Eilen töistä tullessa nakkasin lämmintä vaatetta päälle ja otin Reinon messiin ja mentiin paimeneen! Onnekseni Jaana & Marika olivat päättäneet, että talvitreenikausi sisätiloissa alkaa nyt, ei ollenkaan siis huono päätös kun ei tarvinnut ulkona palella eikä mudassa rämpiä! =)

Vähän kyllä jännitti mitä Reino mahtaa puuhastaa sisätiloissa, mutta menikin yli odotusten. Reiska oli ihan hyvin kuulolla, tosin kokeili muutaman kerran rajojaan eikä sitä jotenkin ollenkaan haitannut sisätilat, tosin kaikkea kivaa mutusteltavaa sieltä valitettavasti tuntui löytyvän ja kolinapurkkikin oli taas ihan hukassa eikä päässyt sen avulla huomauttamaan mutustelusta. Marika käski heti aluksi ottaa selkeän suunnitelman tekemiseen, ettei mene sekoiluksi ja sehän olikin hyvä idea, koska ei sekoiltu! =) Kuljetukset ja hakukaarien suunnat oli homman nimenä. Hetkittäin tuntui, että Reiska jopa tajuaa kumpaan suuntaan sen pitää mennä, hetkittäin tuntui, ettei sitä jaksa oikean ja vasemman opettelu kiinnostaa pennin vertaa vaan omatoimitreenit ois paljon kivemmat. Virtaa Reiskalla riitti ja loppua kohden kuljetukset alko menemään varsin hyvin ja koira ei ollut ihan niin kiinni lampaiden pyllyissä mitä se välillä on. Tosin johtunee osin siitä että mäjäytin Reiskaa ottalohkoon kertaalleen ja kertaalleen nenänpäähän paimennuskepilläni kun se oli puol päätä lampaan pyllyssä.

Virta Reinossa ilmeni myös siten, että se oli kauhean iloinen ja reipas koko ajan (sille ei vaan tainnu kesä sopia ja se ei jostain syystä sillon jaksanu kuumilla ilmoilla paimennella selkeesti), kuumis jopa loppua kohden jonnin verran ja kävi näykkimässä mua ja kun lopetettiin toinen rundi, niin en meinannu saada sitä hihnaan kun se näykki koko ajan kun koitin laittaa kättä lähelle. Pienet tilat selkeesti aiheuttaa tota kuumimista ja tohkeilua sille, mutta toisaalta haittaako tuo niin kauan kun on kuulolla =) 

Jaana & Bowwe olivat myös paikalla ja hirmunen edistyminen ihan muutamassa viikossa tapahtunut! Bowwen korvat tuntui olevan ihan oikeilla paikoillaan ja se käytti niitä melkosen hyvin! Ylpeä teistä!! =)  Muutenkin jäi treeneistä tosi hyvä mieli ja innolla oikein odotan seuraavaa kertaa! =)

Paimenesta sitten Reinon kanssa köröteltiin hakemaan Minnalle matkaevästä tulevaa reissua varten ja pölähdettiin sitten tokotreeneihin! Pitihän treenit käyttää hyväksi ja Reinomies kävi ottamassa paikallamakuun. Toki huomasin, ettei pidä tehdä ehkä vielä kauhean pitkiä paikallamakuita, kun Reino ei ihan jaksanut maata (tosin oli vielä tässä vaiheessa ihan tohkeissaankin), vaan nousi 2-3 kertaa istumaan, josta sitten kävin komentamassa. Reagoi taas tavalliseen tapaansa myös muiden käskyihin. Sitten piti vielä ulkona kokeilla kaukoja kun niitä on nyt vaan lähipäivinä sisällä ihmetelty ja ne meni tosi hyvin!! Olin tosi ylpee niistä, näytti jo vallan siltä miltä pitääkin! Kivaa! =) Hyppyeste sattui myös olemaan paikalla ja sitä piti vielä ihmetellä ja otettiin muutaman kerran avoimen luokan paluuhyppy ja muutaman kerran koko liikkeenä (jännänä sivukommenttina pakko mainita, että kun Reiskaa kehui onnistuneesta suorituksesta ja kun sen vapautti, niin se kävi hakemassa vieressä olleen koikkereiden noutokapulan ja se suussa pörräsi menemään ympärilläni niin ylpeänä hienosta itsestään, hauska!). Edelleen ajautuu tosi sivuun kun otetaan koko liikkeenä, mutta pienellä vartaloavulla saan sen kyllä tulemaan sieltä luokseni. Pitänee harjoitella hypyn loppuosaa niin, että jätän Reinon vinoon istumaan ja häivytän vähitellen vartaloapua. Jos kerran on pakko mennä vinoon, niin pitää sieltä sitten päästä poiskin samoin kun sinne pääsi! ;-) Reino tämän jälkeen autoon ja palkkasin vielä Rapan paikallaolon, joka meni niinkin hyvin, että Rapa ihan kellahti kyljelleen makoilemaan! =)

Tällä viikolla varmaan keskitymme Reiskan kanssa kaukojen ja mahdollisesti hypyn lisäksi (jos siis joku jaksaa tuoda esteen mökiltä kotiin) tunnariin kun saimme Minnalta tunnarilaudan lainaan ja itsehän emme siis sitä ole vielä kerenneet tekemään! Kivaa kun pääsee laudan kanssa harjoittelemaan jos vaikka Reinon tunnari alkaisi sujua, pitäkäähän peukkuja sen tiimoilta! Tuossa yhtenä päivänä tosiaan hogasin, että pitäis niitä tokon voittajaluokan liikkeitäkin vähitellen treenailla, ihan vaan just in case sitä varten, että Reino joskus saa ykköstuloksen avoimesta...Voittajassa tosin taida olla oikein muita kuin ruutu, joka kaipaa harjoitusta ja paljon, mutta tiedän, että siitä tulee yksi Reinon lempiliikkeistä kun sitä taas jossain vaiheessa aletaan harjoittelemaan kunnolla.