Eilen otin taas Reinomiehen mukaan ja köröteltiin Somerolle aksaamaan. Heti sain palautetta, että olis pitäny olla Spunks mukana kun Anette haluaa nähdä sen aksaamassa. Lupasin sitten seuraavalla kerralla ottaa sen mukaan (ja kauhuissani jo nyt ajattelen, että mitä siitäkin tulee kun pieni valkoinen sinkoilee pitkin Someroa!).

Reiskan kanssa aloitettiin ja olikin oikein mukava rata meille tehtynä. Ensin hyppy - putki - valssi - hyppy - hyppy - putki - rengas - a - kepit - keinu - hyppy - hyppy - pituus - käännös paluumatkalle - hyppy - hyppy - a - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy. Jotenkin noin. Ei mitään yybervaikeita ohjauskuvioita saatika mitään sellaista solmua, jossa olisin unohtanut, että mihin olin menossa. Kaikenkaikkiaan kiva rata! Reiskalla oli taas lähdössä varastamisongelmia mitä nyt on ollut lähiaikoina enemmänkin. Paneuduin heti alkuun siihen ja komensin kun miekkonen oli tulossa ilman lupia hyppimään. Ei se tyhmä ole - nopeasti meni jakeluun tämä homma ja kun vähän vahvistetaan käytöstä, niin eiköhän se sieltä ole tulematta ilman lupia. Anette antoi tähän muutaman vinkkilöisenkin. Hämärän muistikuvani mukaan kun päästiin vihdoin liikkeelle niin tuon valssin kanssa olisi ollut joku pieni ongelma, joka korjaantui heti itsestään. Sitten liikenteeseen ja päästiin tosi hyvin menemään rataa (ja jopa renkaasta Reiska muisti hypätä oikein joka kerta, mutta olin itse "oikealla" puolella, jeeejee!). Kepeillä Reiska aloitti pujoittelun ensin väärästä paikkaa ja korjattiin se, pujotteli muuten hyvin. Anette käski vähitellen alkaa tekemään haasteita tohon kepeille, että itse jääkin hieman Reiskan taakse ja vaihtaa puolta tai sivusuunnassa irtaantuu kauemmas tms. Takaisin tullessa aan jälkeen itse sotkin omat ohjauskuvioni ja teinkin jotain mitä en ollut ajatellut tekeväni. Otettiin uudelleen ja toisella kertaa paljon paremmin. Sitten otettiin rata uudelleen alusta ja sehän meni nollana läpi! HUI! Tosi hyvä fiilis, olin itse vireessä ja Reiska oli hyvässä vireessä. Se jopa meni sinne minne ajattelinkin, eli olen ilmeisesti kehittynyt jonkun verran ohjaajana. Huisia!

Aneten kanssa keskusteltiin siitä, mitä Reiskan kontakteille tehdään ja Anette meinasi, että ei voida opettaa mitään hirmu pysäytyksiä, koska kun Reiska tulee esim. a-esteen alas vauhdilla ja tekisi siihen pysäytyksen, niin kuinka nopeasti sen etupää olisi paskana kun joutuisi ottamaan koko massan stopissa vastaan. Tyhmempikin tietää, että hyvin pianhan meidän aksaura olisi silloin ohi. Hieman siis hienosäätöä kontakteihin ja se on siinä. Juoksukontatktit ovatkin kiinnostaneet minua aina enemmän. Keinulle voi tietty opettaa kontaktia, siinä vauhti ei ole niin kova :)

Anette oli myös sitä mieltä, että olisimme kisavalmiita ja että eikun lisenssiä ostamaan. En kyllä innostunut vielä ollenkaan asiasta, pitää ensin harjoitella vielä lisää, mutta katsotaan josko ensi vuodeksi sen ostaisin :) HUI! Juurihan ajattelin agilityn vähentämistä kun olen niin surkea? Vai sisuunnuinko itse ajatuksistani..?

Aksamies viime torstain treeneissä

Keinulla. Huomatkaa keskittynyt ilme kummallakin!

Tasapainottelua :)

Missä on se nami?! (Yritän muistaa jatkossa palkata maahan enkä kädestä!)

Ilmavuutta

Lelua kohden täysillä kolmen esteen yli!

Eilisellä toisella rundilla Anette ei enää halunnut, että jankataan rataa kun se meni jo niin hyvin ja kysyi, että onko meillä ongelmia. Onhan meillä vaikka muille jakaa. Otettiin kuitenkin asiaksi sylkkäri, jossa minä olen jälleen kerran se ongelma kun en kykene taipumaan niin kuin pitäisi ja Reiska kerkiää aina heittään ylimääräisen ympyrän tätä tehdessä. Ei ollut Aneten mielestä huolestuttavaa tämä ympyröinti, koska poistuu kuulemma sitä myöten kun koira saa lisää itsevarmuutta ja oppii sylkkärin paremmin. Anette näytti miten kuivaharjoitellaan koiran kanssa ilman estettä ja sitten esteen kanssa. Näihin voisimme siis paneutua kotona.

Paikalla myös Jaana ja Bowwe ja hitsi että mua edelleen kismittää se etten ottanut kameraa mukaan! Teitä oli taas niin kiva nähdä ja ihana on seurata miten tekin vielä innostutte tästä ihanasta lajista koko ajan enemmän ja kylläpä te kehitytte nopeasti! :) Kiitos vielä Reinon uudesta lelusta, se on ihana! :)