Eilenillalla oli BH-kurssi raviradalla. Isäntä käski mennä sinne fillarilla ja niin tehtiinkin sitten Reinon kanssa ja se oli osittain vähän vikatikki. Reino oli nimittäin kurssin aikana vähän vaisu. Johtui varmaan fillaroinnista ja kuumasta ilmasta.

Kävikin sitten niin, että saatiin yksityistunti kun muut ryhmäläiset oli poissa! Kerettiinkin sitten aika paljon menemään ja kun tsekkasin koska olin kotona, niin taidettiin vetästä reilun 1,5 tunnin treeni 1 tunnin sijaan. Ei haitannu mua eikä Reinoa, joka vasta loppua kohti alko heräämään!

Ensin otettiin ilmoittautuminen BH-kokeeseen. Meni jopa niinkuin ihan hyvin varsinkin Reinon osalta, minä itse en nyt ihan osannut ilmaista itseäni niin kuin olisin halunnut. Mitäköhän joskus mahdollisesti kokeessa sopertelen...?

Tsekkailtiin seuraamista ja oli Reiskan seuraamiseksi melko hyvää, tosin hortoili siinä sivulla vähän omiaan ja kontakti...mikä se on? Sitä sitten lähdettiin miettimään tuota seuraamista ja kontaktia ja viretilaa. Leikitettiin Reiskaa, joka ei tosin jaksanut kauheasti innostua vetoleikeistä, mutta saatiin vinkkejä siihen miten kotona jatketaan ja leikkimisharjoitukset saatiin kotiläksyksi kuten myös perusasento ja seuraamisen käännökset.

Sitten tosiaan otettiin perusasentoa ja pieniä pätkiä seuraamista ja tässä kohdin Reiska vasta alko heräillä puuhastelemaan. Toki tässä vaiheessa myös oli pallo palkkana satunnaisesti ja sitähän Reiska ei voi vastustaa!  Toki Kabanossikin kelpasi (ei kerrota isännälle mitä treeninameja koira saa...) hyvin! Kun Reiskaa imuutteli menemään, niin se meni ihan sairaan hyvin, muuten oli vähän vaisua. Ehkä palailen tuohon imuutteluun vähäksi aikaa ja katson miten se menee.

Ja voi elämä kun olin itse taas niin pihalla eilen. Auringonpistos? Kämmäilin oikein urakalla, tosin huomasin onnekseni itsekin aina kämmin jälkeen (en tietenkään ajoissa!), että *HUPS* mitäs tulikaan taas tehtyä. Voi huoh! Sain myös itselle kotiläksyksi harjoitella kävelemistä ja kääntymistä ja siis ilman koiraa. Onneksi Reiska ei ole kuitenkaan särkyvää mallia vaikka emäntä koittaakin sitä särkeä minkä kerkeää!

Erinäisiä vinkkejä siis seuraamiseen (sekä koiran että omistajan toimintaan), perusasentoihin (vaatii harjoittelua, ollaan lepsuiltu!), liikkeestä istumiseen ja seisomiseen. Liikkeestä maahanmenon otin ohimennen tokon alokasluokan tyylisesti ja meni muuten ihan hyvin, mutta maahanmeno oli hieman hidas ja jäi vinoon makailemaan. Tähän siis vinkkejä ja heti alkoi toimia kun oli pallo mukana ja mamma peruutteli vikkelään karkuun! Liikkeestä istumista harjoiteltiin saman tapaisesti kuin seisomista.

Juteltiin myös palkkasanasta ja muista koiralle tiedoksi annettavista sanoista. Pitäisi muistaa käyttää palkkasanaa enemmän ja ajaa se Reiskan kovalevylle muutenkin paremmin sisään! Tätä olisi tarkoitus myös harjoitella! Onneksi on kaksi viikkoa aikaa harjoitella ennen seuraavaa kertaa, harjoittelemista nimittäin on melkoisen paljon enkä halua olla samalla tasolla ensi kerralla kuin eilen!!

Loppuun otettiin luoksetuloa, jonka minä tietenkin itse kämmäsin kahteen otteeseen palkkaamalla ihan jostain muusta toiminnasta. DAAAA! Ehkä tätäkin harjoitellaan ja sitten lyhyen matkan luoksetuloa harjoitellaan myös kotona, että tulee perusasentoon hyvin, pitkän matkan luoksetulo palkataan vauhdista!

Aika paljon on siis tehtävää. Osittain sen vähän arvasinkin kun ollaan oltu lievästi sanoen vähän pellossa lähiaikoina mun inspiraatiopuutoksen ja ajanpuutoksen vuoksi. Toki itsellä on myös vähän tavoitteet auki sen suhteen, että mitä ollaan oikein tekemässä tai haluamassa tehdä ja mihin ollaan keskittymässä. Toisaalta olisihan se BH hyvä suorittaa jos joskus iskee inspis pk-puolen harrastamisen suhteen. Jos tokon alokasluokasta meinaa selvitä, niin myös sitä ajatellen noiden liikkeiden hiominen olisi ensiarvoisen tärkeää.

Olin kuitenkin hirRrrmu tyytyväinen eiliseen ja siitä kiitos Anulle!