Spunks

Sen kanssa on vaan niin kiva mennä joka paikkaan ja harrastaa. :) En pysty vaan olemaan hehkuttamatta asiaa, sori kaikille, jotka näitä lukee!

Eilen mentiin isännän autolla aksaamaan ja johan piti Tuksun vetästä uudessa takakontissa pienet rallit! Huvittaa kyllä miten hauskaa on "joutua" uuteen takakonttiin ja mitä se aiheuttaa neidissä. Onneksi koiraverkot on keksitty ja veräjäkin tilauksessa, ei voi muuta sanoa.

Alkeisaksaryhmää veti Ulla ja meitä oli neljä koirakkoa paikalla. Vihdoinkin sain alkuun tehdä sen mitä olen pitkään jo halunnut tehdä! Nimittäin aina välillä ärsyttää poikien kanssa liikkuessa puudelinomistajat, jotka nakkaa koiran syliin ettei iso paha Reiska tai iso paha Kyttä syö niiden koiria. Jos pojat kattoo tähän sylissä olevaan puudeliin, saattaa omistajalta päästä joku äännähdys tyyliin IIKK! Ja oikeesti, Reiska nyt ei söis ketään ja Kyttäkin taatusti pureskelis ensin. Eilen sitten ensimmäisenä vuorossa ollut mäyräkoira lähti samantein hyvin nuorelta omistajaltaan karkuun ja tuli jostain syystä täysillä Tuksun ja minun luo. IIKK ja Tuksu äkkiä kainaloon sätkimään harmistuneena (potentiaalinen leikkikaveri sen mielestä ja tyhmä mamma estää leikkimisen). Ah kun oli kivaa piristää itseään. Joo, tiedän, sain ihmetteleviä katseita, mutta se nyt ole mitään uutta ;-)

Oikeasti tässä nyt oli taustalla se, etten halua Tuksun olevan tekemisissä ventovieraiden koirien kanssa, joista en tiedä miten ne suhtautuvat Spunksiin, koska en halua, että Tuks ikinä saa huonoja koirakokemuksia. Vaikka se kaikkia rakastaakin niin sillä on kuitenkin taistelukoiratausta ja se tausta pysyköön taustalla jos minusta on asia kiinni. Leikitään siis vaan tuttujen ja turvallisten tyyppien kanssa.

Jos palataan kuitenkin aksaan muilta vuodatuksilta. Ensin oli vuorossa yhden hypyn ylittäminen. Nami kippoon, Tuksun kanssa esteen toiselle puolelle. Istutin koiran ja sitten käskin hypätä. Sujui hyvin lukuunottamatta tuota istumista kun se oli melkein mahdoton tehtävä Tuksulle kun piti koittaa rynniä sitä namia kohden! Näissä ei ongelmia. Ongelmia oli hieman sitten kun oli kaksi estettä ja kippo toisen esteen takana. Tuks hyppäsi ensimmäisen esteen yli, jonka jälkeen vissiin unohti vähän mitä olikaan tekemässä ja koitti kiertää kakkosesteen ja mennä Ullaa moikkaamaan. Kun tämä oli tapahtunut pariin otteeseen Ulla tuli päästämään Tuksun ja minä heiluin toisen esteen takana lelun kanssa. Toimi kuin unelma! :)

Suoraa putkea Spunks juoksi täysillä! Ulla päästi toisesta päästä ja minä olin toisessa päässä. Mutkaputkessa sama juttu ja hyvin toimi! :) Viimeksi kun ollaan putkeiltu Tunksin kanssa, niin se jäi vähän kyttäilemään putken ulostulo suulle, mutta nyt ei muistanut koko kyttäilyä. 

Lopuksi otettiin puomi ja voi vitsi kun minua jännitti kun Reiskan kanssa tässä on ollut niin paljon ongelmia. Spunksin kanssa niitä ei sitten ollutkaan, nami nenän edessä kipitteli putkea. Kulki vähän vinossa ja huusin Ullan varoiksi toiselle puolelle jos sattuu vahingossa lipsahtamaan jalka ja neiti tipahtamaan puomilta. Ei tippunut, vaan hyvin sujui. Vitsi että olenkin tyytyväinen. :) 

Loppuun otettiin Tuksun kanssa omatoimisesti puomin alastuloa ja hyvin se äkkiseltään sujui, tosin en tiedä tajusiko Tunks muuta kun namit, mutta hyvin kipusi puomille ja seisoskeli alastulolla ja söi nameja. Gudi gudi. Paikalla muutaman kerran vuoroamme odotellessa Tuks tarjosi minulle sivulletuloa kiertämällä minut. Ekalla kertaa en heti tajunnut tilannetta, mutta kun vihdoinkin tajusin, niin vähänkö kehuin Tuksua. Sitten meni joku aika kun se tarjosi uudelleen. Otettiin vielä käskytettynäkin sivulletulo pari kertaa ja nyt tulee tosi hyvään kohtaan eli olisiko neiti haudutellut asiaa iteksiin ja hogannut oikean sivullaolopaikan. Hienoa! Olin tosi tyytyväinen muutenkin. Tuks ei ole edelleenkään hanskassa eikä varmaan pitkään aikaan tule olemaankaan, mutta aksassa se ei haitannut kun se tulee leluun niin hyvin ettei kerkeä ajatella karkailua. Lisäksi pikku tokoilut meni huippuhyvin. Seuraavaa kertaa suurella innolla odottaen. Kotona Spunks eilen sitten olikin ihan väsy kun joutui rasittamaan hernettään.