Eilen hoksasin, että meidän pikku neiti, pienen pieni pentunen täyttää jo puoli vuotta! Tämän hoksauksen jälkeen järkytyin kovasti kuinka nopeaan aika meneekään! Kohta se on jo iso tyttö ja ekat juoksut alkaa ja kaikkee muuta epäpentumaista tapahtuu :( Snirfkis... Tosin, onneksemme neiti on hieman rauhoittunut ja alkanut tottelemaan ja nykyään sen kanssa on oikein kiva elellä ja asustella :) Edelleen olen erittäin tyytyväinen sen hienoon, rohkeaan ja reippaaseen ja yltiösosiaaliseen luonteeseen! :) Sain mitä halusin ja enemmänkin! Aika sitten näyttää mihin edetään neidin kanssa, toivottavasti edes jotain varovaisista tavoitteistani saavutettaisiin...

Palataan viikonloppuun...Perjantaina isännän kanssa oltiin bilehiletuulella ja käytiin ihan lähikaupungissa baarissa. Reissun päätarkoitus oli Mokoman kuuntelu ja oikein hyvä keikka olikin, lauantaina aamullakin vielä korvat soivat :) Keikan jälkeen joskus yöllä kun lähdettiin kotiinpäin ajateltiin käydä grillillä herkuttelemassa epäterveellisesti, mutta kaupungissa ei ollut yhtä ainuttakaan grilliä auki!? Mikä ihme niitäkin vaivasi?!

Lauantaina sitten aamupäivällä ajeltiin Loimaalle, jossa piipahdettiin samassa mätsärissä kuin viime vuonna. Mätsäri siis järjestetään hevostallilla maneesissa. Mukana meillä oli Tuksu ja Reiska, paikalla oli tosin muutakin beussiväkeä ohimennen ja oli tosi kiva kun oli beussiedustusta ;-) Reiska ensin isojen aikuisten kehään. Herra ei oikein muistanut miten näyttelyissä juostaan (tosin viimeksi on jossain oltu vissiin heinäkuussa ettei ihmekään), kiskoi vähän ja meinasi vähän mennä laukalle. Seisoi hyvin ja antoi ihan kivasti tutkia itsensä. Tuomari antoi sinisen nauhan. Kehästä tulin pois ja huomasin, että Tuksun vuoro olisikin sitten hetii pentukehässä, äkkiä neidin panta vaihtoon ja kehään. Neiti oli vähän vauhdikkaalla tuulella vielä tässä vaiheessa ja maassakin oli ihania hepankakkatuoksuja, joten juokseminen oli aikamoista nuuskutusta, seisominen oli tylsää neidin mielestä ja pöydällä hampaiden näyttäminen myös aika syvältä. Sininen nauha.

Melko pian alkoikin isojen sinisten saaneiden kehä, jossa Reiska ei pärjännyt vaikkakin seisoi edelleen hienosti, muttei edelleenkään oikein osannut juosta. Ihme ongelmainen. Kehästä tulin pois ja huomasin, että pentujen kehässä sinisen saaneet olivat jo -> himppa kiire vaihtaa isännän kanssa koiraa ja vaihtaa Tuksulle panta jne. Nyt Tuksu oli jo vähän väsyneempi ja seistä jäpitti paikoillaan tosi hienosti. Juokseminenkin onnistui hyvin. Olin tässä vaiheessa jo toooosi tyytyväinen ja vielä tyytyväisempi sen jälkeen kun tuomari pitkän pohdintansa jälkeen päätti sijoittaa Tuksun ykköseksi! :) Hui hienoa! Palkinnoksi saatiin ruusuke ja ruokasäkki (jonka kotivahtina ollut pappa sai tuliaisiksi).

Päätettiin odotella vielä ja jatkaa BIS-kehään. Siinä odotellessa sitten toinen mätsärin tuomari tuli ihastelemaan ja moikkailemaan ja kyselemään Tuksusta. Tuomaritäti itse kasvattaa amstaffeja. Tuksusta huomasi, että se oli tässä vaiheessa jo ihan puhki kun ei jaksanu sen enempää innostua vieraasta ihmisestä (normaalistihan on onnesta ihan soikeana nähdessään uusia tuttavuuksia). Yllättävän pian alkoikin jo BIS-kehä ja siellä se Tuksu vasta päättikin esiintyä huisin hienosti. Seistä jäpitti noin 10 minuuttia hievahtamatta paikallaan ja huisin hienossa asennossa. Juoksikin huippuhienosti! Olin niin ylpeä eikä ollenkaan sitten haitannut vaikka olimme viidensiä emmekä menestyneet sitten sen enempää. Kotimatkalla olikin autossa väsynyttä porukkaa ja onnellisia omistajia :)

Kotona ehdittiin hetki hengailla ja sitten P&E tulivatkin meille viikonloppua viettämään ja oikein ihana viikonloppu olikin sitten yhdessä! :) Syötiin hyvin ja runsaasti, saunottiin ja katsottiin leffaa, mikäs sen parempaa! :) Sunnuntaina käytiin isännän kanssa Tuksun pentukurssiin kuuluvalla luennolla Turun suunnalla ja luento oli hyvä muistutus monista asioista, joita tulisi muistaa toteuttaa arkielämässä, mutta kun... Pitäisi ryhdistäytyä muutaman seikan tiimoilta kenties..? ;-) Kotiin mentäessä ihanat vieraamme olivat vielä meillä ja taas syötiin hyvin ja hengailtiin vaan nauttien hyvästä seurasta. Kiitos teille kun teitte viikonlopustamme ihanan! :) Pian taas uudelleen! :)

Neiti 6 kk

Meillähän ei koirat sohvilla oleile! ;-)