Eilinen ilta meni köynnöstä tappaessa. Meidän pihalla on siis kuulemma iät ja ajat majaillut joku köynnöskasvi. Kyseinen kasvi on siitä kiva, että se kietoutuu kaiken ympärille ja mm. viinimarjat kuolee sinne alle kun köynnös on tarpeeksi kietoutunut. Päätin siis jo edellispäivänä aloittaa köynnöksen hävityksen. Tunti per viinimarjapuska on vauhti, sitä köynnöstä on siis paljon ja sitä on hankala irrotella, mutta saadaanpahan viinimarjoja, raakileet ovat jo tosi isoja ja niitä on paljon! Tosin tässä projektissa menee parisen viikkoa aikaa kun niitä viinimarjoja on aika paljon meillä ;-)

Viinimarjapuskissa ähkiessäni jossain vaiheessa huomasin mansikkamaalla pilkottavan jotain punaista. Menin tutkimaan ja sitä punaista oli siellä oikeastaan sitten enemmänkin:

Kylläpä oman maan mansikat maistuivat hyvälle! :) Tosin olisivat saaneet viikon vielä olla ja minä olisin voinut vielä lepäillä, nyt alkoi nimittäin armoton poimintaoperaatio, joka toinen päivä pitää mansikat vähintään nyppiä. Jospa sitä innostuisi ja kävisi viikonloppuna mustikassakin...

Jottei nyt ihan kasvitieteelliseksi horinoinniksi menisi, niin Reiska oli kanssani ulkona hommissa ja jossain vaiheessa isäntä tuli moikkaamaan meitä ja rapsutteli siinä sitten Reiskaa kunnes alkoi huutelemaan minulle, että Reiskalla on punkki perseessä ja niinhän sillä olikin. Se punkki oli vaan jo kerennyt mädäntymään siihen pyllyn päälle. Oli aika lähellä sitä kohtaa missä se edellinenkin punkki oli. Nyppäsin punkinjämät pois ja soittelin eläinlääkärille, että mitä tälle tehdään kun ihoon jäi verinen ja vähän mätäinen kolo. Käski desifioda Betadinella ja jos ei parane tai tulehtuu niin sitten antibioottia. Mä en ymmärrä miten me ei olla tuota punkkia huomattu? Mistäköhän se on tullut? Mullakin on koiria ollut parikymmentä vuotta ja nyt nämä tämän kesän Reiskan kaksi punkkia ovat ainoat mitä ikinä on omiin koiriin tullut! Hyi että!!

Illalla soittelin äidille ja tuli samalla ihmeteltyä asiaa ja sitä, että kun Kytässä ei ole punkkeja niin äippä kommentoi takaisin, että Kyttä onkin sen verran viisas, että se tietää että punkit kannattaa kiertää. No justiinsa. ;-) Illalla sitten pistin poikiin punkkimömmöt, joita olen ollut laittamassa niihin jo viimeisen puolitoista kuukautta. Tuksuun ei laittanut, koska siitä pitäisi punkit huomata ja se ei möyri vapaana missään sillä tavoin kuin Reiska.