Eilen Tuksu sai viettää ihan kotipäivän, ja oli muuten hyvinkin näreissään asiasta. Hiukan alkaa ilmeisesti mahassa jo tilanne helpottaa ja neitiä ketuttaa kun ei saa ruokaa. Noh, ehkä tänään harkitaan antavamme sille jotain. Kunnossa vaikuttaisi siis kiukun määrästä päätellen olevan. :)

Reiska sai Tuksun jäädessä kotiin laatuaikaa mamman kanssa ja olikin kovin iloinen ja onnellinen siitä. Käytiin vähän Loimaalla tokoilemassa ja treenit meni hyvin pitkälti samoin kuin keskiviikkona eli innokkaasti ja hyvin. Otettiin paikallamakuita pari kertaa, seuraamisia (myös kaikki käännökset ja sivuaskeleet), liikkeestä seisomaan jäämistä. Kaukoja otettiin ja niissä oli edelleen ensimmäinen nousu vaikea. Hyppyä otettiin useampaankin otteeseen ja kun menen tosi lähelle estettä, niin Reiska suorittaa avoimen luokan hypyn huippuhyvin :) Lisäksi vielä temputeltiin, muttei muuta taidettu sen kummemmin ottaa. Tokoissa paikalla oli myös toinen pöykkis, johon tosin ei päässyt tutustumaan paremmin, ainakaan tällä kertaa. :(

Tokojen jälkeen oli vuoro koiratanssin. Ensimmäisenä käytiin läpi meidän ryhmälle tullut pyyntö, jossa meitä pyydettiin johonkin lastentapahtumaan esittämään koiratanssiesitys. Kyseinen tapahtuma pidetään Loimaan torilla ja sinne tulee ihan joku esiintymislava, missä esitys esitettäisiin. Minä jouduin kertomaan, että ajattelin olla ulkomailla silloin :) Ryhmäläiset olivat vähän epäileväisellä kannalla asian tiimoilta, mutta kun seuran pj lupasi minulta mitään kysymättä, että minä suunnittelen esityksen, niin moni tulikin siihen tulokseen, että asiaa voisi harkita. Voi huoh! Missäköhän välissä minäkin suunnittelen esityksen?!

Itse koiratanssiin: Reiskan jouduin piilottamaan kun se oli seinässä ensin kiinni katselemassa muiden tekemisiä, mutta kuumisi niin paljon, että oli pakko viedä se piiloon ettei se nää muiden tekemisiä. :) Eilen opeteltiin ryhmän kanssa pujottelua jalkojen välissä (eli kasin tekoa), pyörimistä, peruuttamista ja tassun antoa. Oli hieno ekalla kertaa huomata miten kiva ryhmä minulla onkaan. Kaikki ihmiset ja koirat olivat todella motivoituneita harjoittelemaan ja pelkäänkin, että jossain vaiheessa olen hätää kärsimässä... nimittäin sen johdosta että keksin tarpeeksi uusia liikkeitä! Ryhmä on huippunopea oppimaan ja olivat kotona jo harjoitelleet kaikki ne liikkeet, jotka heille olin näyttänyt Reiskan kanssa luennolla (kääkkis!). Hyvin eritasoisia koirakot ja omistajatkin ovat, mutta onneksi koiratanssiliikkeitä voi vaikeuttaa helposti. Koirat, jotka osasivat peruuttaa saivat tehtäväkseen opetella peruuttamaan omistajan luo, ei omistajasta pois päin kuten yleensä :) Lopputunnista porukka alkoikin kysellä, että koska aletaan harjoittelemaan sitä torilla esitettävää ohjelmaa eli taisi olla kivat tanssitreenit :) Itselle ongelmaksi muodostui tassun antamisen opettaminen. Koira kun ei sitä luonnostaan tarjonnut, ei sitten millään vaikka mitä tehtiin! Onneksi sain siihen vinkkejä myöhemmin ja päästään ensi kerralla kokeilemaan josko uusin opein keksittäisiin ratkaisu asiaan :) Vitsit kun itsekkin oikein innostuin kun oli niin kivaa! :) 

Tänään sitten iltapäivästä lähdetään ulkomaan sightseeingille mukavassa seurassa ja toivotaan, että sitä menestystäkin tulisi koirille edes vähäsen kotiin vietäväksi ja että oltaisiin hyvin rentoutuneita ja lomailleita takaisin tullessa! :)