Eilenillalla käytiin Reiskan kanssa kimppatokoreeneissä linja-autoaseman takana. Kiva oli huomata, ettei Reino oikein ottanu liikenteestä tai ohikulkijoista tai muusta semmosesta häiriöö. Ei kauheesti ottanu muista reenaavista koiristakaan, mitä nyt tuijotteli, mut ei muuten noteerannu niitä. Se Reinoa luonnollisesti ärsytti myös kun muilla oli pallopäät mukana ja Reiska joutu tyytyyn vetoleluun, mut en jaksa ite sitä ainasta pallopäätä ja mehän voidaan leikkiä just silleen kun mä päätän!

Ensimmäisenä paikallamakuu. Makasi bortsuneidin ja collieuroksen välissä. Bortsu kyllä harjotteli EVL:n paikallaistumista ja Anu piilostaan välillä mainitsi ISTU-sanaa koiralleen. Reino kuuliaisena nousi istumaan. Kävin näyttämässä sormee sille ja se meni maahan uudelleen. Anu sano taas ISTU ja Reinohan istuu. Seisoin paikallani ja näytin sormella maata ja Reino meni maahan. Alko koiruus selkeesti olemaan vähän ihmeissään. Ihana kun se on noin kuuliainen ja kuuntelee mitä muutkin sanoo, mut aina ei tarvis...Lopussa nousi ylös muiden käskytyksistä, joten käskytin takasin maahan ja nostin ylös vasta sitten kun minulle sopi.

Toinen paikallaolo heti perään. Reino meni maahan ennen aikojaan, ennakoi hyvin ja vähän jopa liiankin hyvin, että mikä liike on tulossa ja lösähti sinne makaamaan jo heti kun arveli maahanmenon tulevan taas. Nostin ylös ja alas mentiin sitten kun sanoin. Makasi vähän rauhattomasti, kävin vissiin kertaalleen palkkaamassa kun pää oli ollut hetken pyörimättä. Lopussa ylösnousun kanssa taas ennakointia ja muiden käskyjen kuuntelemista.

Päätin kiristellä hermojani (tai oikeastaan päätin, että ne ei kiristy niin paljon, että menis hermo) ja ottaa seuraamista oikein urakalla. Sivulletuloja ja ne oli ihan kohtalaisia suurin osa, osa jopa tosi hyvän innokkaita, mutta makkara motivoi kummasti pientä Reinoa. Seuraamisia: jotkut pätkät tosi hyviä, sivuaskeleet oikeelle huippuja joka kerta, vasemmalle samat ei ihan niin hyviä kun Reino ei tajuu miks pitäis liikkuu vasemmalle, eteenpäin seuraamisessa hyviä hetkiä, muutamia huippuhyviä, yksi kokonainen pätkä meni ihan sikahyvin ja pysähtymiset oli ihan huippuja ja nehän ei oo Reiskan vahvuuksia. Muutama keskinkertainenkin suoritus saatiin aikaan silloin kun joku muu koirista vingutti pallopäätään. Loppujen lopuksi pitää kai sanoa olevansa tyytyväinen suorituksiin, noita pallopäävingutusharjoituksia pitää vaan saada lisää, koska koira on edelleen tosi häiriöherkkä.

Kosketuskeppi sattui myös mukaan ja muisteltiin Reinon kanssa mikä se kepakko oikein onkaan. Nakki vai keppi? oli Reiskan dilemmana kun siis toisessa kädessä mulla oli se keppi ja toisessa nakki, minkä Reiska sai kun oli koskenu keppiä, mutta häröilijä koitti oikoo välillä suoraan siihen palkka-osioon koskematta tai edes ajattelematta keppiä. Kyllä se hyvin muisti kepin, vaikkei sitä oo näkynykkään kai puoleen vuoteen. Hyvähyvä! Reiskan päähän kun jonkun asian saa laitettua, niin siellä se on ja pysyy! =) Kepin kanssa harjoiteltiin pyörimistä ja jotenkin Reiska oli jäykällä tuulella kun ei meinannut pyörimiset lähtee ollenkaan käyntiin.

Lisäksi ilman keppiä otettiin yksi luoksetulo, missä minun kiertämiseni ja istuminen olivat vähän liian hitaat ja luoksetulon vauhti oli mielestäni myös vähän hidas, tuli semmosella hitaaaaalla laukalla, mutta laukalla kuitenkin ja se oli hyvä juttu! =) Sitten seuraamisesta seisomaan jäämistä. Ensin häröili ihan sikana ja tuli eteenpäin varmaan kymmenen askelta. Ilmoitin, että tämähän  ei vetele ja otettiin muutaman kerran käsiavun kanssa ja johan homma toimi! Pitänee nyt jonkun verran ottaa näitä käsiapujuttuja, jotta saa tuon taas toimimaan.

Kiitos immeiset reeneistä, sain taas lisää virtaa omaan tekemiseen ja innostukseen! =)