Viime hetkellä vaihdoin isännän ohjaajaksi tokokokeeseen. Lauantaina otettiin koemainen treeni, jossa isäntä harjoitteli avoimen luokan liikkeitä. Hyvä lähteä puolen tunnin preppauksen jälkeen oikeaan kokeeseen, mutta hyvin se osasi :) Koira toimii NIIN hyvin isännän kanssa, etten tajua miksi aina itse pitää mennä säheltämään, jos olisin fiksu, niin ilmoittaisin aina isännän kokeisiin Reiskan kanssa enkä itseäni! Isäntä ehkä tosin vaatii koiraa tekemään niitä juttuja mitä se osaa, minä ennemminkin pyydän ja se kun ei aina Reinon kanssa toimi.

Suorituksesta: paikallamakuussa Reiska hieman siirsi pyllyään ja haisteli maata, mutta pääsääntöisesti oli superskarppina (treeneissähän ei koskaan makaa koko aikaa vaan istuu heti kun silmä välttää, jännä juttu sinänsä!). Seuraaminen näytti tosi hyvältä, hieman edisti. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli tosi hyvä, haisteli hieman maata maatessaan. Tässä välissä tuomari meni keskustelemaan jotain isännän kanssa ja olin ihan ihmeissäni, että mitämitä?! Isäntä myöhemmin kertoi, että tuomari oli tullut kysymään, että minkä takia koira seuraamisessa edistää, mutta jäävissä liikkeissä seuraa oikealla paikalla. Isäntä ei ollut osannut vastata, mutta sehän johtuu siitä, että seuraaminen on ensimmäinen liike ja siinä on niin kovasti intoa ja menohaluja, ettei kykene taapertamaan ihan oikeassa kohdassa. Kun vire laskee normaalitasolle toiseen liikkeeseen tultaessa, niin edistäminen loppuu. Yksinkertaista. :) Luoksetulossa isäntä sekoili koiran jättämisessä ja se olikin isännän ainoa kämmi: isäntä käski koiran istua, lähti kävelemään ja sanoi mennessään, että odota. Reiska ei ihan tajunnut juttua ja lähti mukaan. Siinä sitten hetken sekoilivat ja Reiska jäi sitten seisomaan. Luoksetulon pysäytys oli tosin hieno, otti muutaman askeleen käskyn jälkeen, muttei paljon tullut eteenpäin. Seisominen oli hyvä, perusasento taisi olla vino. Nouto oli oikein hyvä, mälväsi hieman kapulaa perusasennossa ollessaan. Kaukot oli hienot! :) Estehypyssä Reiska hyppäsi hyvin, jäi seisomaan. Rane ei tiennyt saako antaa toisen istu-käskyn, mutta onneksi tuomari oli käskenyt antaa sen. Reiska istui toisella käskyllä, oli tosin jo tosi pahasti ajautunut sivuun esteeseen nähden. Rane käski hypätä takaisin ja antoi kunnon käsimerkin, jotta Reiska tajusi tehdä sen hypyn. Tästä ei oltais todellakaan ansaittu näin paljon pisteitä.

Pisteet:

Paikalla makaaminen                           10

Seuraaminen taluttimetta                     8

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä               9

Luoksetulo                                           5

Seisominen seuraamisen yhteydessä                    9

Noutaminen                         9

Kauko - ohjaus           9

Estehyppy                      7

Kokonaisvaikutus                    10

166 pistettä ja ykköstulos.

Tuo kokonaisvaikutelma yllätti myös, mutta toki poikien yhteistyö on hyvän näköistä. Tuomari oli vielä kommentoinut Ranelle, että mukava kun kerrankin sellainen tokoilija, jonka äänen ja käskyt hänkin kuulee :)

Eilenillalla oli jotenkin sellainen olotila, että takki on vähän tyhjä. En olisi ikinä uskonut tokouraa Reiskan kanssa aloittaessani, että se saisi joskus avoimesta luokasta ykköstuloksen ja oikeuden kisata voittajaluokassa. Joskus oli isännän kanssa myös puheena, että avoimen luokan ykköstulokseen lopetetaan kisaura, mutta voin kertoa, ettei todellakaan olla lopettamassa, vaan nälkä on nyt kasvanut syödessä! Pitää tosissaan vaan uskoa, että kisat on isännän ja Reiskan juttu, minun tehtäväni on vaan treenata koira kisakuntoon! :) Isäntähän ei koiran kanssa nykyään ikinä treenaa tokojuttuja. Eilisen perusteella pientä hiomista on liikkeissä kesän kisoja varten. Mukavaa, että saadaan myös treeneihin vaihtelua kun päästään harjoittelemaan voittajaluokan liikkeitä, tähän saakka ollaan oltu tosi tiukasti kiinni avoimen luokan liikkeissä. Tosi hieno fiilis ja ehkä se tokoinspiraatiokin taas nostaa päätänsä kun on ollut jonkin aikaa jo kateissa... :)

Reinon muikea hymy lauantailta. Ehkä se aavisteli jo tulevaa :)

Tuks oli myös eilen mukana Porin reissulla ja melkein se osasi käyttäytyä, muttei ihan...

Pikakiituri

Kukkulan kuningatar :)

Nämä ja muutama muu kuva löytyy Picasan talvi-iloittelualbumista. Siellä myös pari Reiskan hönöilmettä Annalle katsottavaksi :)