Reiskan vuoro päästä treenaamaan eli köröteltiin Loimaalle tokotreeneihin. Alkuun paska juttu kun vapaaksi päässyt briardi tuli minun selkäni takaa kohden meitä, en huomannut sitä ennen kuin se oli kohdalla ja tuli vähän hässäkkää siitä. Reiska kun ei todellakaan pitänyt siitä, että hänen tokottelujaan häiritään! Mitään rähinää kummempaa ei tapahtunut ja briardin omistaja tuli lopuksi vielä pyytelemään anteeksi, mutta silti tuli huono mieli kun en tykkää tuollaisista sattumista ollenkaan!

Reiskan kanssa hiottiin hieman perusasentoja, seuraamista, peruuttamista. Kaukoja otettiin jonnin verran ja meni ihan sikahyvin. Palkkasin useimmiten vaan ekasta ylösnoususta ja onnistuin opettamaan Reiskan tarjoamaan kaukoja, hienoa! :) Miekkosen mielestä kaket siis alkavat olla kiva juttu ja siitä olen tyytyväinen. Reiska siis peruutti noin viiden metrin päähän minusta, tarjosi maahanmenoa ja sitten nousi iloisesti istumaan kun annoin käsimerkin -> palkka -> Reino peruuttaa lisää jne... Lopulta se oli kyllä jo aikas kaukana minusta, hienoa kun on vihdoinkin oppinut irtoamaan edes vähäsen minusta, ei siihen oppimiseen montaa vuotta sitten mennytkään!  :)

Hyppyä hiottiin taas kunnolla ja otettiin ilman käskytystä ja käskytyksen kanssa. Nyt on Reino alkanut oppimaan homman nimen, että miten se istutaan sinne taakse ja hypätään takaisin. Istuu nyt jopa niin, että paluuhyppy on helppo tehdä. Reino oli tässäkin tarjoilutuulella ja vähän innokas tuon peruuttamisensa kanssa, nimittäin hypyn jälkeen miekkonen kääntyi minua kohden ja peruutti niin kauan kunnes käskin istua. Huvitti taas, että onkohan nyt tullut opetettua vähän epätoivottujakin asioita? Ei välttämättä hyvä tuo peruutus tuossa tilanteessa, mutta toisaalta, ei kaikkea pidä niin vakavasti ottaa, pääasia että meillä on Reinon kanssa hauskaa ja sitähän meillä taas oli! :) Oikein odotan innolla jo Reiskan seuraavia kisoja, miekkosella menee nyt lujaa tokorintamalla ja liikkeet on hanskassa, ainakin treeneissä! :) Ruutuakin meidän piti ottaa, mutta maalarinteippi loppui kesken, piti siis ihan tehdä kunnon ruutu. Ensi viikolla sitten :)

Tokon jälkeen oli taas koiratanssin vuoro ja vähälläkin osallistujamäärällä saatiin ihan kivat treenit aikaiseksi. Harjoiteltiin kumartamista, seuraamista molemmilla puolilla ja puolenvaihtoa kesken seuraamisen, peruuttamista ja tassunantoa. Kuinka vaikeaa on muuten opettaa aikuiselle bordercollielle tassun antaminen?! Se kun vaan tuijottaa, tuijottaa, tuijottaa ja vähän vielä varmuudeksi tuijottaa... ;-) Reiskankin kanssa vähän kaivelin muistin lokeroista vanhoja opetettuja juttuja ja otettiin seuraamista oikealla puolella ja kumartelua. Oikealla puolella seuraaminen on Reiskalle tosi vaikeaa, mutta hienoja puolenvaihtoja se tekee ihan iteksiin kun ei kestä olla oikealla puolella. Luonnotonta, sanoisi Reiska jos osaisi :)

Tänään on herkuttelupäivä, työkaverin miehen savustamosta tulee lämmintä savulohta iiiiso pala ja isännän kanssa nauttia siitä iltasella :) Tuksu myös saa jatkaa jäljestysharjoitteitaan. Katsotaan mitä muuta viikonloppuun mahtuukaan...