Minna ja Rokka tulivat aamulla seiskan maissa hakemaan minua - pommiin nukkunutta olentoa ja Tuksua ja Reiskaa ja suuntana oli pitkästä aikaa tokokoe Porissa. Isäntä päätti tällä kertaa jäädä kotiin nukkumaan ja viettämään laatuaikaa koiransa kanssa ;-) Perillä Porissa oltiin oikein hyvään aikaan ja kerkesin Reiskan kanssa hieman harjoitella ulkona kaukoja ja luoksetulon stoppia.

Avoimessa luokassa oli 8 koirakkoa, mukana myös Marja ja Roisto :) Paikallamakuussa olivat kaikki koirakot, Reiskan vieressä toisella puolella makaili sama berni kuin edellisessäkin kokeessa. Olin ihan varma, että Reiska ei kykene makaamaan paikallaan kun isäntäkään ei ole paikalla, mutta Reinopa yllätti ja makaili ihan hienosti. Tosin sillä oli koko ajan näköyhteys lempi-ihmiseensä Minnaan ja se ehkä rauhoitti pienen miehen mielen.

Yksilösuorituksissa energiaa oli rutkasti. Herra hyppi ja pomppi ja rallatteli menemään. Onneksi oli sinänsä myös vireessä, että suoritti liikkeet innokkaasti. Seuraamisessa vähän unohti katsella mihin menen ja käännökset oli huonot, muuten kuulemma ihan hyvää. Luoksetulossa unohti taas stopin vaikka sitä ulkona kerrattiin juuri ennen omaa vuoroa (ehkä alan tässä uskoa isäntää kun se sanoo, ettei Reiska osaa stoppia).  Kaukoissa Reiska teki kaikki istumiset kahden käskyn jälkeen. Tuomari sanoikin kaukojen jälkeen, että oltais saatu vitonen, jos Reiska olis edes viimisen sivulletulon istunu yhdellä käskyllä. Mutta kun ei niin ei. Kaukojen jälkeen Reiska sekosi täysin. Huomasin jo aiempien liikkeiden aikana, että se oli löytänyt mun taskun kohdalta takista jonkun ihanan hajun (taskussa ei ollut muuta kun nenäliinoja). Kaukojen jälkeen Reiskan mielestä haju voimistui niin ihanaksi, että meni pää ihan sekaisin... Ihan mahdotonta menoa!!

Hypyn teki normitasolla eli hyppäsi, istui esteen viereen, annoin suullisen käskyn ja käsimerkin ja onneksi hyppäsi takaisin. Tähän pitää saada joku juttu nyt keksittyä, että sen saa istumaan esteen taakse ei sivuun!

Lopuksi tuomari sanoi, että tukkapöllyä tuo kuriton koira kaipaisi, mutta älä sitä täällä koepaikalla anna... ;-) Jostain syystä olin samaa mieltä tuomarin kanssa, mutta voin silti kertoa ettei Reiska ole tukkapöllyä saanut! Tuomari lisäksi sanoi, että koira on tosi kovat kierrokset päällä (meidän Reiska!?) ja jotenkin onnistuu kiihdyttämään itseään vielä lisää hyppimisellä ja pomppimisella.

Tässäpä pisteet:

Paikalla makaaminen         10

Seuraaminen taluttimetta     7

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä     10

Luoksetulo           5

Seisominen seuraamisen yhteydessä           8

Noutaminen         8

Kauko-ohjaus          0

Estehyppy              5

Kokonaisvaikutus         8

Pisteet yhteensä 129 ja kolmostulos. Tuomarina Juha Kurtti.

Parin viikon päästä uudelleen...

Tuksu oli siis koepaikalla mukana ja oli varsin oma itsensä. Autossa menomatkalla pisti vähän vaahtomuovia pienemmiksi palasiksi ja Minnan häkin se puoli, missä Tuksu oli näyttikin vallan kivalta kun päästiin perille... Reiska puolestaan matkaili elämänsä ensimmäistä kertaa takapenkillä ja voi kun se oli kotipihassa vaikea sinne saada kun mies ei ollenkaan ymmärtänyt, että minkä takia pitää mennä paikkaan jonne ei ole koskaan aiemmin saanut mennä. Noh, meni se sinne kuitenkin ja matkusti tosi hienosti koko matkan, vähän kävi putsailemassa vaan Minnan korvia välillä. Oli kyllä myös hupaisan näköistä kun Reino oikaisi itsensä suoraksi ja pisti nukkumaan. Siinä olikin sitten takapenkki täynnä! Mielettömän iso kiitos taas Minnalle seurasta ja kyydistä ja kaikesta muustakin ja onnittelut Roksun hienosta voittaja ykkösestä! :D

Iltasella sitten kokeen jälkeen vietiin koirat hoitoon.