Eilen oli sitten jännä päivä. Joku aika sitten nimittäin ajauduin lupaamaan, että voin pitää koiratanssikurssin LSKK:lle. Järkytys kohtasi sitten kun kuulin, että ensimmäisellä kerralla pitäisi luento pitää ja että kurssi kestää sitten 8 kertaa. Hui tsiisus! Luvattu mitä luvattu ja toivotaan että hauskaa tulee :)

Eilen siis otin Reiskan ja Tuksun mukaan ja ajeltiin hallille. Tuksu edelleen luulee, että halliin pääsee kipuamalla yhdet rappuset ylös ja tuijottamalla seinää istuen. :) Ensin päätin tokoilla Reiskan kanssa ja joku kumma olikin hauskasti jättänyt tokon hyppyesteen keskelle lattiaa ja otettiin sitten ensin hyppyä! :) Ei sujunut ollenkaan, ajautui joko liian vinoon tai sitten ei suostunut istumaan vaan kipitti mun luo kiertäen esteen. Mitä enemmän tuskastuin, sitä enemmän Reiska yritti ja toimi siis lähes koko ajan väärin. HUOH! Muutama onnistunut suoritus saatiin ja annettiin hypyn olla. Otettiin kaukot, jotka meni tosi hyvin. Paikallamakuu hyvin ja seuraaminen (lähinnä sivuaskeleet) meni tosi hyvin. Tuksu kehiin ja sen kanssa otettiin vaan ihan perusjuttuja eli sivulletuloharjoitteita ja se kertaalleen jopa tarjosi minulle oikeassa paikassa istumista. Hui miten hienoa, JESH! Edistytään! Käytiin myös pyörähtämässä pöydällä seisomista harjoittelemassa. Sitten tulikin jo kurssilaisia ja Tuksun treeniaika jäi valitettavan vähäiseksi.

Koiratanssiin tuli 5 kurssilaista minulle ja ensimmäisellä kerralla kerroin lajin säännöistä, liikkeistä, kosketuskepin ja kosketusalustan käytöstä ja näytin itsestään ylpeän Reinomiehen kanssa liikkeitä esimerkiksi. Reiska esitteli, miten kosketuskeppiä kosketaan ja miten sen avulla pyöritään minun rinnallani meidän koko ajan edetessä (siis minä kävelen eteenpäin ja Reiska tulee sivullani pyörien), näytettiin myös miten kaamean näköistä jalkojen välistä meneminen meillä on, Reiska myös kumarteli, kuoli ja tassutteli omia tassujaan minun jalkoihini, nouti kynää ja yleisesti esitteli mukahienoa itseään. :) Toivottavasti joku edes sai jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä kurssilla olisi tarkoitus tehdä. Selvisin itsekin luennosta hengissä, vaikka etukäteen vähän kauhistutti. Muutaman viikon päästä sitten innolla liikkeitä opettamaan kurssilaisille: siinä onkin haastetta kun osa kisaa rallitokossa, osa ei osaa yhtikäs mitään ja osaa kisaa tokossa korkealla. Mielenkiintoista seurata mitä kurssista tulee :)