Eilen oli keskiviikon kurssitusten aika ja Reiska ja Tuksu totuttuun tapaan mukana. Reiskan BH kurssi ensiksi. Aloitettiin henkilöryhmällä. Reiskan kanssa tätä ei olla koskaan otettu täydellä henkilömäärällä ja vähän jännitti, että miten sujuu kun viime kesänä Reiskaa kovasti moinen ryhmä ahdisti. Vuosi on kuitenkin tullut miehelle ikää lisää ja nythän ei sitten ahdistanut ollenkaan! :) Seurasi minua sikahienosti ja toimi muutenkin niin kuin niitä ihmisiä ei olisi ollutkaan siellä! HUI MITEN HIENOA! Olin ihan tohkeissani ja aloin tosissani suunnittelemaan kokeeseen osallistumista kun oletin, että tämä on meidän heikkous siellä nro 1 ja toinen heikkous on kaupunkikävely, mutta siihenkin olen keksinyt miten sen suorittaisi kokeessa :)

Yksitellen henkilöryhmän jälkeen otettiin vapaana seuraamista. Reiska oli tässäkin ihan huisin hyvä ja kun se hokasi, että palkkana on pallopää, niin johan pienen miehen silmät oikein kiiluivat innosta! JEE! Seuraamisessa oli taas jonkin verran edistämistä ilmassa ja siihen saatiin todella hyvät neuvot, että mikä siihen auttaisi ja kokeiltiin käytännössäkin ja neuvot toimivat. Pitää harjoitella vaan hieman vielä lisää. Olin todella ylpeä ja tyytyväinen hyvin sujuneisiin treeneihin.

Otettiin vielä paikallamakuu rotikkauroksen vieressä ja sekin meni tosi hyvin, Reino oli rauhallinen ja levollinen, jossain vaiheessa tiputtautui lonkalle makaamaan. Olin itse selkä koiraan päin, mitä olen tehnyt tosi harvoin, mutta ei se Reiskaa haitannut. Ihan sama vissiin miten päin mamma seisoskelee. Hienoa!

Lopuksi vielä liikkeestä seisomista ja kaukoja ihan tokoilumeiningillä ja nekin meni hyvin. Kyllä oli hyvä fiilis kun laitoin koiraa autoon -> hyvä treeni, erittäin hyvä mieli.

Hyvä mieli säilyi siihen saakka kun otin Tuksun autosta ja aloin katselemaan, että nyt ei kaikki ole kuten pitäisi. Aloin tutkimaan asiaa ja Tuksuhan oli tunnin aikana ehtinyt aika paljon. Ensin se oli syönyt metallihäkkinsä muovikaukalopohjasta puolet (en tiedä miten paljon oli mennyt mahaan ja miten paljon oli murusina autossa, niitä murusia oli onneksi aika paljon), sitten se oli onkinut jalkatilassa olevan repun lähemmäs, josta se oli syönyt puolet (ei löytynyt murusia), saanut repun myös näin ollen siis auki ja onkinut siellä olleen frolicpussin, jonka sisällön oli syönyt (pussin kuoret oli murusina lattialla). Ei muuta, mutta frolicpussi oli täysinäinen ja neiti oli hieman pallomaisessa olotilassa syötyään koko pussin sisällön. VOI PERKELE sanon minä. Eniten vitutti se muovikaukalo siellä häkin pohjalla!

Pentukurssilla Tuksu sitten vaan pääsääntöisesti jumitteli ja ähisi täyden mahansa kanssa. Emme siis tehneet oikein mitään. Kurssilla kuitenkin käytiin läpi jäljestyksen teoria ja alkeet, koiran venyttely ja verryttely sekä terveyden tutkiminen ja tarkkailu. Aika pitkälti tuttua juttua, mutta jokunen uusi venyttelyliike tuli ja niitä Tuksun kanssa harjoiteltiinkin. Neiti kun ei jaksanut pullikoida venytyksiä vastaan kun maha oli niin täysi. Pennut saivat myös tutustua erilaisiin aktivointileluihin ja Tuksu jaksoi kyllä jopa täyden mahasensa kanssa leikkiä niillä ja etsiä lisää nameja. Ahneudella ei näköjään ole loppua? Tosi hyvin ja nopeasti Tuksu hoksaa miten aktivointilelut toimivat ja miten se nami sieltä saadaan ulos. Ostinpa meille kotiinkin yhden Nina Ottossonin aktivointipelin kun Tuksu sellaisesta tykkäsi ja kaipaa ilmeisesti vähän lisää aktivointia kun tuollaisia omatoimipuuhailuja keksii (ja halvalla kun sain). :)  Pentele! Tuksulla tuntuu olevan tosi korkea energiataso ja se kyllä kaipaa päiväänsä PAAAALJON puuhastelua, jotta ei mene överiksi ja ala omatoimipuuhat. Kekseliäisyyttä ei myöskään puutu, että kyllä se jotain keksii aina kun siltä tuntuu...

Lopuksi muut pennut saivat leikkiä ja Tuks pääsi autoon kun ei sitä voinut päästää vipeltämään muiden kanssa. Sinänsä harmi kun selkeästi bernhardilainen vähän jäi kaipaamaan kaveria. Nyt on autoon sitten viritelty puulevy häkin alle, jottei neiti ala penkkejä syömään. Jotain pitää vielä ehkä viritellä häkin ja penkin selkänojan väliin viikonlopuksi, jotta selvitään lomareissustamme ehjin nahoin ilman eläinlääkärikäyntiä tai hajonnutta autoa. Huoh.

Vähän alkaa väsyttämäänkin kun neiti sitten koko yön tuhisi ja puhisi täysinäisyyttään ja jouduin muutaman kerran lisäämään sille vettäkin, jota meni jokunen litra yön aikana. Aamuyöstä alkoi mahakin toimia ja mukava pökäleitten tuoksu leijaili kämpässä, nousin ja siivosin niitä. Kun kello herätti niin himppasin kiittelin neitiä väsymyksestäni... Onneksi neidin maha näytti toimivan ulkona käydessä erittäin hyvin, joten varmaan kaikki on kunnossa. Millä sen turvotuksen vaan saisi pois lauantaihin mennessä??!