Öööhh..Mitäköhän täältä muistan...Jotenkin kaikki tekninen juttu meinaa unohtua pääkopasta...

Alkuun otettiin BH-kaavio. Ilmoittautuminen meni ihan hvyin, Reiska siinä kyllä jotain seisoskeli ja fiilisteli. Reiska ensin suorittamaan liikkeitä ja toinen koira makoilemaan. Mamma ei vieläkään ihan tiiä miten se kaavio menee, mutta jos olisin fiksu, niin tulostaisin sen tänään ja harjottelisin sitä.

Seuraamista namilla auttaen, ei kuitenkaan ihan imuuttaen. Täyskäännös vasemmalle vissiin ainakin omistajalla ihan kohtalainen, kai se koira siellä mukana tuli. Juoksu ja hidas käynti nyt ihan ookoo kun se nami oli messissä. Pysähdys melko ookoo, oikeelle käännös ei vissiin kauhee tiukka vaan vähän loivempi kaarros. Olenkoos tätä harjotellu iteksini? En varmaan tai ainakaan ajatus ei sitten ollu mukana tehdessä. Huomaa kyllä, että noissa pitäis olla koko ajan ajatus mukana muuten menee nimittäin löysäksi...

Istumaan jääminen - no ei jääny istumaan ennenko jollain neljännellä käskyllä. Ja hei tätähän oli harjoteltu koko viikko!? Maahanmeno vissiin ihan hyvä, meni ainakin yhdellä käskyllä ja luoksetulo ihan hyvä, tuli kylläkin tosi hitaasti kun oli naru perässä ja sitä varo. Istutin eteen namin avulla ja siitä sivulle. Toki ei sit muistanu istua vaan tuli seisomaan.

Palautetta saatiin ja hyvä niin, ei tässä muuten kehity ikinä! Uusia kämmejä ei ilmenny koiralla eikä omistajallakaan, samoja vanhoja juttuja pitäis jaksaa hinkata ja koiraan pitäis saada enemmän semmosta oikeeta tekemisen meininkiä ja ILMETTÄ sen naamalle. SItä etsimässä... Mut onneks saatiin tähän vinkkejä jonnin verran.

Muutenkin oli hyvää juttua ja paljon hyödyllisiä vinkkejä tuli esille. Ensitöikseni alan kyllä tekemään treenattavaa- listaa, jonka mukaan teen treenit, ettei aina ole päätöntä touhua ja puuhastelua ilman sitä punaista lankaa. Kaipaan lisäksi päättäväisyyttä enemmän touhuun. Aivan niin totta, havahduin eilen itsekin siihen että laahustelin menemään. Hyi minua!

Kaaviota suoritettaessa tuli lisäksi henkilöryhmässä pieni ongelma, jonka vähän olin arvannutkin eli Reiskaa vähän ahdistaa ihmisten seassa pyöriminen. Yhden ihmisen muodostaman "ryhmän" nyt vielä jotenkuten suoritti, tosin väisti jonkun verran. Kahden henkilön ryhmässä väisti jo tosi paljon eikä alkuun seuraamisesta tullut mitään. Vähitellen tilanne Reiskan mielestä vissiin normalisoitui ja se alkoi keskittymään namiin ja ryhmä meni jo ihan hyvin. Siihen sitten lopetettiin.

Ryhmää pitäisi päästä paljon harjoittelemaan ja eri ihmisten kanssa ja eri paikoissa niin Reiska pääsisi huomaamaan, ettei siinä tapahdu mitään. Varmaan olisi myös ihan hyvä käydä vähän kaupungilla hengaamassa ja pyörimässä ihmisten ympärillä.

Jotenkin eilisestä beehoostakin jäi tosi hyvä mieli ja luottavainen, että jos joskus ehkä mekin sinne beehooseen uskaltauduttais kokeilemaan. Kiitokset treeniseuralle ja Anulle! Ensi viikolla onkin sitten vuorossa kaupunkizombailu! Pitänee kyllä koittaa sitä ennen ehtiä kaupungille Reiskan kanssa, se kun on taas kovasti maalaistunut ja voi olla ihmeissään vilinässä. Huomenna taisi olla markkinat torilla...Voisi olla hyvä mennä sinne ympäristöön pyörimään töiden jälkeen.

Taidan kyllä muutenkin taas rukkailla Reiskan lajivalikoimaa vähän uusiksi!

Isäntä lisäksi kertoi, että jossain mökin läheisyydessä oli kuulunut kova pamaus eilen. Kyttä oli ollut pihalla. Ulko-ovi oli ollut auki. Paukkupelkoinen papparainen oli kuitenkin paukun kuultuaan vain pyörinyt vähän aikaa ympyrää ja sen jälleen ottanut ihan iisisti. Ei ollut joutunut paniikkiin eikä ollut tunkenut sisälle. Tämä vahvisti sitä käsitystä, jonka sain uutenavuotena, että paukkupelon takana saattaisi olla jotain ihan muuta eikä koira välttämättä ole paukkupelkoinen niinkään.. Tiedä häntä, mutta papparaisen lajivalikoima ainakin tiedetään nyt! Isäntä oli kyllä eilen ottanut papparaisen kanssa pitkän seuraamiskaavion ja se oli kuulemma mennyt tosi hyvin paikan ja kontaktin osalta! HIENOA! Millä se papparainen saataisiin haltuun, niin sen kanssa menisin oitis beehooseen?! Nyt se osaa liikkeet ja tekee ne todella hyvin ja suurella innolla, mutta jos jotain kivaa näkyy jossain, niin se on menoa sitten...Papan kun jollain saisi sen osalta kuriin, niin hitsi kun siinä olisi hyvä harrastuskoira!

Beehoosta mökille tultuani otin myös pienen testin Reiskan kanssa. Vein merkin pihalle, otin koiran autosta ja käskin seuraamaan. Häiriönä oli isäntä, Mimmu, Turo ja grillissä tirisevät makkarat. Seurasi ihan ookoo, pysäytin ja käskin merkille, jonne meni kauhealla tohinalla, palkinnoksi pallopää. Uudelleen ja hui mitä into Reiskalla olikaan (taisi olla pallopään ansiota tuo innostus!) seuraamisessa. Otin käännökset joka suuntaan ja melko pitkän kävelypätkän. Pysäytys ja käsky merkille, jonne sinkosi täysiä. Palkka ja lopetus. HIENOA!

---

Lisäksi:

Isäntä tänään 30 vuotta - eikä suotta!

Onneva!