Eilen Minna ja Rasmus tulivat meille ja yhtä matkaa jatkettiin matkaa Loimaalle. Mulla siis Reiska mukana. Pojat oli alkuunsa toisistansa selkeästi sillä ilmeellä, että ei oo todellista, sunko kanssa pitää lähteä reissuun, mutta illan edetessä ja huomatessaan että kurssilla on vielä kamalampia koiria, niin välit ehkä jopa hieman lämpenivät ;-)

Missattiin viime viikolla ollut luento rallytokosta ja jouduttiin kyselemään aika paljon kaikenlaista, mutta eipä se vissiin ketään haitannut. Harjoiteltiin myös alokasluokan liikkeitä. Olipa vaikeaa, hirmuisesti kaikkea uutta opittavaa vaikka sinänsä koira osasi kaikki jutut, mutta omistaja ei!  Rallytokon alokasluokassa mm. pitää pitää hihnasta kiinni koko ajan ja minä iloisesti tiputtelin hihnaa vähän väliä maahan. Paljon nollattuja liikkeitä tämän johdosta!

Harjoiteltiin yksittäisinä juttuina mm. pujottelua, istumista, täyskäännöksiä (liikkeestä istuminen ei ole Reiskalla kovin vahva ja toisen täyskäännöksen tekee eri lailla kun mitä rallyssa pitää tehdä, joten harjoiteltavaa riittää). Jokainen vuorollaan otti myös rataa, jossa oli normikävelyä, juoksua, hidasta kävelyä, pysähdys istumaan, 90 asteen käännös ja jotain muita juttuja, jotka oli Reinolle varsin simppeleitä. Reiska tuntuikin olevan ihan onnessaan treeneissä kun sai namia vähän väliä ja sitten oli vielä simppeleitä suoritteita! Miekkosesta loisti se, että sillä oli kivaa, tosin välillä se koitti vähän mennä aksailemaan kun aksaesteiden lomassa puuhasteltiin. Rally vaikutti muutenkin mielettömän kivalta lajilta, juuri mulle ja Reiskalle sopivalta, koska siellä saa ja pitää kannustaa ja kehua koiraa, ihan kisoissakin ja siitäkös Reiska tykkää.

Ainoana miinuspuolena oli se, että ryhmässämme on viisi urosta, joista kolme on ihan jees, mutta se neljäs... Omistaja ei jaksanut pidellä isoa koiraansa ja koiran yhdessä vaiheessa rynniessä Reiskaa kohden sanoin omistajalle tiukasti, että älä päästä tänne. Omistaja sanoo, ettei ole päästämässä mutta silti vyöryvät meitä kohden. Paettiin Reiskan kanssa hieman kauemmas. Koko treeniaikana en voinut keskittyä kunnolla kun jouduin koko ajan kyttäilemään missä tämä nainen menee koiransa kanssa, koska tiesin että Reiska ei olisi sietänyt tämän koiran tuloa meidän lähelle (siitä hyvä, että itse olen alkanut tietämään kenestä Reiska oletettavasti pitää ja kenestä ei). Todella raivostuttavaa, toivottavasti nainen hommaa vaikka kuristavan pannan koiralleen tai muuten ottaa koiran haltuunsa, jotta ensi kerralla oikeasti saisimme keskittyä treenaamiseen eikä tarvitsisi koko ajan vahtia selustaa!

Muutoin rally tosiaan vaikutti loistojutulle, katseltiin vähän jo kisojakin kun alokasluokan jutut ovat aika helppoja... ;-) Kiitokset Minnalle ja Rasmukselle hyvästä seurasta, meillä oli kiva ilta! :)