Perjantaina hengailin vanhoilla kotiseuduilla pääkaupunkiseudulla. Kotimatkalla ajattelin piipahtaa Mustin ja Mirrin poistomyymälään katsomaan Tunkille jotain talvitakkia kun vanha on jo vähän liian pieni ja neiti on niin pulskistunutkin ettei se oikein mene kiinnikkään ja tosissaan neiti on kasvanutkin sen verran, että takki ylettyy vain puoleen selkään tätä nykyä. Mustissa ja Mirrissä kävi kerrankin tajuton munkki. Mulla, jolla ei ikinä käy sellasta. Kuitenkin siellä oli Joken ja Hurtan ja jonkun kolmannen merkin vanhan kauden talvipukuja, haalareita, takkeja, villapaitoja ja vaikka mitä myynnissä. Hinta oli se paras juttu koska ei maksaneet kuin 5 euroa / kappale. Tai niin mä luulin kunnes pääsin kassalle ja sain niistä vielä 70% alennusta eli yksi talvipuku tms. jäi maksamaan jotain 1,60 euroa kappaleelta. Minä hullu kun en ostanut kuin 3 kappaletta niitä. Vähänkö pitää mennä ostelemaan tällä viikolla lisää!!! :D

Kotiin selvittyäni perjantaina sainkin melkein heti raahautua Tuksun ja Reinon kanssa Loimaalle. Tuksulla oli pentukurssi ja Reiska pääsi kuunteluoppilaaksi. Pentukurssilla ei ollut kuin Tuksu ja Pötkö ja ne pääsivätkin ensiksi leikkimään. Pötkölle oli selkeästi jäänyt jotain kaunoja Tuksua kohtaan ja se olikin topakalla asenteella heti alkuun, mutta Tuksuhan tietysti oli vielä topakampi ja pisti heti miekkosen ojennukseen haluamallaan tavalla, tosin niin, että Pötkö oli ihan veressä. Pötkön omistaja oli ihan kauhuissaan, mutta minä tiesin mistä veri tuli ja sehän tuli Tuksun irronneesta kulmahampaasta, joka heiluikin jo siihen malliin, että saisi lähteä. :) Nyt on alakulmurit heiluneet lauantaista lähtien ja saisivat nekin jo lähteä kun uudet ovat kuitenkin jo puhjenneet.

Pentukurssilla harjoiteltiin rauhoittumista, kauniisti kävelyä ja jotain muitakin basic-juttuja. Reiska pääsi myös mukaan touhuun ja sen tehtävänä oli istua tai maata paikoillaan kun pennut kiertävät sen ympärillä ja opettelevat kävelemään hienosti. Tämähän ei kyllä Reiskalle sopinut olleenkaan kun paikalla oli sen niin rakastamia pentusia kerran ja koko ajan se onnistuikin ryömimään nuoleskelemaan ihanaista Pötköä, joka olikin sitten ihan läpimärkä omistajien iloksi ;-)

Pentukurssin jälkeen oli vuorossa näytelmäkurssi. Tuksua ja Reiskaa on molempia tarkoitus harjoittaa näytelmien tiimoilta ja tulikin todettua, että kumpikin on todellakin sen tarpeessa!!! Reiska oli sitä mieltä, että ihan syvältä koko touhu, seisoi vähän laiskasti, pöhisi "tuomarille" ja juoksikin ihan poikittain. Hienoa kerrassaan, ei varmaan tarvitse mennä näytelmiin. Tai sitten pitäisi treenata enemmän ja useammin?

Tuksu oli vuorollaan toooosi väsynyt ja menikin vähän överiksi tuo juokseminen, sitä kun ei pystynyt harrastamaan ainakaan ravin muodossa. Laukalla ja pahasti ja kiskoi mihin suuntaan sattuu. Niiden ravihetkien aikana, joita oli todella vähän, huomasimme, ettei se kuitenkaan peitsaa ja peitsaamistahan olen pelännyt ja ollut näkevinäni. Tämä oli positiivinen juttu, ehkä ainoa sellainen koko tunnin aikana. Seisomista ei kovin paljon Tuksun kanssa harjoiteltu kun kerran neitiä väsytti eikä se oikein kyennyt keskittymään asiaan.

Kotimatkalla olikin väsyneitä koiria ja Tunkki vielä iloksemme teki kakkakepposen matkalla. Tervetuloa vaan mun kyytiin kaikki kaverit, Tunkki on tehnyt autoon parit wunderbaumin korvikkeet ;-)

Lauantaina oltiin vaan päivällä ja iltasella ajeltiin taas isoon cityyn ja käytiin vähän tupareita juhlimassa. Kiitos kutsusta - ruoka oli törkeän hyvää ja seurakin ihan parasta! :) Kotona oltiin siis joskus yöllä... ;-)

Sunnuntaina eli eilen paketoittin Tuksun ja Reinon hyvin ja lähdettiin aamusella matkaan. Kohteena oli Salo ja beussiyhdistyspuuhat, joita sitten melkein neljä tuntia hoideltiin hyvän ruoan merkeissä ;-) Tämän jälkeen eli iltapäivällä kaarrettiin entisen Halikon puolelle aksaamaan taas Lindellin Anetten loisto-ohjaukseen. Reiskalle olikin kummasti virtaa kun oli könötellyt autoa vahtimassa monta tuntia. Ihan oli villiä menoa, varsin tottelematonta touhua ja kamalaa piippailua ja öninöintiä silloin kun ei tehty mitään. Vire tosin oli sitä siis mitä haluankin sillä olevan! :) Ensin harjoiteltiin keppejä, jotka menikin yllättävän hyvin Reinolta. Sen jälkeen tehtiin rataa, jonka alkupäätä sitten hinkattiinkin jonnin verran, mutta sainpahan hyviä neuvoja ohjaukseeni ja muuhunkin tekemiseen. Tärkeä oli myös se kun Anette useampaan kertaan painotti sitä, että kun koiralla menee överiksi (=ylikierroksille) radalla, minä en saa lähteä siihen mukaan, vaan minun pitää ottaa ja rauhoittaa tilanne! Nyt kun minulla on tapana välillä lähteä siihen mukaan ja siitähän ei seuraa muuta kuin superisti sähellystä. :) Radan loppuosa menikin sitten paremmin eikä sitä tarvinnut hinkata niin paljoa.  Kiitokset Johannalle ja Anjalle hyvästä seurasta! On se niin mukava treenailla tutussa seurassa, niin ei jänskätä niin paljon :)

Pienen hetken ajan taukoa ja sitten vuorossa kontaktikurssi. Ei oltu harjoiteltu kotiläksyjä ja siitä saatiin palautetta kummasti ;-) Nyt sitten tosissaan alettiin treenata kontakteja niin kuin mä haluan ne tehtävän jatkossa. Otettiin ensin pari satsia aan alastulokontaktia. Valitin ensin, että kun Reino ei osaa käyttää takapäätään eikä se tajua homman ideaa. Noh, ei siitä kauan tarvinnu ähistä ja puhista kun Reino hokasi mikä oli homman nimi. Takapäätä se ei tosin osaa Anetenkaan mielestä käyttää! :) Supertyytyväinen fiilis tuli kuitenkin siitä, että hoksasi idean, nyt pitää vaan vähän kotona vielä hioa tätä, niin johan meillä on kohta kontaktit kunnossa! :) Viimeisellä setillä otettiin keinua, joka ei ollenkaa ollut Reinon mielestä ahdistava kun joitain keinuja se sitten taas vähän epäilee. Tosin olihan tämä keinu jo aiemmin koettu. Reiska on kehittynyt keinulla jonnin verran, tosin vähän kiire sillä on edelleen alas sieltä alastulolta, mutta nyt puututtiinkin eri tavoin siihen, että miten sen saisi pysymään siellä alastulolla. Tässä ei vielä suuresti edistytty kun miekkonen jotenkin onnistui heiluttelemaan pyllyään mitä ihmeellisimpiin suuntiin sieltä keinulta laskeutuessaan. Tämäkään ei tosin paljon vaadi kun miekkonen sen hogaa. Hyvä hyvä, olipa hyvä päivä aksan osalta kun sai mukavia onnistumisen elämyksiä! :)

Kotimatkalla sitten oli tosi väsyjä koiria. Tunkki ei tosin suuremmin mitään aksan lomassa tehnyt, vähän katsottiin rauhottumista ja makoilua sekä yleistä olemista ihmisten ja koirien ilmoilla. Hyvin toimii neiti! :) Kovasti kaikki edelleen kyselivät, ettenkö siitä meinaa aksakoiraa tehdä ja en meinaa edelleenkään :)

Isäntä oli pappakoiran kanssa viettänyt laatuaikaa sillä aikaa kun minä teinijengin kanssa olin maailmalla. Pappakoira olikin vähän sen näköinen meidän tullessa kotiin, että oliko pakko tulla takaisin..? ;-) Tunkin kanssa vielä iltasella otettiin seisomisharjoittelua näyttelyitä varten ja hampaita heiluteltiin kovasti mutteivat ne nyt vielä irronneet. :( Kolme kulmuria olisi poistolistalla ja sitten olisi vissiin kaikki leegot vaihtuneet.

Laatuajan viettäjä :)