Eilen tultiin kotiin (tästä reissusta juttua myöhemmin kun jaksan ja saan kuvia mukaan kans) seitsemän tunnin autossa istuskelun jälkeen. Kotona en kerennyt kuin oikeastaan hieman pyörähtämään kun pitikin mennä jo Spunksin kanssa Anun tokokurssille. Tarjolla oli mehua ja kaikkea makeaa leivonnaista Anun Divan menestyksen johdosta. Kiitos tarjoiluista ja onnea vielä Divalle! :) Päivän teemana piti alunperin olla hyppy, mutta kun kokeet lähestyvät (joillain, ei meillä) niin otettiin vähän niinkuin möllitoko. Ensin osaavammat koirat ottivat paikallamakuun. Sitten Spunks ja Suse riviin ja tehtiin luoksepäästävyys. Tuks oletti, että tässä harjoiteltiin päin hyppimistä. Uudella yrityksellä malttoi istua kun pidin makkaranpalaa nenän edessä. Tuksu selkeästi kyllä arvioi, että kannattaako tuijottaa makkaraa ja hypätä ja onneksi päätti, että makkara on parempi vaihtoehto. Paikallamakuutreeniä ja meni ihan Spunksmaisesti. Osaa jo maata ihan kohtalaisesti ja saan otettua muutaman askeleen kauemmas siitä.

Isommat koirat ottivat tähän väliin kaikki liikkeet ja sitten oli Susen vuoro, jonka jälkeen Spunks. Käytiin läpi vähän seuraamista ja käännöksiä ja perusasentoa. Minun pitää nyt alkaa muistamaan, että koira palkataan housun sauman kohdalta, ei mistään kovin edestä, koska koira edistää sitten helposti jos palkkaa kovin eteen. Pyörimistä pitäisi harjoittaa Spunksin kanssa käännöksiä ajatellen ja perusasentojen kanssa pitäisi olla tosi tarkkana, ettei palkkaa vinosta tai muuten huonosta. Spunks oli itse taas kovin tarjoilevalla tyylillä mukana ja pyöri minun ympäri koko ajan yrittäen muistaa, että mihin kohtaan pitikään pysähtyä. ;-)

Suunniteltiin myös miten aletaan opettamaan liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Näistä en usko tulevan mitään ongelmaa kunhan Spunks vaan hoksaa, että se nami tulee kun hetken odottaa paikallaan. Harjoiteltiin näitä molempia niin, että minä peruutan ja vedän Tuksua perässäni. Anu käski ottaa lisäksi seisomiseen jonkun uuden käskyn, jottei sekoita ns. näyttelyseisomista ja tokoseisomista. Nyt pitäisi siis keksiä joku käsky, jonka vielä itsekin muistaisin. Pitäisi myös selkeästi opettaa Spunksille peruuttaminen, mutta Anu meinasi, että naksulla Tunks oppii sen pian.

Luoksetulo meni mainiosti, palkkasin kun Spunks oli mun edessä, ei tullut mieleenkään vaatia mitään perusasentoja vielä. Tämä hyvä, minä iloinen :) Hyppy meni myös mainiosti, otettiin reteesti kahdella laudalla. Hyppäsi hyvin namikipolle ja takaisin minun luokseni. Kauhea veto jäi vielä namikipolle ja hyvä niin. Jouduttiin lähtemään vähän kesken pois kun piti rientää kotiin ihmettelemään kallio-ongelmaa.