Livahdin töistä aikaisin kotiin, otin taas huollossa olleen oman auton ja luovutin äipän kiesin takaisin äipälle, pakkasin Spunksin ja Reiskan ja menoksi! Ensin Reiskan kanssa eläinlääkäriin, tällä kertaa kunnalliselle puolelle kun maanantaina oltiin yksityisellä. Voisin jopa sanoa, että kunnallinen oli parempi ja pätevämpi ja halvempi ja nuorempi. Tulipa adjektiiveja :) Ei oikein jaksanut uskoa nivelrikkoon. Totesi takapään olevan jumissa kun taas maanantainen ei sanonut takapään olevan jumissa. Etupäässä ei huomannut mitään. Runsas juominen viittaisi munuaiseen, mutta saattaa olla jotain muutakin. Uusi epäilys meillä on Jaanan ansiosta (kiitos edelleen, saatan olla jo monta askia velkaa  ) ja otettiinkin miekkosesta vähän verikokeita. Tänään pitäisi ensimmäisten tuloksien tulla ja toivotaan nyt, että jotain selviää. Reiska oli kyllä tosi hienosti eläinlääkärissä, sitä ei ahdistanutkaan ollenkaan niin paljon kuin maanantaina.

Eläinlääkärissä oli myös kaksi bullinpentua, ikää jotain 12 viikkoa. Omistajat oli ihan pihalla maailman menosta, ei tommosille ihmisille pitäis mitään bullia myydä! Pennut kuulemma tappelevat keskenään ja haastavat riitaa muiden koirien kanssa niin pahasti, että toinen on käynyt jo tikattavanakin kun on saanut aikuiselta sakemannilta selkäänsä. Reiskallekin toinen pentusista murisi ja örisi, vaikkei Reiska edes katsonut siihen päinkään (Reiska varmaan ajatteli, että noista hulluista ei näy pääsevän edes eläinlääkärissä eroon). Hei oikeesti!? Mimmosiin tilanteisiin ne vie niitä pentuja?! Pitääkö ylipäänsä viedä koira jonnekkin jos se on aggressiivinen? Eikö pitäisi kieltää jos se murisee ja isottelee?! Koskakohan tästä tehokaksikosta saadaan lukea lehdistä... Lisäksi omistajat ihmettelivät pentujen olevan kumman kevyitä ja samaan hengenvetoon totesivat, että lenkittävät pentuja tunnin päivässä, vähintään ja kunnon kävelyä ettei mitään maleksintaa. AarrrGGGghhhhhHH...

Eläinlääkäristä ajeltiin Pilvenmäelle odottelemaan Tuksun aksaa. Odotellessa otin Reiskan autosta ja annoin sen vapaana juoksennella. Veteli hetkittäin kunnon rallia, vaikka kielsinkin rallattelut, mutta heti selän takana piti riekkua urakalla. Juoksutin vielä Reiskaa ja kävelytinkin sitä vapaana ja hihnassa. Hieman Reiskan aloitteesta tokoiltiinkin. Reiska kun haistoi taskussa olevat Tuksun aksamakkarat ja himoitsi niitä ja näin ollen tarjoili sivulletuloja, peruuttamisia ja muitakin bravuurejaan..Ei ontunut yhtään koko aikana. Omituista! En kuitenkaan usko, että huomenna jaksaisimme lähteä ajelemaan Nokialle, mutta katsotaan nyt ehkä vielä huomenna. Reiskaa kun on vähän ajeltukin jalasta verikokeen ottokohdasta. Takapää on edelleen jotenkin jumittuneen oloinen ja miekkonen jotenkin töpöttelee takajaloilla menemään juostessaan. Häntä myös nousee aika korkealle juostessa.

Aksassa olikin taas huippukivaa! Tuks oli ihan innoissaan ja saikin heti hepulikohtauksen kun pääsi autosta ulos. Se oli tietenkin kauhean kivaa kun oli märkä ja mutavellinen maa ja tuo onneton rallasi kunnolla menemään. Oli vähän ruskea neiti meillä aksan jälkeen :) Otettiin ensin kahden hypyn hyppysarjaa. Pistettiin hyppyjen jälkeen nami kippoon ja sitten toiseen päähän. Minä roikuin hihnan päässä kun en halunnut päästää Tuksua irti kun en ollut varma siitä, että mimmosen hepulin se saa ja koska sen saisi mahdollisesti kiinni :) Tuks meni hypyt niin lujaa, että minä en meinannut pysyä perässä ja minähän ne rimat tiputin! Sainkin asiasta vähän noottia, että kun koira osaa ja menee hyvin, mutta omistaja töpeksii perässä  Tsemppasin ja otettiin uudelleen ja hyvin meni, tosin Tuks meinasi tehdä kuperkeikan syöksyessään ensin ihan täysillä namikipolle ja tehdessään sitten äkkijarrutuksen kipolla. Tämän jälkeen otettiin vähän suoraa putkea ja kylläpä oli Tuksun mielestä kivaa, Ulla piti siitä kiinni ja minä olin lelun kanssa toisessa päässä, neiti kirmasi täysillä luokseni. Toinen kerta samanlainen. Sen jälkeen tosin Spunks olisi tahtonut vain mennä putkeen, putkeen, putkeen...

Puomia otettiin madalletulla versiolla ja saatiin kehuja siitä kun Spunks meni ensimmäisellä kerralla niin rauhallisesti, se kun löysi uusia juttuja ja kävi heiluttamassa niille vähän häntää ja ihmettelemässä niitä (mm. puomin kiinnikkeet ja mitälie se moikkaili siellä puomin päällä, tarkisti toki tietty myös, että onko mun taskussa miten paljon nameja jäljellä kun oli itse sopivalla korkeudella siihen nähden jne..). Toisella kertaa Tuks päätti ottaa katsekontaktin minuun ja vähän itseä pelotti, että koska se tippuu puomilta kun ei yhtään tajua katsoa mihin on menossa. Selvisi hyvin ja molemmilla kerroilla huomatessaan namikipon tuli vauhdilla alaspäin. Puomin suorittamiseen olen kyllä tosi tyytyväinen :)

Pussia otettiin myös ja se meni tosi hyvin, päästin Tuksun irti ja pussiin se singahti, itselle tulikin kiire palkkaamaan sitä. Pussi on myös selkeästi Tuksun mielestä kiva juttu! Loppuun otettiin vielä putki ja siitä koira autoon -> koiralle jää mielettömän hyvä mieli kun ensin mennään kiva este ja sen jälkeen sai roikkua lelussa kunnes joutui autoon.

Väliajoilla Tuksun kanssa harjoiteltiin keinun alastulokontakteja ja ne meni oikein hyvin. Tuks ei tosin ihan vielä hokannut, että mikä on se jutun juju, joten varmuudeksi kokeili tarjota makaamista siellä sun täällä ;-) Kieri ja pyöri maassa onnellisena mutavellissä. Otettiin myös sivulletuloja ja käytin näissä myös naksua apuna, hyvin meni ja Tuks tietää jo, mikä on homman nimi, koska tarjoilee näitä tosi hyvin ja usein! Tuks on myös lähipäivinä ollut kovin hyvin kuulolla ja siihen olen tyytyväinen. Eilenkin kun alkoi hieman tuijotella huskya, niin sanoin, että äpäp, ja neiti lopetti heti tuijottelun. Hienoa! :D Olen myös hirmu tyytyväinen siihen, miten kiva on olla ja tehdä koiran kanssa, jolla on mielettömän hyvä itsetunto ja pääkoppa enemmän kuin kunnossa :)

Kotona Spunks pääsi suihkuun ja loppuillan olikin vähän koomassa. Istui vaan takajalat suorina eteenpäin ja tuijotti kattoa  Rankka elämä pikkubullilla. Tänään olisi vuorossa neidin arkitottiskurssia, huomenna näyttelyn sijaan ehkä maalausta tai sorsajahtia, sunnuntaina kauan odotettu bullitapaaminen! :) Jännityksellä odotan, että hoksaako Tuks olevansa muiden bullien kanssa samanlainen vai luuleeko olevansa beussi..tai jotain muuta..? :)