Lauantaina oli odotettu päivä kun oli tiedossa Riitta & Pekka Korrin tokokoulutus Pukon kentällä. Olin ilmoittanut itseni ja Reinon paikalle, mutta oikein jäi harmittamaan kun en ollut ilmoittanut Tunkkiakin. Tosin siinä vaiheessa kun koiria ilmoiteltiin olin vielä siinä uskossa, ettei Tunkista tule tokokoiraa… Mieli voi muuttua ja minulla vähän tavallista useammin ;-)

Koulutukseen tulijat oli jaettu kahteen ryhmään ja me päästiin ensin Pekan oppiin. Pekan oppeja enemmänkin odotinkin, koska Riitan opissahan olen jo monta kertaa käynyt Järvenpäässä. Otettiin koirakko kerrallaan jotain koirakon ”ongelmakohtaa”. Todella mielenkiintoisia ja hyviä pointteja tuli esille, mm. eteenmenon harjoittelun kanssa. Reiskan kanssa otettiin luoksetulon stoppeja. Sainkin siihen ihan erilaisen vinkin ja näytti alkavan toimia. Välillä siis aletaan tekemään stoppeja niin että avustaja heittää lelun koiralle kun koira on pysähtynyt. Välillä niin, että kun koira on käskystä pysähtynyt niin kierrätänkin sen koiran lähtöpaikan olevan kohteen ympäri ja palkkaan vasta sitten jolloin se ei ala odottamaan palkkaa eikä ala ennakoimaan asioita. Näytti toimivan hyvin kun kokeiltiin ja Pekka sanoikin, että tuntuisi sopivan Reinolle kun Reino on hänen mielestään sellainen luonteeltaan, joka tykkää itse oivaltaa asioita, tarjoilla juttuja ja tehdä juuri tuollaisia juttuja ja hyvinhän Pekka Reinoa pikaisen tuttavuuden perusteella tulkitsi!
 
Ruokatauon jälkeen vaihdoimme kouluttajaa ja Riitta oli vuorossa. Riitan kanssa otettiin ensin alkuun tunnaria, johon saatiinkin vinkkejä. Reino tosin muutaman kerran kokeillessa toi oman, mutta sekä minä että Riitta näimme Reiskan olemuksesta ja ilmeestä ettei sillä ollut tolkun hiventä touhussa. Räjäytteli myös kasaa ja sehän oli kivaa. Saimme vinkiksi laittaa esim. limupullon kasan eteen ja oman jonnekkin kasan viereen, eteen tai taakse ja se pullo kyllä hiljensi Reinon vauhdin ja näppärästi alkoikin haistelemaan kapuloita. Muutama muu vinkki saatiin myös asiaan ja kovasti Riitta oli sitä mieltä, että äkkiä se Reino tämän asian muistaa. Riitta halusi myös nähdä löytääkö Reiska piilotetun kapulan ja minä sitten piilotin kapulan lehtikasan alle ja hyvinhän se Reino sen sieltä haki samantein ja Riittakin totesi, että siitä ei ole kyse, ettei se tietäisi, mitä pitää tehdä, Reiska ei vaan muista mikä kapula pitää tuoda ;-) Kaukoja katsottiin myös ja niissä yhdessä vaihdossa Reiska hypähti enemmänkin eteenpäin ja tähän saatiin myös vähän jotain vinkkiä, mm. palkkauksen suhteen eli takapalkkaa tai avustajaa pitää alkaa käyttämään, koska Reiska tulee minua ja palkkaa kohden ja jos se palkka tuleekin muualta, niin ei tee niin kovasti mieli tulla minua kohden. Tosin Riitta sanoi, että Reiska on niin kiintynyt minuun, että se mielellään on minun lähelläni ja sitä on vaikea saada minun luotani pois. Tämähän on niiiin totta :)
 
Riitta myös selkeästi tuntui muistavan meidät, vaikka Riitan opeissa ollaan oltu joskus pari vuotta sitten viimeksi jos oikein muistan. Riitta sanoi, että huima edistyminen on tapahtunut ja että ihan kohta ollaan EVL:ssä, hui! Lisäksi Riitan huomio kiinnittyi myös Reiskan innokkuuteen ja sitä naureskeltiinkin, että kyllä se pääkopan kehittyminen sitten beussiuroksella kestää..KAUAN! Itsehän olin jo luopunut toivosta saada Reiskaan sellaista tekemisenintoa mitä siinä tätä nykyä on.
 
Riitta vielä lopuksi katsoi Reiskan avoimen luokan hyppyä ja itse asiassa kun menen aika lähelle estettä ja käsken hypätä, odotan hetken ennen kuin käsken istua (ts. että Reiska kerkeää himppasen peruuttamaan ja pysähtymään) ja sitten käsken hypätä takaisin, niin ei ole mitään ongelmaa. Tosin nyt Reiska alkaa hokata, että takaisin pitää myös hypätä käskystä ja se hyppää mitä ihmeellisimmistä kulmista. Hienoa! Riitan mielestä tässä ei ollut mitään ongelmaa ja lopuksi vielä totesi, ettei tähän kovasti kannata panostaa, koska vastaavanlaista hyppyä ei ole korkeammissa luokissa. Niin totta :)
 
Oli tosi kiva päivä. Kiitos järjestäjille ja kiitos ryhmälle & kouluttajille! :) Ihana kun kerrankin ei tarvinnut lähteä jonnekkin satojen kilometrien päähän ajelemaan!
 
Sunnuntaina sitten päivällä päätettiin lähteä katsomaan vappumarssia Forssaan! En edes muista koska olisin viimeksi ollut Forssassa katsomassa vappumarssia. Otettiin Tunks mukaan kuuntelemaan ja katsomaan hässäkkää ja Reino mukaan seuraneidiksi (se on Reinon rooli ollutkin aika usein lähiaikoina) ja näyttämään mallia käyttäytymisestä. Käveltiin ensin lenkki ja se meni tosi hyvin, Tunks jopa jaksoi kävellä mun kanssa hienosti. Kulkueessa oli rummut ja mitä lie soittimia ja ajattelin katsoa miten Tunks reagoi asiaan ja kyllä se oli vähän pöllämystyneen näköinen ihmisjonosta, muttei sitä kyllä meteli haitannut ollenkaan. Reinokin oli sen näköinen, ettei edes huomannut mitään :) Hyvin siis meni :) Yhdelle miehelle Reinon tosin piti pöhistä kun alkoi tuijottamaan Reinoa suoraan silmiin ja Reinohan ottaa sellaisen toiminnan heti haasteena.
 
Ajeltiin vähän aikaa ja lämmiteltiin kunnes sitten halusin jäätelölle ja käytiin isännän ja Tunksin kanssa ostamassa ensimmäiset jädet tälle vuodelle :) Herkuteltiin jädeillä ja kovasti nähtiin tuttujakin. Tunks oli kauhean laimea moikkailuissaan eikä oikein välittänyt ihmisistä ja kotona sitten selvisikin, että Tunksin pää on taas kipeä! Huomasin lauantaina illalla kun kaveri aukasi oven, että Tunks käveli sitä aukeavaa ovea päin, mutten reagoinut sen kummemmin asiaan, mutta kai sillä TAAS on aivotärähdys kun päähän koskee kovasti! Kerran viikossa tälli päähän niin hyvä tulee… Noh, onneksi edellisestä tällistä jäi kipulääkkeitä yli niin voi nyt syöttää eikä tarvitse ainakaan vielä lähteä eläinlääkäriä treffaamaan.
Seuraillaan tilannetta ja otetaan tänään treeneissä iisisti!