Aksan jälkeen käytiin tönörojektilla isännän kera ja huisisti oli hommat taas edenneet. Näyttää vähitellen jo mun silmääni oikein hyvältä, nyt pitäis vaan valaistusasiat saada vielä kuntoon! Lisäilen kuvia tönörojektista tänne ja Picasaan ainakin heti kun joskus olisin koneella silleen, että olis aikaa. Onneksi nettipimentoni alkaa olemaan mennyttä aikaa, toivottavasti!

 Illalla vielä mentiin Reiskan kanssa BH-kurssille. Paikalla tällä kertaa toinenkin koirakko. Otettiin ensin koemainen suoritus ja sen jälkeen käytiin suoritus läpi. Ilmoittautuminen meni hyvin, osasin jopa ihan sanoa oikein kaikki jutut. Kai? Reiska ensin paikallamakuuseen. Tätä ei ole koskaan harjoiteltu, mutta otin oikean etäisyyden ja jäin sivuttain seisomaan jotta pystyn vahtimaan koiran tekemisiä. Reiska kertaalleen nousi istumaan toisen koirakon mennessä ohi läheltä, mutta muuten makoili varsin rauhallisen oloisena paikallaan. Rauhallisuus varmaan johtui siitä, ettei vieressä ollut toista koiraa. Tokon ryhmäpaikallamakuissahan vähän paineistuu helposti, riippuen viereisistä koirista. Istumaan nousun jälkeen kävin komentamassa Reiskan takaisin maahan ja siellähän tuo törötti tyytyväisenä ja levollisena sen jälkeen.
 
Meidän suoritusvuorolla otin seuraamisen namin kanssa ja seuraaminen oli siihen nähden ihan kohtalaista. Juoksu ja hidas käynti ihan ok, käännökset varsin löysiä omasta itsestäni johtuen ja kotiläksynä on opetella käännösten tekemistä tiukasti ja mielellään vielä kuulemma peilin edessä! Katsottiin myös vähän, että miten olisi paras tehdä käännöksiä koiran kannalta. Näitä siis pitäisi harjoitella.
 
Istumaan jäämisessä meni varmuuden varoiksi makaamaan, istumaan jäämistä olekaan kyllä koskaan edes harjoiteltu. Lopuksi harjoiteltiin sitä niin, että minä peruutan ja koira tulee mukana ja komennan istumaan ja jatkan itse matkaa ja heitän namipalkan sitten koiralle. Onnistui hyvin kun muistin käskeä koiraa enkä pyytää. Tuon kanssa oli taas vähän ongelmaa kun kovasti pyytelin Reiskaa tekemään jotain eikä se pyytämällä tee mitään ellei sitä satu huvittamaan vaan pitää muistaa käskeä.
 
Maahanmeno hyvä, ehkä inauksen hidas ja luoksetulo hyvä, tuli jostain syystä eteen, mutta ihan hyvin ja siitä käskin sitten sivulle. Mistäköhän oli saanut päähänsä tulla eteen kun ei sitä ole opetettu tulemaan eteen vaan suoraan sivulle? Liikaa luovuutta koirassa vissiin tai sitten haluaa piristää elämäänsä ja tehdä tylsiin liikkeisiin jotain vaihteluja..Luoksetulossa tulee kyllä sellaisella vauhdilla, että itseä taas hirvittää…
 
Käytiin sitten läpi Reiskan seuraamista, ne käännökset ja istumaan jääminen ja jotain muita juttuja, joita en tietenkään enää muista (mitenköhän tässä nyt treenataan kun en voi edes muistaa mitä eilen on tehty, DAA!). Lopuksi otettiin vauhdikas luoksetulo pitkältä matkalta ja sitten kun olin käskenyt Reiskan tulemaan, niin lähdin itse juoksemaan täysiä autolle ja palkkasin Reiskan autolla ja siitä autoon miettimään juttuja. Tosin Reino oli siinä vaiheessa sitä mieltä, että ei tää juttu vielä loppunut ja pallo suussa oli menossa kohti treenipaikkaa, että jouduin sitten komentamaan sen sinne autoon, että meni vähän plörinäksi koko juttu sitten kun ei mennyt ihan putkeen..NOOOHH…
 
Oli kuitenkin treenin jälkeen sellainen tunne, että tunti meni tosi nopeasti (hyvä juttu!) ja että lisää opeteltavaa on paljon, mutta että nyt on eväitä opetteluun! Jotenkin tuntuu, että itsellä olisi nyt tilapäinen inspiraatio tekemiseen, saas nähdä kauanko vaan kestää kun ei meinaa kotona keretä treenaamaan kun on niin paljon kaikkea koko ajan! Ehkä kuitenkin emännällä ja Reinolla se kesälomakin jossain vaiheessa koittaa.