Lähdettiin Liettuaan kun Suomessa ei näyttelyitä ole ;-) No joo, toiveena oli saada Reiskalle serti ja/tai cacib Liettuasta sekä toivoin Tuksun olevan ROP-pentu. Mukaan lähti miehistöämme vahvistamaan Minnan Rokka.  Perjantaina aamutuimaan startattiin kohti Helsinkiä, josta pompattiin laivalla Tallinnaan ja siitä sitten alkoi tuskainen ajomatka Vilnaan. Perillä Vilnassa oltiin joskus klo 23. Hotelli, joka meitä etukäteen hieman epäilytti olikin oikein hyvä. Ei vaan ensin uskottu, että niin halvalla saadaan majoittua kolme yötä! Palvelu oli kerrassaan erinomaista ja muutenkin kyllä viihdyttiin hyvin, jos vielä joskus saadaan joku mielenhäiriö ja lähdetään Vilnaan, niin tiedän ainakin missä majoitutaan :)

Lauantaina aamulla olikin jännät hetket kun lähdettiin etsimään näyttelypaikkaa, navigaattori kun ei sitä löytänyt. Hyvin epämääräisen paperikartan avulla löydettiin kuitenkin eksymättä perille, hienoa me! :) Näyttelypaikka oli pienlentokenttä, jota ympäröi ihanat pellot ja joihin Reiska sai mennä tutustumaan näyttelyn jälkeen:

Näyttelyyn oli ilmoitettu viisi beussia, kolme urosta ja kaksi narttua. Kolme beusseista oli Suomesta, kaksi urosta Liettuasta. Heti kun näin ne liettualaiset urosbeussit, tiesin ettei Reiska tule pärjäämään. Kyseiset yksilöt olivat todella isokokoisia harlekiineja ja sen nyt tietää, että tuollapäin tuomarit tykkäävät isoista ja skrodeista koirista. Reiskan kanssa kuitenkin ensimmäisenä kehään. Tuomarina lauantaina oli Pjotr Kroll. Reiska esiintyi kauniisti, sitä ei paljon tuomarimiekkonen ahdistanut ja excellent meille napsahtikin. Toinen liettualaisista uroksista oli aivan järkyttävä, liikkeet etenkin olivat todella huonot ja koiraa ahdisti suuresti tuomari. Toinen uros puolestaan oli mielestäni oikein hyvännäköinen ja todella mukava luonteeltaan, koira oli myös alle kaksivuotias. Kuinkas sitten kävikään parasta urosta valitessa...tietenkin se kaikista huonoin uros voitti, jostain käsittämättömästä syystä. Reiska oli odotetusti pu3. Olin kuitenkin siihen tyytyväinen, että Reiska teki kaikkensa ja se oli juuri niin hieno kuin se osaa olla. Meillä kuitenkin erinäisiä esiintymisvaikeuksia silloin tällöin ollut, mutta nyt meni kaikki nappiin! :) Arvostelu on venäjäksi, joten siitä ei mitään selvyyttä saa, tekstiä ei kyllä ole kuin rivillinen, tuomari muutenkin melkein jaksoi olla kiinnostunut beusseista...

Beussikehän jälkeen kyttäämään kahta kehää ja jännittämään kumpi on ensin vuorossa Tuksu vai Rokka.. Tuksun kanssa ei oltu harjoiteltu nurmialustalla juoksemista ja senhän sitten kyllä huomasi! Tuks ei kyennyt juoksemaan kunnolla kun maassa oli niin käsittämättömän hyviä hajuja, seisominen onnistui vaivoin ja kun tuomari tuli katsomaan hampaita niin Tuks kimpaantui vallan ja pyristeli niin, ettei tuomari päässyt leegoja katsomaan.

Kaiken alkuhan oli se, kun Tuks juoksi aamulla täysillä päin hotellissa ollutta lasiovea. Kauhea kuhmu nousi taas otsaan ja se oli tosi kipeä. Kun tuomari tuli katsomaan hampaita, hän otti Tuksun kuhmusta kiinni toisella kädellä ja toisella ajatteli katsoa hampaat. Tuks totesi, ettei sellainen vetele ;-) Sympatiat on kyllä Tuksun puolella :)

Tuomarina Tuksulla oli suomalainen Harto Stockmari ja arvostelu meni jotenkin näin:

Fem.bitch puppy, good head, could have stronger under ??, could prefer some more focu chest, typical body from her age, good < behind, could have better tail carriage, needs more train and self confident. Moves well.
 

Viikon vitsi oli tuo, että ensin sanotaan hännän kannosta (häntä sojotti taivasta kohden tavalliseen tapaan) ja seuraavassa lauseessa mainitaan, että itsevarmuutta saisi olla enemmän! :D Ei sitä itsevarmuutta kyllä yhtään enempää tarvita, kuhmuja vähemmän vaan! :) Tuks oli ainoa mini paikalla ja sai arvosanaksi promising. Very promisingilla olisi saanut ROP-pentutittelin.

Rokan kanssa kävin pyörähtämässä espanjalaisella miestuomarilla, joka Rokasta tykkäsi ROPin, SERTin ja CACIBin verran. Hienoa Rokka! Roksua oli kyllä niin helppo esittää ettei ollut todellista :)

Iltasella vielä pyörittiin paikallisissa kaupoissa ostelemassa vaikka mitä "kun halvalla sai".

Näyttelypaikalla Reiska vähän pääsi moikkaamaan ja leikkimään suomityttöjen kanssa (ei voinut jättää hyväksikäyttämättä hyviä maastoja):

Roketti hengaili mukana, irti sitä emme uskaltaneet päästää kun emme olleet satavarmoja sen takaisintulosta ;-)

Sunnuntaina taas sateiselle näytelmäpaikalle aamusta ja tällä kertaa ensin oli vuorossa Rokka, jolla tällä kertaa venäläinen naistuomari sekä harjoitusarvostelija. Vähän jännitti lopputulos kun harjoitusarvostelijakin oli siinä, mutta kovasti nuo pitivät pienestä miehestä ja taas hienon esiintymisen jälkeen tuloksena ROP, SERT, CACIB ja LIETTUAN MUOTOVALIO!!!! :) Onnittelut Minna hienosta koirasta! :)

Tuksu oli Rokan jälkeen vuorossa, venäläiselle naistuomarille Tunksikin päätyi. Ensimmäisenä tuomari tuli mittatikun kanssa, vähänkö säikähdin! Ei sanonut mitään korkeudesta, joten en tiedä mitä sitten mittaili. Hampaat syynättiin tarkkaan ja niistä saatiin noottia ja selvitystä pitkästi, mitä niille pitäisi tehdä. Muuten kertoi pitävänsä Tunksista kovasti, mutta tänäänkin saldoksi promising. Arvostelu oli kohtalaisen pitkä, mutta eipä siitä venäjänkielisestä tekstistä mitään ymmärtänyt. Tunks ei kyllä esiintynyt taaskaan ollenkaan ja oikein otti aivoon sen tunarointi kehässä!

Viimeisenä vuorossa oli beussit ja meno jatkui samanlaisena kuin lauantainakin eli se kaikista kamalin uros oli ROP ja Reiska jälleen pu3. Harmillista. Tuomarina oli venäläinen Marina Ostrovskaya. Sen paremman näköisen ja luonteisen liettualaisbeussin omistajat ottivat kovasti valokuvia Reinomiehestä ja lupasivat lähettää niitä meille, toivottavasti tulisi niitä kuvia pian! Omistajat olivat muutenkin mukavia ja käänsivät meidän venäjänkielisen arvostelun englanniksi ja siinä sanottiin, mm. että Reiskalle on erinomainen pää ja silmät, runko on erinomainen ja luusto samaten. Liikkuu kauniisti ja esitetään kauniisti. Kaikki oli kovin kehuvaa! :) Jännä kyllä sinänsä, että nämä kääntäjämme sanoivat kaikkien saaneen lähes identtisen arvostelun. Reino teki taas kaikkensa, se ei vaan riittänyt muiden rinnalla. Reiskaan olen todella tyytyväinen ja ylpeä miekkosesta! :)

Sunnuntaina iltasella vielä käytiin kaupoissa ja otettiin rennosti. Reissun aikana tuli kyllä syötyä todella hyvin ja halvalla, ostettua kaikenlaista ihanaa koiratavaraa ja vähän jotain itsellekin. Kaikilta muilta osin reissu meni mielettömän hyvin paitsi näytelmämenestyksen.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä nauttimaan ihanista hiekkarannoista:

 

Tuks vaikutti todella lupaavalta uimarinalulta ja eilen illalla pitikin sitten mennä Tunksin kanssa vähän kokeilemaan järvivedessä uimista. Pelastusliivit päälle ja lelu veteen ja sinnehän se Tunks meni perässä :) Vähän empi uimaan lähtöä, mutta kyllä muutaman kerran sitten kävi ihan uimassa ja sukelsikin vähän vahingossa muutaman kerran oikein kunnolla. Mukava jos siitä saisi vesipedon, uiminen kun on niin hieno liikuntamuoto koirille.