Tuksulla edelleen juoksut, Reiskalla kuitenkin varsin hyvät ruokahalut. Erillään toisistaan ollaan niitä hieman pidetty, jotta Reiska ei liikaa kiinnostuisikaan neidistä. Lähinnä Reiskaa tuntuisi vaan ahdistavan toisen riekkuminen. Jos Tunks on hetken paikallaan, niin Reiska menee takapuolta haistelemaan, mutta lyhyeksi nekin haistelut jäävät kun tuo neiti ei oikein pysy paikoillaan. Ikinä. Missään.

Eilen koirat saivat kyllä keskenään mökkeillä kun lähdettiin Peten ja Eevan kanssa viettämään isännän synttäreitä Ouluun. Lampparin kautta tosin mentiin, käytiin siellä päiväkahveella. Matkalla Ouluun pysähdyttiin Zeppeliiniin shoppailemaan ja siitä vasta sitten mentiin Ouluun. Käytiin Amarillossa syömässä ”juhla-ateriat” ja todella maukasta olikin ruoka, tosin veljesten annokset olivat niin isot etteivät jaksaneet kaikkea. Läheskään.

Iltasella sitten palailtiin takaisin ja mentiin rantamajalle, joka oltiin saatu omaan käyttöömme koko illaksi. Pistettiin sauna tulille ja saunottiin sitten jokunen tunti. Isäntä ja Eeva uskalsivat käydä uimassakin, vaikka vesi olikin todella kylmää. Minä puolestani tein Eevalle sightseeing-keikan järvellä eli käytiin vähän soutelemassa, olipa kivaa pitkästä aikaa! Rantamaja oli todella upea kaikin puolin, hitsi kun vasta nyt tajusimme sen vaikka se on ollut koko ajan vieressä. Todella ihana ilta, kiitos osallisille!

Tänään olisi vuorossa Kalajoen hiekat. Aamutuimaan tokoilin kuitenkin Reiskan kanssa. Harjoiteltiin noutoa ilman mälväystä ja se sujui todella kevyellä kapulalla hyvin, Reiska oli todella innokas. Kävelin ja heittelin kapulaa ja Reiska haki. Takaisin tullessaan lähdin aina itse vähän juoksemaan miekkosta karkuun ja eihän tuo siinä tohkeuksissaan muistanut mälvätä ollenkaan. Otettiin myös muutama ihan kunnon nouto eikä mälvännyt niissäkään. Tosin suunnittelin myös, että kapulan palautus voitaisiin alkaa tekemään suoraan eteen, jolloin mälväystä ei tapahtuisi. Sivulle palautettaessa kun mälväys alkaa siinä vaiheessa kun koira lähtee kiertämään ohjaajaa. Pitää harkita, voisi olla ongelman avain tässä (tai ainakin nopein tie onneen)! Otettiin myös maahanmenoja liikkeestä, koitin saada niihin nopeutta. Kävelin taas ympäriinsä ja Reiska jostain syystä kovin innoissaan hyppeli vierellä. Käskin maahan ja kun miekkonen meni, niin heitin nakin palan palkaksi. Yllätyin oikein miten innoissaan tuo pieni mies oli ja miten nopeita maahanmenoja se halutessaan saa aikaan. Otettiin myös muutaman kerran seisomaan jäämistä ja ne olivat aika hyviä. Kaukoja ja paikallaoloakin piti tehdä, muttei sit kumpikaan (minä tai Reiska) oikein innostuttu kun itikoita oli taas sateen jäljiltä ihan tarpeeksi liikenteessä.

Kalajoen ajaksi Reiska saa jäädä mökkiin ja Tuks pääsee tutustumaan särkkiin, se kun ei ole siellä vielä ikinä käynyt. Reiska on käynyt vissiin kerran tai pari…

 

 

Kalajoen hiekoilla :)

Spunks hiekoilla :)

Kovat kalamimmit :)

Spunks eräänkin uimakeikan jälkeen Koivulammella.