Miten voi jo nyt tuntua siltä, että lomasta on ikuisuus aikaa?? Onneksi on kuvat ja niitä on pitänyt useasti katsella ja palailla lomatunnelmiin. Oi seuraava loma, tule jo pian!

Perjantaina isäntä kävi Tuksun kanssa eläinlääkärissä poistattamassa Tuksun viimeistä kulmuria. Eläinlääkäri vain ei löytänyt mitään poistettavaa! :D Tuksun kulmuri oli siis itsestään tipahtanut kenenkään huomaamatta ja uusi kulmuri oli kasvanut samantein paikalle ja minä taisin olettaa, että kulmuri ei ole lähtenyt tai jotain..En oikein tiedä mitä on tapahtunut, mutta luotan kuitenkin eläinlääkäriin ja siihen, ettei maitohammasta ole. Samaisella käynnillä todettiin Tuksulla olevan hiivaa korvassa (mikä ihme vaivaa kun juuri päästiin Reiskan hiivasta eroon ja tyypit on syöneet eri ruokia ja kaikkea?!) ja siihen oli saatu lääkitys. Tuksu alkaa Reiskan tavoin barffaamaan vähitellen eikä varmasti ole asiasta pahoillaan, tosin neidille maistuu mikä tahansa suuhun sopiva :) Hiivaton papparainen syö edelleen nappuloita, jotka sillä vaihdettiin vähän vähemmän lihottaviksi, jottei pappa ihan menetä muotojaan ;-)

Iltasella sitten mentiin Tuksun kanssa pentukursseilemaan ja näytelmäkursseilemaan Loimaalle. Ensin oli vuorossa pentukurssi, jossa ei ollut paikalla muita kuin me ja ranskanpulla Ekku. Pennut saivat ensin leikkiä keskenään, mutta Ekku kyllästyi Tuksun säheltämiseen ja rajuuteen aika nopeasti ja sai kilarit Tuksulle. Säikähdin vähän, että miten Tuksu mahtaa suhtautua kun toinen suuttuu tosissaan, mutta Tuks vaan katseli hölmistyneenä Ekkua, joka onneksi saatiin nopeasti kiskottua pois Tuksun lähistöltä. Hetki meni ja Tuksu koitti taas saada Ekkua leikkimään kanssaan, joten eipä se traumatisoitunut toisen hermoromahduksesta ollenkaan... Tosin ihan hyvä, että joku saa kilarin Tuksulle, jos neidille vaikka joskus valkenisi se, että ei tarvitsisi olla niin raju aina. Pentukurssilla höpöteltiin keskenämme ja otettiin kauniisti kävelyä sekä hieman rallitokojuttuja ja olipa kiva laji, sopisi mielettömän hyvin Reiskalle ja pistinkin ihan korvan taa muhimaan vaikussa semmoisen ajatuksen, että jospa sitä tokoilusta siirtyisi rallitokoon tai alkaisi harrastaa myös rallitokoa tokoilun tueksi. Tosin meinasin muutenkin vähän laittaa tokon tauolle kesäksi ja pitää sitä jatkossa vain talvilajina, mutta katsotaan nyt miten ajatukset ja suunnitelmat harrasteista etenevät, tuo tokoilu nyt tällä hetkellä tympii ainakin suuresti.

Näytelmäkurssilla harjoiteltiin seisomista ja sehän Tuksulta sujuu maassa ja pöydällä, paikalla ei mitään väliä. Juokseminenkin sujuu melkoisen hyvin kun minulla on jotain hyvää mukana. Tosin Tuksu tuijottaa koko ajan minun oikeaa kättäni ja odottaa ilmeisesti namin tulevan sieltä vaikka se tuleekin vasemmasta. Jännää. :) Otettiin myös juoksua siten, että kaikki kurssin koirakot juostiin peräkkäin ja katsottiin miten sujuu ja eihän Tuksu edes huomannut muita edessä ja takana juoksevia koiria kun tuijotti vain sitä minun oikeaa kättäni. Todella ylpeä olin kyllä pentusestani! :)

Kotimatkan Tuks olikin sitten toooosi väsynyt ja veti peiton siis korviin ja nukkui koko matkan. Kotona vaihdoin vaatteet ja sitten lähdettiin isännän kanssa syömään oikein hyvin. :) Kotimatkalla poikettiin vielä hakemaan Reiskan pysti (Pussikoirien vuoden tokokoira) kotiin ja olipa se hieno pysti! :) Otetaan kuvia tässä kun keretään. Istahdettiin samalla Minnalla ja Sakella hetken aikaa ja katseltiin kuvia Uuno-pentusesta. :)

Lauantaina sitten kävikin mun vanhemmat ja kummit päiväkahveella ja sen jälkeen isännän sisko laumansa kera saapui meille. Iltasella vielä P&E pötkähti meille. Olipa mukavaa syödä (epäonnistuneita jänteisiä piffejä kylläkin) ja saunoa ja nauttia hyvästä seurasta. Oikein harmi kun aika meni niin nopsaan! :( Kyttis ja Reiska on kyllä niin onnessaan kun meillä on vieraita = paljon rapsuttelijoita ja vielä pikkuihmisiä, joista molemmat koirat tykkää kovasti :)

Sunnuntaina sitten aamutuimaan lähdin Tuksun kanssa ajelemaan Somerolle missä oli beussien paimennuspäivä. Itse en siis koiraa ollut ilmoittanut paimentamaan, vaan halusin tällä kertaa ottaa kaiken mahdollisen irti päivästä kuunteluoppilaan muodossa. Paljon tulikin uutta oppia ja juttuja, mitä voisi miettiä kokeilevansa Reiskan kanssa sitten kun tästä joskus päästään paimeneen seuraavan kerran. Ruoka oli lisäksi erittäin hyvää ja maittavaa!! Tosi mukava oli myös nähdä erityyppisiä beusseja paimentamassa ja tutustua omistajiin ja rupatella vanhojen tuttujen kanssa :) Kerkesin myös tutustumaan Minnan ja Saken Uunoon sekä sen sisaruksiin ja mainioita pentusia olivat kerrassaan. Tuksu puolestaan osasi käyttäytyä hirmuisen hyvin, vähän se tuntui ihmettelevän lampaita ja ohimennen hurmasi tilan bortsumiekkoset. Oikein kiva päivä meillä siis. Kotimatkalla pysähdyttiin vielä mökille pyörimään. Tunkki oli tosi kiltisti vapaana, kipitteli mun perässä sinne minne mä olin menossa ja jos oli jossain kauempana niin tuli luokse tosi nätisti pyynnöstä. Muutaman kuvasenkin räpsäsin:

Nää kaks yläkuvaa on tosin jo alkuviikolta kun Reiska ja Tuksu oli mökkeilemässä ja Reiska huijaili Tuksua ihan 6-0. :)

Tulen lujaa!!!!

Mopo keulii! ;-)

Jotain uusia kuvia olen päivitellyt Picasan talvialbumiin. Pitäisi jostain nyhtäistä aikaa ja inspistä, jotta saisin kuvia siirrettyä Picasaan esille enemmän.

Meidän perheen naisväen humputellessa lampaiden merkeissä isäntä oli tokoillut poikien kanssa ja harjoitellut Reiskan kanssa avoimen luokan liikkeitä jos vaikka kisaamaan eksyisivät... ;-) Kyttä oli saanut ottaa omia pappajuttujaan kuten seuraamista ja muuta sellaista mitä se osaa, Reiska oli harjoitellut luoksetulon stoppia ja seuraamista ja jääviä liikkeitä.

Illemmalla vielä näytin vieraille pulkkamäen paikan ja käpyttelin Reiskan kanssa pienen lenkin keskustassa. Se ei todellakaan osaa kävellä hihnassa enää. Ei mitenkään millään muotoa. Pitäis vissiin inspiroitua tällekin asialle tekemään jotain...Ehkä kevväämmällä?

 Ah niin ja pieni pentuseni oli painanut eläinlääkärissä 10 kiloa. Mutta kai sitä silti voidaan vielä pieneksi kutsua? ;-)