Eilen Tuksun kanssa aloitettiin agilityn saloihin tutustuminen. Mielestäni agility vahvistaa koiran ja ohjaajan suhdetta ja lisää koiran hallintaa ja on koiralle mukava mielen pirteänä pitävä laji, lisäksi ohjaajan kunto kohenee ja päätin siis aloittaa Tuksun kanssa lajiin tutustumisen Ullan tutussa ja turvallisessa opissa :)

Ensin aloitettiin hyppyesteistä ja siivekkeiden hahmottamisesta. Pointtina oli siis se, että koira hahmottaa sen, että pitää mennä siivekkeiden välistä. Siivekkeiden välissä ei eilen ollut mitään sen kummoisempaa kuin muoviputken puolikas. Tunks juoksi kaikilla muilla kerroilla sen yli, paitsi kerran otti ja hyppäsi! Tunks myös osasi istua ja odottaa esteen toisella puolella sillä aikaa kun minä kiersin toisella puolelle ja kutsuin koiraa. Odotusharjoitukset on menneet siis nappiin, olin huisin tyytyväinen!! :)

Toisena juttuna otettiin putkea, joka onkin Tuksun mielestä huippukiva juttu! Ulla piti Tunksin narusta kiinni ja minä menin toiseen päähän lelun kanssa. Tunks tuli leluun täysillä ja roikkui siinä aina sen melkein 10 minuuttia ennenkuin sain sen irti siitä :) Kerran Tunks jäi rallattelemaan putkeen, siellähän pääsi hepuloimaan hirmu hyvin. Lisäksi se kerkesi hyppiä putken päällä sekä kiskoa painojen naruja.

Oli kuitenkin huippukivaa, Tunks tykkäsi selkeästi vaikka pää oli edelleen kovin kipeä ja oli kovin rauhallinen ja keskittynyt olotila. Minullakin oli varsin mukavaa! :)

Kotimaisemissa vielä käveltiin lenkki Tunksin kanssa ja neiti sitten päätti kävellä kontaktissa koko lenkin ajan.  Pää on siis todella kipeä ;-)