Viikonloppu meni kuin siivillä hohtominigolfia pelaten, meksikolaisesta ruoasta ja varsin hyvästä seurasta nauttien! 

Sunnuntaiaamuna Minna ja koikkeripojat tulivat  hakemaan meitä ja suuntana oli tokokoe Porissa. Ensimmäinen hallikoe tänä vuonna ja Reiskaa ei onneksi kaikuva halli tuntunut haittaavan pätkääkään. Etukäteen oli onneksi tiedossa, että reissussa menee melkein koko päivä kun matkassa oli kolmessa luokassa kisaavia koiria. Mukavaa oli kuitenkin huomata, että tuomari oli etuajassa! =) Matka sujui väsymystä ihmetellessä ja perille päästiin oikein hyvin ja juuri oikeaan aikaan. Kumma juttu miten tuo perillepääsy sujuukin hyvin kun minä en ole ratissa ;)

Ensin seurattiin voittajaluokassa Rasmuksen suoritus, josta ei valitettavasti tulosta. =( Sitten vuorossa oli avoin luokka, jossa oli kolme tuttua koirakkoa ja niinhän siellä kävi, että kolmoisvoitto tutuille! =D Tokon piirikisajoukkueestamme tuttu Minna & belgi Niilo voittivat luokan Minnan ja ihanaisen Rokan ollessa toisia Tanjan ja hoffi Epun ollessa kolmansia, kaikille ykköstulos! Huisin hienoa, onnittelut vielä!!!! =D

Sitten alkoikin mahassa möyriä eli alokasluoka aika! KÄÄK! Pelotti kovasti tuo luoksepäästävyys kun tuomarina oli mies ja Reiskaahan vähän tunnetusti ahdistaa miehet. Hyvin meni kuitenkin, ei tuntunut Reiskalle olevan mitään väliä sillä, onko mies vai nainen, joka tulee katsomaan. Normityyliinsä meni vastaan ja jäi seisoa töröttämään kun tuomari kosketteli. Jesh! =) Paikallamakuun ajan istui itse "katsomossa" ja juttelin vieressäni istuvan tokotuomarin kanssa, joka muisti hyvin, että Reiska on hänellä pari kertaa käynyt kisaamassa, juurikin luoksepäästävyys on kuulemma jäänyt mieleen ;) Kyseinen tuomari myös sanoi, ettei olisi antanut Reiskalle niin hyviä pisteitä paikallamakuussa mitä Reino sai... Onneksi ei oltukkaan tällä kertaa hänen arvioitavanaan.. =)

Paikallamakuu parempi kuin viime aikojen treeneissä, tiputti itsensä kerran lonkalle ja nousi ylös. Tosi skarppina tuijotti mua. =) Kun liike oli suoritettu, oli kovaa vauhtia säntäämässä mun luo ja tätä isäntä ei ollut osannut ennakoida (en kyllä itsekään olisi uskonut tähän), kerkesi ottamaan Reiskaa perskarvoista kiinni ja estämään sinkouksen luokseni ja Reiskahan sitä säikähti ja ulvasi oikein kunnolla -> tuomari huomautti asiasta ;)

Rane viritteli Reiskaa ennen omaa suoritusta pallopään kanssa pihalla ja omalla vuorollaan Reiska olikin varsin hyvässä vireessä, ei tosin niin hyvässä kuin Valkeakoskella. Seuraamiset meni melko hyvin, perusasennot tuli kaikki (ei oo koskaan ennen tullukkaan kokeessa kaikkia), vähän piti etäisyyttä Raneen, mutta kontakti oli kuitenkin melko hyvä ja oikeassa paikassa oli, yhdessä käännöksessä meni löysästi. Rane sanoi itsekin jälkeenpäin, että oli tosi paljon panostanut juuri siihen, että keskittyy itse auttamaan Reiskaa hidastamalla pysähdyksissä ja kääntämällä käännöksissä ensin yläkroppaa jne. Hyvä pojat, yhteistyö toimi! =)

Maahanmenosta tuli täyden kympin seisominen. Rane antoi käskyn ja jatkoi matkaa, kauhistuneena katselin kun Rane ei kurkannut taakseen ja katsonut, että menikö koira maahan, koska se jäi seisomaan varsin tyytyväisenä sinne. Jos olisi katsonut ja antanut uuden käskyn, oltaisiin saatu pisteitä tästä, mutta nyt meni nollille kun Rane ei huomannut asiaa. Oli liikaa luottanut siihen, että koira menee maahan, koska tämä on Reiskalla ollut kokeissa vahva liike ja tästä on tullut hyvät pisteet aina. Itse en niinkään olisi tähän luottanut, koska treeneissä ei ole toiminut (toisaalta Rane ei käy meidän treeneissä eikä ehkä tiennyt asiaa...).

Luoksetulossa tuli ravilla koko matkan, vähän nopeutti tulemistaan mitä lähemmäs isäntää pääsi. Kivasti ravasi, mutta jäin ihmettelemään, että mikä mätti kun tuli niin hiljaa. Tosin mitäs sillä sitten on väliä. ;)

Seisominen oli oikein hyvä, perusasento lopussa vino.

Hyppy: olin ihan varma, että sinkoaa luokseni kun olin vieressä kuvaamassa suoritusta videolle... Ei singonnut, hyppäsi hyvin, vaikkakin katseli ihan muualle silloin kun Rane antoi käskyn. Esteessä oli joku hyvä haju kun kaikki urokset sitä haisteli. Jäi siis seisomaan hienosti, mutta nenä venyi kohti estettä ja sitä siinä sitten haisteli, muuten hyvä suoritus.

Kokonaisvaikutelmasta en muista muuta kuin että tuomari sanoi, että hyvin rakennettu koira. Ei siis vissiin luontaisesti kauheen lahjakas tai innokas, mutta koirasta on tehty hyvä tokokoira. Lämmitti kovasti tekijän mieltä sanoisinkos ;) Jotain tuomari sanoi siitä, että koiraa olisi ehkä huvittanut olla jossain muualla kuin kehässä ja isäntä taisi siihen jotain kommentoida, että koira haluaisikin olla emännän luona ja emännän kanssa se on aiemmin kisannutkin...Taas mun syyksi kaikki? ;)

Tässä osasuoritusten pisteet:

Luoksepäästävyys             10

Paikalla makaaminen           10

Seuraaminen kytkettynä        8,5

Seuraaminen taluttimetta        8

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä       0

Luoksetulo        10

Seisominen seuraamisen yhteydessä         9,5

Estehyppy             8,5

Kokonaisvaikutus      8

Pisteet yhteensä 163, YKKÖSTULOS ja luokkansa jaetulla 2. sijalla. Saatiin siis ihan pystikin kotiin sen mahtavan fiiliksen lisäksi!! Olin kyllä koko eilisen loppupäivän ihan omissa onnen maailmoissani. Isäntää tosin ketutti tuo nollaus, koska jos Reiska olisi saanut siitä sen normiysinsä, niin pisteet olisivat olleet ihan huiput, mutta mitä sitä suremaan kun se ykkönen tuli kuitenkin! Vihdoinkin monen vuoden työ tuotti tuloksen, sen kaikista kaivatuimman ja jahdatuimman! =) Tästä on hyvä jatkaa...Marraskuussa Reiska on ilmoitettu yhteen kokeeseen ja jos saadaan kaukot nopeasti opetettua Reinolle, niin siellä sitten avoimessa luokassa katsotaan mikä on meidän tilanne. Ohjaajana taas minä itse jännitykseni kanssa =) Kivaa kun pääsee itse taas kisaamaan ja panikoimaan kisassa...!

Tuomarina oli Juha Kurtti.

Itselle tuli kyllä ihan uusi tokoinspiraatio kun saa harjoitella uusia juttuja eikä tarvi hinkata noita alokasluokan juttuja enää. Kaikkein ihanin on se, ettei tarvitse enää sitä hemmetin ainaista luoksepäästävyyttä stressata kun sitä ei enää ole avoimessa luokassa! Avoimessa luokassa on myös monta kivaa juttua, joista Reino tykkää ja sitten vielä lisäksi siellä ei ole missään liikkeessä kovin suuria kertoimia eikä näin ollen yksittäisestä liikkeestä mahdollisesti saadut huonot pisteet vaikuta koko suoritukseen. Onneksi Minna antoi jo eilen vinkkiä miten lähdetään työstämään muutamaa juttua Reinon kanssa! =) Kiitos muutenkin Minnalle matkaseurasta ja kaikesta muustakin! =)

Sivumennen pitää mainita, että Reiskalle oli myös eilen ylisosiaalisuuspäivä ja tokokokeessa se oli vähän kaikkia menossa haistelemaan ja moikkailemaan. Eräs tuttu siellä olikin, että "tämäkö muka epäsosiaalinen??" kun Reiska kyseisen henkilön taskuun päätänsä tunki... No ei Reiska epäsosiaalinen olekaan vaan kovin ihmisrakas koira, sitä pitää vaan lähestyä oikein päätelmieni mukaan. Kiva oli myös nähdä teitä Anna ja Riku! =)

Ilta sitten kului siinä kun harjailin pappakoiraa (ja jotenkin ajauduin juoruamaan koirista naapurin tädin kanssa tunniksi...), jolla tuntuu olevan vähintään samanlainen karvapöheemi kuin jollain huskyllä...Tosi paljon paksua karvaa ja ihan tajuton harmaa pohjavilla alla ja nyt se pohjavilla on päättänyt ottaa hatkat ja sitä karvaa on, joka paikka täynnä nimittäin. Huhhuh!

Tämän viikon ohjelmassa olisi toivottavasti tänään Reinon kanssa aksaa, huomenna kenties paimennusta, keskiviikkona tokotreenit. Muina päivinä on tarkoitus ottaa tehostetusti kaukojen harjoittelua kun eilen keksin miten homman aloitan =) Sunnuntaina lähdetään sitten itärajalle, keskelle ei mitään, lomailemaan ja olemaan vaan poikien kanssa! Sitä odotellessa! =)