Agzatreenejä oli aikaistettu ja tulikin pienimuotoinen kiire sinne enkä oikein ehtinyt lämmitellä koiraa. Annoin sen vaan kotipihalla juoksennella vähän aikaa ja takki päälle ja treeneihin. Treeneissä oli sitten 17 esteen rata, joka piti selvittää. Radalla taisi olla VIISI kertaa putki ja sekös oli Reiskasta kiva juttu. Kertaalleen myös semmonen, että koiran piti hypätä esteen yli, kiertää se ja palata samaan suuntaan mistä tultiinkin. Sitten oli myös yksi erityisen hankala hyppyhässäkkä ja kepit. Ei sinänsä mitään ihmeellisen kummallista ja kovin koitin rataan tutustumisessa tsempata ja ajatella, että miten Reiska menee ja miten itse pitää mennä.

Radan alku ekalla rundilla meni tosi hyvin ja kaikki putket Reiska haki hienosti ja suoritti käsittämättömän hyvin, mä en silti jäätynyt ihmettelemään Reiskan hienoja suorituksia vaan osasin jatkaa ohjausta. Hyppyhässäkässä ohjasin viimisen hypyn huonosti ja Reiska meni sen ohi. Otin sitten koko hässäkän uudelleen ja johan meni hyvin siihen saakka kun mä unohdin mihin oltiinkaan seuraavaksi menossa! Selvitin asian ja jatkettiin matkaa, kepit pujotteli oikein hyvin, vaikkei niitä olla yhtään harjoteltu. Loppurata muuten hyvin, mutta ei oikein halunnut irrota viimeiselle esteelle ja kisoissa olisimme menettäneet paljon aikaa kun lopussa oli siis pitkä suora, jossa oli suora putki ja hyppyeste viimeisenä ja minä olin vasta putken kohdalla kun Reiska olisi hypännyt jo esteen jos ei olisi jäänyt odottamaan minua.

Toisella rundilla otettiin vaan 10 ensimmäistä estettä. Sen yhden esteen yli hyppääminen ja kiertäminen ei sujunut, vaan Reiska otti ja hyppäsi takaisin, olin vissiin itse liian lähellä estettä. Muuten rata meni toooosi hyvin ja olin hirmu tyytyväinen pieneen mieheen! Nyt on hyvä jäädä pienelle aksatauolle. Ulkokausi siis valitettavasti päättyi eilen ja oltiin kyllä kaikki tosi haikeissa fiiliksissä. Treenit olisivat jatkuneet maneesissa, mutten itse tykkää maneesista, niin en sitten sinne mene, vaan olen kamala takinkääntäjä ja vaihdan seuraa ja pääsen talveksi halliin treenaamaan ohjatuissa aksoissa ja sitten siellä saa käydä vielä omatoimiaksoissakin! =D

Agin jälkeen ajattelin käydä koulun kentällä vähän ottamassa tokoa ja tsekkaamassa avoimen luokan liikkeitä. Reino oli ihan innoissaan (kuumuu agista, joten hyvä siinä mielentilassa jatkaa treenausta). Otettiin ensin paikallamakuu niin, että olin piilossa. Varmaan minuutin mittainen paikallaolo ja Reiska oli ihan superskarppina eikä vaihtanut asentoa ollenkaan, pää ei ollenkaan pyörinyt eikä muutakaan, koko koira oli tosi magean näköisenä sfinksinä. GudiGudi! =) Liikkeestä maahanmeno ja seisominen -> ei ongelmia, meni maahankin tosi hienosti eikä mitenkään häiriinny vaikka kävelen taakse ennen koiran luo palaamista. Seuraaminen oli oikein hyvää ja innokasta, parempaa kuin kisoissa, vähän tosin kyttäili pallopäätä. Puun kiertoja ja oli toooosi innoissaan niistä ja otettiin sitten yksi luoksetulon stoppikin ja se meni hienosti! =) Nouto otettiin liikkeenä kertaalleen, oikein hyvä, pyöräytti kapulan kahteen kertaan suussaan tullessaan, muttei purrut sitä. Sitten otettiin pari kertaa niin, että kun oli tulossa kapulan kanssa menin kyykkyyn ja käskin tulla tosi lujaa ja silloin kapula pysyy suussa tosi hienosti. Kertaalleen varasti kapulalle ilman lupaa, mutta huomautin ja meni jakeluun eikä tehnyt toiste. Kaukoja otettiin vähän ja tekee asennonvaihdot varsin hyvin, mutta hypähtää ylöspäin tai eteenpäin istumaan noustessa. Hyppyä ei otettu kun en jaksanut kaivella estettä piilostaan.

Iltasella kotona harjoiteltiin kaukoja ihan alusta asti uudelleen. Toki en edes voi muistaa olenko opettanut maahan-istu-vaihtoa Reiskalle ylipäänsä koskaan. Otettiin uusi käsky käyttöön ja heti näytti ihan hyvälle. Näitä jatketaan joka päivä vähän lisää ja katsotaan miten sitten lähtee menemään. Pappakoira (the kaappien penkoja!) oli myös messissä Reiskan harjoitellessa ja teki omia pappatemppujaan ja sai aina välillä vähän namia niistä siinä ohessa ;) Papparaisesta sen verran, että oli päivän aikana penkonut vähän laatikoita ja kun tulin töistä kotiin niin sielläpä oli vinkulelu keskellä lattiaa ja pappa varsin syyllisen näköisenä vieressä...Ties mistä oli lelun löytänyt. Pistin lelun kahteen otteeseen jemmaan ja aina se haki sen sieltä jemmasta kun kävin ulkona. Ihme pakkomielteitä, pappaa taisi pahemman laatuisesti leikittää! ;)