reiskasta ja hoki, että ihana pusuposeroni, ihana pusuposeroni, tule pusuttelemaan minua ihana poseroni. Olin vähän äimän käkenä, mutta Reiska oli ihan sitä mieltä, että kiva täti on ja mennään morotteleen. Ihan vastoin normi-itteään toimi koira ja olin kovin ylpeä.

Luoksepäästävyys. Repe meni vastaan ja morotteli tuomaria maltillisesti. Olin vähän helvetin ylpeä tuosta piskistä. Paikallamakuu. Jo ennen kuin olin päässyt seisomispaikalleni niin tuo oli noussut istumaan. Oli sen näköinen, että odotti luoksetulokäskyä. Siihen se mun ylpeänä olo loppui. PERKELE! Sitten tuo onneton taisi palelluttaa kulkusensa kun nosti persettään inauksen maasta kahteen otteeseen. Betonilattia ei kyllä ollut kiva alusta.

Seuraaminen kytkettynä: meni kohtalaisesti Reiskan hihnaseuraamiseksi, mutta oli ihan päiväkävelyllä iteksiin. Kontakti - AI MIKÄS SE ON?

Seuraaminen taluttimetta: Repe oli omalla lenkillä. HÄVETTI kuinka paska koira mulla onkaan! Toki liikkeenohjaaja ohjas meidät niin, että Repe kävi kehänauhojen ulkopuolellakin...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: valopilkku tossa surkeassa kokonaisuudessa. Piste meni seuraamisen löysyyden vuoksi.

Luoksetulo: HIENO! Vähän teki laajan lenkin mun takaa ja siitä pistemenetykset.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Tassutteli tyytyväisenä useamman askeleen mun perässä minkä vähän arvelinkin perjantaisten treenien jälkeen.

Estehyppy: hieno hyppy, stoppaskin ihan ok, mut sit  äkkäs, että ompa outo este, mennääs vähän haisteleen. Istui vasta toisesta käskystä.

Kuinka paljon ihmistä voi hävettää koiransa puolesta? Tyyppi osaa kotona ja treeneissä, mutta heti kun mennään kehänauhojen sisäpuolelle, niin on ihan omassa koomassaan eikä tajua mistään mitään eikä ainakaan tee mitään mitä käsketään. Minä, tuomari ja liikkeenohjaaja oltiin varsin tuskastuneita siihen, kun edes sivulletulot ei onnistuneet ennenkuin ehkä kymmenennen käskyn jälkeen. Jälkeenpäin kyllä mietin, että taisin pyytää Repeä tekemään juttuja, en vaatinut varmaan. Ravistelua olisi kaivannut tuo olento. Koe on myös videoitu mutten varmaan koskaan halua nähdä sitä.

Suorituksen jälkeen oli tunne, että nyt loppu meidän tokot. Niin paska koira ettei tosikaan ja en halua hävetä itseäni ja koiraani enää koskaan. Sitten kuitenkin onneksi viimeistään jo kotimatkalla sisuunnuin, että perkele, mehän näytetään itsellemme ja muille vielä jossain välissä. Pitää vaan se kotona ja treeneissä osaaminen vaan siirtää sinne kehänauhojen sisään. Pentele! Angstinen olo mulla tai jotain...?

Päätettiin, että Rane menee seuravaaksi Reiskan kanssa möllitokoon kattomaan miten tuo apina isännän käskytyksen alla toimii. Jos toimii, niin menevät hakemaan sieltä alokasluokasta sen penteleen ykkösen ja sit mä voin taas mennä tahkoomaan avoimeen...Palkattomuustreeniä tulee jatkossa paljon ja treeniä muutenkin armottomasti...Että itehän Reiska oot kuopan itelles kaivanu...

Osasuoritusten pisteet ois vielä tässä:

Luoksepäästävyys:   9

Paikalla makaaminen:   0

Seuraaminen kytkettynä:  6

Seuraaminen taluttimetta:   5

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä:   9

Luoksetulo:   8

Seisominen seuraamisen yhteydessä:   6½

Estehyppy:   8

Kokonaisvaikutus:   6

Yhteensä 118 pistettä ja meidän tokouran pohjanoteeraus, kolmostulos kuitenkin. Tuomarina mukava Tiina Heino.