Maanantaina illalla oli sovittu treenit Minnan ja koikkeripoikien kanssa kunnantalon kulmille. Reiska oli nykyiseen tapaansa hyvin innokas ja vauhdikas. Vähän itseä hirvitti kun apina kaahaili täysillä liukkaalla pinnalla ja muutaman kerran oletetusti sitten kaatuikin ja lensi melko pahan näköisesti. Ei onneksi suurempia ontumisia tai muita ole ilmennyt vielä.

Otettiin 10 metriä seuraamista ja se oli innokasta ja siitä johtuen edistystä tapahtui. Tunnarilauta oli mukana ja muutaman kerran Reiska haki kapulaa. Kovalla vauhdilla se menee laudalle, jonka jälkeen onneksi keskittyy haistelemaan ja etsimään omaa ja sitten tuo sen minulle MÄLVÄTEN. Kaukoja otettiin ja ne oli aika hyvät, treeni näyttäis tuottavan tulosta hitaasti ja varmasti, tosin Reiska on alkanut vähän ennakoimaan ensimmäistä istumaan nousua... Jäävät liikkeet jätettiin johonkin muuhun päivään. Merkkiä otettiin ja sitten luoksetulo stopilla, hienosti stoppasi! :) Jotain muutakin siinä sitten sähellettiin, muttei enää voi muistaa mitä! Noutoa otettiin pari kertaa ja oli hienot! :) Sitten Minna tuli jeesimään meitä tunnariasian kanssa. Minna laittoi muovikassillisen kapuloita maahan ja oma vietiin kasan eteen. Reiska sinänsä hokasi homman idean, mutta ei tajunnu että se oma ei ole siellä kasassa vaan kasan vieressä eikä meinannut sitten millään löytää sitä. Minnan avustuksella sitten löytyi muutaman lumihankimöyrintäreissun jälkeen ;-) Toisella yrityksellä taisi muistaakseni vähän mennä paremmin. Tuolla kasalla pitäisi nyt alkaa treenailemaan paljon! Olen siihen kyllä tyytyväinen, että Reiska tajuaa homman idean ja kohtalaisen hyvin malttaa alkaa etsimään sitä omaa ja käyttämään sitä pienen pientä nenuansa ;-) Reiskan jälkeen Rokan kanssa otettiin tunnaria ja jostain syystä ilmeisesti Rokka oli tarkkaan katsonut kaikki Reiskan sekoilut kapuloiden kanssa kun molemmilla meni ihan samanlailla tunnariharjoitukset ja samoissa lumipenkoissa onnistuivat pyörimään! On ne, ei voi muuta sanoa! :) Lopuksi paikallamakuu Reiska kera Rokan ja Reiskahan se sieltä nousi istumaan, komensin maahan ja meni ja sitten makasi ihan jees. Kiitokset Minnalle ja pojille treeniseurasta, pian uudelleen taas!!

Sivukommenttina voin sanoa, että Tunkkikin on rekattu nyt Suomen Kennelliittoon eli sitä voi melkein suomalaiseksi alkaa tituleeraamaan ;-) Lisäkommenttina voisin sanoa, että se on hieman ottanut meidän ihmisten hermon päälle tässä lähiaikoina ja sen johdosta se joutuikin tulemaan Reiskan aksaan eilen. Reiskan ilme kyllä oli semmoinen kun huomasi Tunkinkin olevan mukana, että "jumankekka minkä mamma mulle nyt teit, tää on ollu meidän kahdenkeskistä laatuaikaa pentele". Reiskan asenne sitten olikin sanoisinkos hieman vittuuntunut aksoissa... Se ärräsi ja murrasi (no okei, haukkui!) kiukkuisena kaikille ihmisille eikä ollenkaan totellut minua silloin kun oltiin muualla kun radalla! Innokas se kuitenkin oli muuallakin kuin radalla.

Tunkki pääsi ensimmäisenä häkkieläimeksi hallin perukoille ja siellähän se piti hirmuista meteliä ja katkerana koitti tunkea itseänsä häkistä ulos. Onneksi sen elämöinti ei häirinnyt ketään. Eilen ensin  harjoiteltiin semmosta esteen sivusta menemistä ja sitten sieltä takaisintuloa hyppäämällä ilman, että koira tekee mitään ylimääräisiä kiemuroita. Oli itselle hieman hankalaa, mutta onneksi sain ohjausta kädestä pitäen ja sittenhän se meni hyvin! :) En tiedä oliko tälle jutulle jotain nimeä vai ei, mutta se lienee sivuseikka.

Eilen oli muutenkin pitkästä aikaa pääteemaana rata! Olikin sitten kevyt 19 esteen rata. Kepeillä oli ihmeellisiä ongelmia ja kerran meni ansaan kun piti mennä aan alla olevaan putkeen, niin könis menikin aan. Puomi jätettiin väliin ja sen sijaan otettiin kaksi kertaa pussi. Oli kohtalaisen haastava rata, mutta olin tosi tyytyväinen, että se meni niin hyvin kuin se meni. Osasin ennakoida ja ohjata koiraa tosi hyvin ja pystyinkin olemaan koiran rinnalla tai edellä ohjaamassa kun normaalistihan olen ollut jäljessä. Mielettömän hieno fiilis kun tuli tunne, että minähän osaan! :)

Reiska tauolla ottamaan paikallamakuita, jotka meni ihan pyllylleen kun se nousi koko ajan istumaan tai muuten vaan ihmetteli ihania hajuja (hallilla oli ollu juuri mätsäri ja nameja ja hajuja löytyi kovasti). Tunkki käyttäytyi oikein hyvin hallilla ja onhan se jo sille tuttu paikkakin. Vähän teki mieli sinkoilla moikkailemaan ihmisiä ja muita koiria ja Reiskaa ja ja ja... Osasi se onneksi keskittyä kuuntelemaan minuakin ja totteli melko hyvin kun palkkana oli hyvää namia! :) Häkkisessioiden aikana se oli tosi kiukkuinen ja piti mekkalointia siellä.

Reiskan kanssa otettiin vielä toinenkin rata ja sehän meni ihan nollana läpi eli me tosissaan kehitytään ja mä osaan vähitellen paremmin lukea ratoja ja miettiä että miten siellä tulisi mennä! :) JEE! Ihan mahtisfiiilis! :) Näistä hyvistä fiiliksistä kyllä tullaan varmaan jo lauantaina alas, mutta nyt on hyvä mieli. Sitä tuli kyllä taas, että meidän pitää alkaa harjoittelemaan puomia! Keppien kanssa on myös jonkun verran tekemistä kun toiseen suuntaan mennään, toiseen suuntaan menee hyvin. Lisäksi olin tosi tyytyväinen siihen, että Reiska oli sikanopee radalla, varsinkin kun vertasi muihin meidän ryhmäläisiin, joilla tuntui kaikilla olevan joku omistajia tuskastuttava hitaus koirilla päällä...

Molemmat otukset oli kyllä ihan puhki kun päästiin kotiin ja koko kotimatkan molemmat veti sikeitä oikein kunnolla kun hallilta lähtiessä vielä harjoiteltiin nätisti kävelyä ensimmäistä kertaa niin, että koirien piti siis kävellä mun vasemmalla puolella vierekkäin riekkumatta! Haasteellista, mut tosi hyvin onnistui :)

Lopuksi pakko kertoa: Reiska on ollut aurinkolomalla. Miekkonen tunkee päänsä ihan kiinni päällä olevaan jalkalamppuun sinne mahdollisimman lähelle valoa. Sitten se pitää päätänsä siinä ja pistää silmät kiinni ja ottaa aurinkoa. Pitkiä aikoja kerrallaan. Himppasen huvittavan näköistä sanoisinkos ;-)